Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sare
Novinec

LIQUI MOLY ansaug-sistem-reiniger diesel

Napisal/-a sare Sr mar 05, 2014 4:05 pm

lp.rad bi očisti egr venti na mojem avtu(focus 2005 1.8tdci),pa mi je prodajlec prodal to naslovno stvar.Rekel je naj to pošpricam tam ko pride cev od zračnega filtra na mašino(to cev zmontiram dol),da je tam tudi ta egr ventil-zanima me če ima kdo kakšno izkušnjo s tem in na kaj moram biti pozoren.Aja pa me zanima če je res tam ta ventil,če kdo ve kje je naj mi napiše-še boljš pa če kdo ve za kak link kje se ga da videt na mašini.hvala

aljo221
Nov uporabnik

Re: LIQUI MOLY ansaug-sistem-reiniger diesel

Napisal/-a aljo221 Sr mar 05, 2014 4:22 pm

Kokr vem je EGR na sesalnem kolektorju, iz zračnega filtra pa gre cev na turbino. Če se motim me bo kdo popravu.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr mar 05, 2014 9:06 pm

X2

Ja, očitno se s trgovcem nista razumela. Opisani postopek, ne bo nič ščistil, kvečjemu kaj pokvaril/zamašil. EGR je povezava/ventil med izpušnim in sesalnim kolektorjem. Na vašem Fordu bi znal biti že električni EGR, ki se čisti malo drugače, kot podtlačni, torej v koliko ne veste kje je in kako izgleda ......................... je bolje pustiti pri miru.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

sare
Novinec

Napisal/-a sare Če mar 06, 2014 2:55 pm

Ja moj ford ima že elek.egr ventil-Fan mal sem gledal na YouTube glede tega izdelka pa mislim da bi ga kr uporabo sej škodit ne more tolk da mal očisim lopute na sesalnem sistemi-če imaš čas pa popgledaš in mi napišeš če je mehanik odmontiral sesalno cev za zrak in tam not šprica,hvala.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če mar 06, 2014 4:06 pm

In zakaj ne bi EGR-a odmontiral in ga kompletno spucal? Mislim, da je gor prišraufan s torxi.

Tu ga imaš in tak izgleda:

http://fordtransit.org/forum/viewtopic. ... 4&t=134920
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Če mar 06, 2014 6:15 pm

@trijoadijo, kakšen pa je postopek čiščenja tega egr ventila?

Lp Jan
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

sare
Novinec

Napisal/-a sare Če mar 06, 2014 8:05 pm

hvala za slikco trijoadijo-sam zanima me če je kaka dihtunga vmes da jo kupim,pa če je treba preden dol zmontiram akumolator izklopit al ne.hvala

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če mar 06, 2014 11:20 pm

noj je napisal/-a:@trijoadijo, kakšen pa je postopek čiščenja tega egr ventila?

Lp Jan

Previdnost je mati modrosti ;)

Sam sicer takega egr-a še nisem čistil. Verjamem pa, da je postopek napram vakuumskem egr-u drugačen. Zakaj? Ker je tale egr krmiljen elektronsko. Kakršnokoli nasilno pritiskanje ventila z namenom, da se ventil in sedež ventila očistita, bo rezultiralo le v poškodovanju koračnega motorčka na ventilu.

Sam bi se tega podviga lotil tak: Najprej bi ga odmontial, potem pa bi ga s testerjem sprožil,da bi ostal odprt in ga očistil, potem pa bi ga s testerjem nazaj zaprl.

sare je napisal/-a:hvala za slikco trijoadijo-sam zanima me če je kaka dihtunga vmes da jo kupim,pa če je treba preden dol zmontiram akumolator izklopit al ne.hvala

To je še ena fordova pogruntavščina več: microcat pokaže, da je egr le v kompletu s sesalnim kolektorjem, tak da ni mogoče dobit original dihtunge. Zdej, če je al pa če je ni, pa ne vem.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe mar 07, 2014 8:10 am

Če slučajno je dihtnga in se je ne dobi jo lahko sam narediš ni nobena kunšt samo staro moraš imet za mero (mušter)
Lp

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Pe mar 07, 2014 8:17 pm

@trijoadijo, hvala. Bom pomoje dal kar pri mehaniku sčistit, k se bojo že šobe ven jemale, vztrajnik, amortizerji ipd., pa da se avto pol zrihta u nulo, za naslednjih 350kkm :)
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov