Nasveti in napotki ter povpraševanja...

silho
Nov uporabnik

Mnenje Modus 1.2 16v

Napisal/-a silho So feb 15, 2014 9:05 pm

Pozdravljeni kolegi, zanima me ce je to mogoce ali mene samo nategavajo.
Zeni je na ac crknil modus in se je zapeljala na sos, poklicala je mene in avtovleko. Po mojem prihodu sem njen avto prizgal in na displeju se mi je pojavil napis chek injector in oranzna lucka kljuca, ko sem dal gas so obrati sli le do nekje 2800. Avto sem zapeljal vzratno na zacetek sos da bi avtovleka imale prostor, avto sem ugasnil in zapustil. Ko je bil avto dostavljen mehaniku je bilo ugotovleno da je sla loputa zraka. To mu je pokazal tester. Na renault servisu je bila kupljena loputa in dostavljena mehaniku. Po 4h urah me poklice mehanik in mi sporoci da z avtom ne bo nic, ces da je elektro motor lopute ki ga je unicilo -prekurilo in zaribalo unicil motorni racunalnik. Sedaj Vas sprasujem za strokovno mnenje ali je to mogoce ali je to samo nateg. Moje mislenje je ce mu je ze takoj pokazalo napako lopute ,mu bi pokazalo tudi napako racunalnika ali ne. Prosim povejte mnenja

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Mnenje Modus 1.2 16v

Napisal/-a mrtwelvetrees So feb 15, 2014 9:19 pm

kakšen mehanik pa je to, uradni servis ali en privat ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

silho
Nov uporabnik

Napisal/-a silho So feb 15, 2014 9:21 pm

privat mehanik drugac

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So feb 15, 2014 10:05 pm

Pozdravljeni

Hmmmmmmmmmmmmmm .............................. ja, no .................
Kakor je meni znano, je možno, da se ECU "skuri", vendar ne zaradi opisanega primera. Dušilno loputo krmili program motorne elektronike v sodelovanju z ostalimi senzorji. Krmili se impulzno ........................ torej v najslabšem primeru, se bi lahko programu zmešalo in se bi "usul", kar pa ni tako hudo ( Clip in podobni, ga sami zložijo nazaj - v sodelovanju z nekaj znanja uporabnika ). Tako, da sam računalnik, pri tem naj ne bi utrpel poškodb.

Osebno menim, da vaš mehanik/mojster/popoldanec ne more biti slab mehanik. Zakaj ne? Ker je prebral kodo napake s skurjenega računalnika ............................ hmmmmmmmmmmmmmmmm :)
Motorna elektronika je sposobna sama popravljati/koregirati 25% odstopanja, vse kar je več, se prijavi napako, posledično gre v servisni način delovanja, da ne poškoduje motorja. Napaka se shrani v mapi za napake in opozori voznika z MIL lučko, da je prišel čas obiska v servisu. Serviser pa to napako lahko s testerjem prebere v obliki kode, vse skupaj je shranjeno ................... ne boste verjeli v ECUju ( računalniku ), če je slednji skurjen ................... se z njega ne dobi nobenih podatkov, tudi o okvarjeni dušilni loputi ne.

Sicer tukaj pametovati je brez veze, niti ne vem s kakšnim diagnostičnim orodjem se pristopa na vozilo, niti, s koliko znanja se razpolaga. Lahko je kakšna univerzalna diagnostika in je problem ugasniti lučko, resetirati ECU ....................... Pa se ve, ali motor deluje?? V koliko motor prižge ali kaže kakšno voljo do delovanja ............... preverite nastavitve v motorni elektroniki.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne feb 16, 2014 10:51 am

No ja, mogoče pa ni loputa zanič....Vem za en primerek cliota z istim motorjem, na katerem je tester bral napako na loputi, bila pa je "zanič" kablaža. Na pooblaščencu je popravilo koštalo cca. 100-120€.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

silho
Nov uporabnik

Napisal/-a silho Ne feb 16, 2014 8:02 pm

Kaj potem naj naredim , ga dam pred dejstvo in zahtevam...................
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov