Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sasovnuk
Nov uporabnik

turbo

Napisal/-a sasovnuk Sr feb 12, 2014 4:35 pm

Lp gre se za vw passat 2001 19tdi avb motor.Danes se peljem po ac iz maribora za lj in glej vraga vse dela kot more do 140km/h pri 140 pa gas do konca avto pa koda bi se komaj htel kaj trudit da bi pospeseval.Lani sem naredil na njemu vlki servis plus menjava olja vse je spilalo tud na morje 180 brez problema zaj pa da ga na 150 spravis mores volan grizt.Egr ventil sem scistil pred 2 mesecema saj je biu cisto zamasen od saj kaj bi lahko se kaj spuco ker je koda avto ne dobi lufta al bi se blo treba kolktorje pocistit al kaj nevem vec :P
lp sašo
Zadnjič spremenil sasovnuk, dne So feb 15, 2014 7:32 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Zamorjen motor

Napisal/-a TrijoAdijo Sr feb 12, 2014 4:45 pm

Enak avto,enak letnik in enak 101KM motor:
Dvigni havbo in zaženi motor. Potem poglej aktuator na turbini, če se je premaknil čisto navzdol. Če se ni je problem na vakumu ali pa na N75 ventilu ali pa na aktuatorju.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

ozz
Nov uporabnik

Napisal/-a ozz Če feb 13, 2014 4:15 pm

Sem probo pa pogledal ko ga vzgem je palcka normalno ko pa pospesujem v bistvu dodajam gas pa se premika dol palcka lp sašo

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če feb 13, 2014 7:24 pm

Poglej, če ti cevi na intercoolerju dihtajo, kaj je s pritiski?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe feb 14, 2014 12:44 pm

ozz je napisal/-a:Sem probo pa pogledal ko ga vzgem je palcka normalno ko pa pospesujem v bistvu dodajam gas pa se premika dol palcka lp sašo

Štangca mora it dol takoj, ko motor zaženeš. In mora bit ob delovanju na lerlaufu čist dol. Gor se dvigne, če nabiješ gas do konca do blokade.Ko gas spustiš, se štangca spusti dol. Kakršnokoli drugačno delovanje je napačno.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

ozz
Nov uporabnik

Napisal/-a ozz Pe feb 14, 2014 6:48 pm

Zanimivo :P pri men je na stantgasu gor ko pa dam gas gre dol heh kaj bi te lahko blo?

ozz
Nov uporabnik

Napisal/-a ozz Pe feb 14, 2014 8:46 pm

Ni vrag da neda mira, danes se spet peljem po avtocesti avto normalno ogret pohodim iz pospeševalnega pasa v 3 gas do konca pa avto vleče pol pa koda bi strokiro pol pa spet vleče prestavim v četrto pa isto pohodim gas pa spet koda bi strokiro motor zaj napram vsega res sumim da bi bla tubina zanič če ne pa bo v kratkem zanič lp sašo

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe feb 14, 2014 8:57 pm

Obstaja neka stvar ki se ji reče tester.če z to stvarjo upravlja še nekdo ki ve kaj dela se bosta šla malo peljat in spremljat parametre in pomoje da bosta odkrila napako,če pa si ti pametnejši pa ti priporočam da takoj kupiš turbino takoj za tem pa še šobe in s z dražjimi deli zaključil.Potem bo vsaka druga zamenjana stvar samo še cenejša.

ozz
Nov uporabnik

Napisal/-a ozz Pe feb 14, 2014 9:16 pm

Vem,da obstaja resitev,da dam avto na tester pa tocno vidim kaj je narobe in ga bom tudi dal.Nisem pametnejsi od testerja in niti ni moj namen menjat vseh delov enega za drugim po nepotrebnem.Jas sem pac vprasal ker sem mislo da se najdejo ljudje ki bi mogoce vedli za kaj se gre vsaj priblizno brez da avto nekomu direktno peljem dat na tester.hvala za hiter odgovor lp saso

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe feb 14, 2014 9:19 pm

Take stvari se dogajajo in razlogov za to je več MAP,LMM ,N 75,zaštekan variator turbine to je nekako najbolj pogosto zdaj pa ti na pamet vedi kaj je.

ozz
Nov uporabnik

Napisal/-a ozz Pe feb 14, 2014 9:32 pm

Hvala za odgovor.bi gdo vedel komu bi lahko peljal avto v mariboru na tester,da bi mi lahko tocno povedal kaj menjat in da ve zakaj se gre lp

ozz
Nov uporabnik

Re: turbo

Napisal/-a ozz Po feb 17, 2014 3:57 pm

Evo danes je avto bil na testerju, ne pokaze druga kot senzor temperature olja, mehanik je bil na probni voznji in takoj rekel,da je napaka na elektroniki in da more nekje bit kak kabelj ko ma slab stik ali pa slab kontakt.Trenutno nima casa da bi zadevo popravljal in iskal kje tocno je napaka na elektriki. je kaka zadeva, ki bi jo lahko sam prevero odlopo, mogoce nasprico z kontakt sprejem brez da se kaj unici. lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov