Nasveti in napotki ter povpraševanja...

PŠ981
Nov uporabnik

Punto in šaranje volana

Napisal/-a PŠ981 Če mar 06, 2014 8:51 pm

LP!
Pri prejšnem avtu- Punto 60,letnik 99,ki ga sedaj prodajam,se je začelo pojavljati neko čudno šaranje volana,kar glasno.. ko obrnem volan levo ali desno ,kokrkoli - se to sliši. Volan sicer ni izgubil funkcije,še vedno dela okey. Samo zvok je pa precej moteč in glasen. :!: KAj bi to bilo,volanski ležaji ?

KokiT
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Re: Punto in šaranje volana

Napisal/-a KokiT Če mar 06, 2014 9:08 pm

Odvisno kakšno "šaranje" se sliši... ko je pri meni volan spuščal čudne zvoke so bile krive ščetke za smerokaze (tista ščetka, ki izključi smerokaz, ko se volan zavrti nazaj na sredino). Drugače pa razdret pa pogledat.
VW Golf Mk.5

PŠ981
Nov uporabnik

Napisal/-a PŠ981 Če mar 06, 2014 9:32 pm

Pač šaranje volana,kot da ob nekaj drgne,ko se vrti.. ne vem,saj pravim,funkcija volana praktično se ne pozna,samo glasen in moteč zvok,ki da vedet,da je treba zadevo popravit. Sosed mi sicer pravi,da so mogoče manšete..

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Če mar 06, 2014 9:38 pm

To se je včasih pojavljalo na enem Poloju l97, da se je slišalo neko vlačenje nečesa ob obračanju volana (ne vem,kak napisat :D ). Kriv pa je bil oni stik med volanom in armaturko za trobljo. Se lepo vidi,če pogledaš volan od zgoraj. Tu pa tam sem vmes porinil papir,podrgnil levo in desno,pa je nehalo vlačit.
Slika
Na ta zlat obroček je prislonjen kontakt. (simbolična slika)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov