Nasveti in napotki ter povpraševanja...

hahehihoh
Uporabnik

206 1.4 HDI - antipollution fault

Napisal/-a hahehihoh Ne feb 16, 2014 12:11 pm

Imam problem na peugeot 206 1.4 HDI, letnik 2002 in prevoženih okoli 160 tkm. O napaki z imenom antipollution fault je veliko napisano, vendar le za 1.6 in 2.0 HDI motorje. Pri 1.4 HDI motorjih te napake nisem našel na internetu.

Včeraj zvečer sem avto po tem, ko je 24 ur miroval, zagnal in takoj je zapiskalo, prižgala se je lučka za samodiagnozo motorja in na sredinskem displayu se je izpisalo ANTIPOLLUTION FAULT. Poskusil sem z vožnjo, avto slabo vleče in v nobeni prestavi (niti v prostem teku) ne preseže 2800 obratov pod nobenim pogojem.

Nimam ideje, kaj bi lahko bilo narobe, zato prosim za nasvete, in na katerega serviserja (seveda ne pooblaščenega) se obrniti na Obali.

Se je s takim avtom sploh pametno voziti?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: 206 1.4 HDI - antipollution fault

Napisal/-a joztom Ne feb 16, 2014 12:19 pm

Ta napaka nima odgovora. Treba bo iti po vrsti, PSA še sam ne ve, kaj dela. Sam sem pred leti enako doktoriral in končno popolnima na kmetih našel rešitev. Upam, da ni podobna. Meni so šli: HP Pumpa, dize, čiščenje sistema, nato ista napaka pri zabitem povratnem vodu in previsokem pritisku na CR rampi. Boste pametovali, diagnostika, pooblaščenci so trube, na mestih največjih težav NI senzorjev pa amen, ne ModriLev, ne oni na Viču nimajo pojma, šele mojster JB mi je to slučajno našel, ker je najboljši in trmasto dosleden. Šele potem sem se začel zavzemati za dvotaktol v nafti, ker sem izkušnje dragodrago plačal, kljub robi s ceno fejst s pod pulta. Mogoče imaš srečo in je napaka banalna, prvo diagnostika, nato doktorat. Pa ni nobena firma v EU popolnoma nič boljša.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To feb 18, 2014 4:47 pm

Avto je bil na dveh servisih, eden pravi da so najbrž grelne svečke (tako pravi univ. tester) in da jih ne upa menjat, ker je menjava zahtevna in mu lahko baje svečka pade v cilinder, eden pa pravi, da se tester (ta naj bi imel tester za peugeot-citroen) ne poveže z avtom... Mi priporoča kdo kakšnega dobrega mehanika na primorskem? Na pooblaščenca si res ne upam, ker me bojo najbrž opeharili za polovico vrednosti avtomobila...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To feb 18, 2014 9:33 pm

Pozdravljeni

No ja, svečka ne bo padla v valj, lahko pa je bila preveč zategnjena in sedaj poči, kar pa je zelo zoprno za mehanika in stranko. Mi je pa čudno, da se je univerzalec povezal, drugi pa ne ................. nekaj se je narobe delalo, ali pa ima kopijo programa. Ste preverili pri Robiju v Ankaranu??

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To feb 18, 2014 10:05 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

No ja, svečka ne bo padla v valj, lahko pa je bila preveč zategnjena in sedaj poči, kar pa je zelo zoprno za mehanika in stranko. Mi je pa čudno, da se je univerzalec povezal, drugi pa ne ................. nekaj se je narobe delalo, ali pa ima kopijo programa. Ste preverili pri Robiju v Ankaranu??

Lep pozdrav

To so bile besede mehanika, da mu lahko svečka pade v cilinder in potem narastejo stroški od 800-1000 evrov. Ja, najbrž ima kopijo programa - predvidevam... Lahko dobim kontakt od Robija?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To feb 18, 2014 10:13 pm

Pozdravljeni

Tel.štev.: 051-336-343 - Robi, ima delavnico v Ankaranu

Lep pozdrav

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr feb 19, 2014 3:54 pm

Hvala za odgovor. Kolega pozna mehanika, ki mi bo popravljal avto - sicer šele naslednji teden v sredo začne, bo pa si vzel čas in pregledal (fizično), kaj je narobe. Zdaj se bom še en teden vozil z avtom v takem stanju, upam da bo vse ok.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr mar 05, 2014 6:10 pm

Nič novega še... Avto je zdaj en teden pri drugem avtomehaniku, ki se ukvarja z njim. Nič še ni našel. Neoriginalni tester, kot povedano, kaže na napako na ogrevalnih svečkah, vendar ni nujno da je to, poleg tega pa je baje na teh motorjih menjava le-teh zelo 'rizična'. Danes sem bil pri mehaniku in mi je povedal, da bo do konca tedna pregledal celoten sklop motorja, pa bomo videli kako kaže. Do zdaj je pregledal turbino (izmeril parametre), ki je baje OK, EGR ventil (ki je tudi v dobrem stanju, ga je pa vseeno očistil, seveda je napaka še vedno prisotna), senzor pretoka zraka bo pregledal v prihodnjih dneh - bo zamenjal obstoječega s senzorjem drugega vozila ipd. Pregledal bo komplet avspuh, da ne bi bilo kaj tam narobe. Poskusil bo tudi zagnati motor z drugim gorivom, ker bi naj bilo lahko gorivo slabo... Me prav zanima, kaj bo in če bo ta mehanik sploh uspel kaj rešiti... Je pa drugače zelo korekten.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Sr mar 05, 2014 10:06 pm

Potrebno je paziti, da ne naredite iz vozila podmornico. :)

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če mar 06, 2014 7:46 am

Fan je napisal/-a:Potrebno je paziti, da ne naredite iz vozila podmornico. :)

Torej predlog? :D

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če mar 06, 2014 9:16 am

hahehihoh je napisal/-a:

Pozdravljeni

Vozilo priklopite na tester ( ki naj bo kvaliteten ali original ), preverite v servisni mapi katere napake so shranjene ........................... tu tiči odgovor na vaše težave.
To sprobavanje je iskanje v temi

Lep pozdrav

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe mar 07, 2014 4:06 pm

Fan je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a:

Pozdravljeni

Vozilo priklopite na tester ( ki naj bo kvaliteten ali original ), preverite v servisni mapi katere napake so shranjene ........................... tu tiči odgovor na vaše težave.
To sprobavanje je iskanje v temi

Lep pozdrav

Verjetno najbolje, da ga peljem na pooblaščenca, da naredijo diagnostiko?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 07, 2014 4:10 pm

Zakaj sprašuješ (in še nepotrebno citiraš :evil: ), če ti je to ravnokar povedal? Je morda nerazumljivo napisal?

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe mar 07, 2014 8:19 pm

esem je napisal/-a:Zakaj sprašuješ (in še nepotrebno citiraš :evil: ), če ti je to ravnokar povedal? Je morda nerazumljivo napisal?

Pozdravljen tudi ti. :)

S tem sem želel vprašati fana, če morda pozna koga, ki bi imel kvaliteten, vendar neoriginalen tester, kot je sam povedal.

Tudi ti preživi lep konec tedna. :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe mar 07, 2014 8:45 pm

Pozdravljeni

Če bi se vedelo od kje tipkate ..................... bi bilo veliko lažje. Mogoče se bi našel kakšen uporabnik foruma, ki bi bil pripravljen priklopiti vozilo.
V koliko vam Ljubljana ni predaleč ................... se lahko oglasite in se bo priklopilo. Kaj vaš izbrani mehanik, nima Lexie?

Lep pozdrav

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe mar 07, 2014 9:19 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Če bi se vedelo od kje tipkate ..................... bi bilo veliko lažje. Mogoče se bi našel kakšen uporabnik foruma, ki bi bil pripravljen priklopiti vozilo.
V koliko vam Ljubljana ni predaleč ................... se lahko oglasite in se bo priklopilo. Kaj vaš izbrani mehanik, nima Lexie?

Lep pozdrav

Izola in celotna Obala pride v poštev. Če je kdo, se priporočam. Zaenkrat je avto še vedno pri mehaniku in ne vem, kako je na stvari.

Sem pa 2x na teden v Ljubljani, ampak si zdaj sposojam avto, ker si s tem ne bi upal na tako pot.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 07, 2014 11:40 pm

esem je napisal/-a:...in še nepotrebno citiraš...

Lepo sem te opozoril na nepotrebno citiranje, nakar ti to takoj 2x ponoviš. Je bilo spet nerazumljivo ali zayebavaš. Morda kaj tretjega?
Če se post nanaša direktno na predhodni post, je citiranje ne samo nepotrebno, je tudi nezaželjeno. Če tega (eno osnovnih pravil komuniciranja na netu!) ne misliš upoštevat (in za povrh še "jezikat"), bodo pač sledile sankcije.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To mar 11, 2014 1:29 pm

Mehanik, ki je imel avto pri sebi sedaj 2 tedna, mi ga je vrnil v enakem stanju. Naj omenim, da za vse skupaj ni hotel nič denarja - le za stroške filtra goriva.
Avto je sedaj pri nekem avtoelektričarju; tester pravi, da je potrebno menjati neka 2 senzorja (ne spomnem se čemu služita) in ogrevalne svečke. Avto sem pustil tam, kot pravijo mi bodo jutri sporočili ceno za menjavo teh dveh senzorjev, in če privolim ju bodo tudi zamenjali. Pravijo, da menjava svečk ni nujna in da v bistvu ni potrebna, in da okvara teh niti ni vzrok za napako (da avto ne gre čez 2800 obratov), tako da jih ne bom menjal - vsaj zaenkrat.

Končno. Upam, da bo po menjavi senzorjev vse delalo kot treba.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če mar 13, 2014 10:36 pm

Toliko o testerju...
Menjan senzor pretoka zraka, ki ga je javljal tester in avto še vedno ne deluje. Tester napake senzorja pretoka zraka naj več ne bi javljal, le še grelne svečke. To naj ne bi oviralo delovanja motorja. Po mnenju električarja bo zdaj pregledal še katalizator in izpušni sistem, da ni kaj zamašeno - izpušni sistem je že prejšnji mehanik, pa ga bo tudi ta.

Počasi sem že obupal. Avto je 3 tedne pri raznoraznih serviserjih, napaka ni rešena, stroški pa vendarle so - zaenkrat 200€ - 140€ senzor pretoka zraka, 30€ filter goriva, 30€ delo. Katalizator je aftermarket 200€, tako da če je to - ko bi se vsaj težava rešila - smo že na tretjini vrednosti avtomobila...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 13, 2014 10:50 pm

Včasih se zna zgodit, da tudi grelne svečke povzročajo težave, vsaj za enega Focusa dizla mi je mehanik omenil, da je zaradi grelnih svečk metal v zasilni način.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov