Nasveti in napotki ter povpraševanja...

golf driver
Nov uporabnik

ventilator hladilnika -golf 7 1.6 tdi

Napisal/-a golf driver Pe feb 21, 2014 2:22 pm

pozdravljeni,
Mene nekaj zanima. v zvezi z ventilatorjem hladilnika na sedmici, namreč že nekajkrat se mi je zgodilo da sem se zjutraj peljal cca 15 kilometrov in ko sem avto ugasnil je ventilator še hladil cca pol minute, kar me malo čudi saj se pri nobenem prejšnjem avtu to ni dogajalo oz le v vročih poletnih dneh če si ga teral v kak klanec. Avto sem štartal hladnega in se je po 10 kilometrih lepo ogrel na delovno temperaturo ki je bila tudi ob nadaljevanju vožnje normalna. tudi vozil sem se zmerno po omejitvah le nekaj klancev je bilo vmes kjer sem ga malo pohodil. tudi okoli avta je bil značilen vonj novega avta avto ima namreč 1500 km. star 3 tedne. Mislitte da je pametno da obiščem servis ? Ali je to kar opisujem povsem ok? javljena ni bila nobena napaka... Je pa itak pod garancijo vse..

peroRS
Mojster foruma

Re: ventilator hladilnika -golf 7 1.6 tdi

Napisal/-a peroRS Pe feb 21, 2014 2:41 pm

Tole, da ventilator laufa še nekaj časa kljub nizki zunanji temperaturi je standard oz. normalno pri CR TDI-jih.
Je pa v povezavi z DPF filtrom (da ne razlagam na dolgo in široko).

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Pe feb 21, 2014 4:50 pm

Jaz imam 1.6 tdi octavio že 2 leti pa nisem nikol opazil ventilatorja po izklopu motorja.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe feb 21, 2014 5:29 pm

Preberi navodila za uporabnika :idea: Upam, da jih že nisi izgubil ali založil ;) Da se tko hitro segreje pri + 3 po samo 10 km prevoženih je pa fajn.

golf driver
Nov uporabnik

Napisal/-a golf driver Pe feb 21, 2014 9:11 pm

Sem se malo pozanimal. Ja PeroRS imaš prav res je povezano z dpf filtrom, avto je opravljal regeneracijo filtra in je povečal temperaturo nad 600 stopinj da bi zgorele saje ki so se nabrale v filtru zato je okoli avta smrdelo. in ko sem avto ugasnil se je proces prekinil sistem pa se je moral ohladiti zato je vrtel ventilator ;) Tale dpf je ena nadloga po drugi strani pa voznika prisili v pravilen način vožnje. V nasprotnem primeru pa plačuješ novega :? A mogoče kdo ve kako ta avto poveča temperaturo v filtru? z električnimi grelci ali poveča ubrizg goriva ?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe feb 21, 2014 9:19 pm

Z večjo količino goriva. Pojdite na AC in ga vozite cca 15-20 minut s povečanimi vrtljaji, pa se bo regeneracija uspešno zaključila.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

golf driver
Nov uporabnik

Napisal/-a golf driver Pe feb 21, 2014 9:20 pm

aha hvala ti za info. ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe feb 21, 2014 11:21 pm

predvsem povečuje temperaturo z večimi vbrizgi,oz z post vbrizgi,ko gre bat že dol,s tem doseže "izgorevanje" nafte v izpuhu.
ecu tudi loputo za zrak malo pripre...
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov