mardy je napisal/-a:novejši avtomobili so tako že pocinkani oz. dobro korozijsko zaščiteni.
Lahkomardy je napisal/-a:Ko sem kupil nov - rabljen avto, sem dal narediti to t.i. protikorozijsko zaščito podvozja, in sicer pri enem "mojstru" v Ormožu.
Je pa šlo za eno zmes, točno ne vem kako se je reklo, v glavnem je temne barve, in občutek je kot da je rahlo gumjasta, mislim da je bil 1L 8€, je pa porabil slabe 3L nekje.
Ker je že podvozje, predvsem zadnja prema in roke bilo tu in tam malo rjavo, sem opozoril, naj le-to dobro sčisti predno bo napocal gor to zaščito, da ne bo vse skup brezveze. Rezultat po cca. 1 letu je bil, da tam ko je bila rja, je začelo ven pikat, torej ni očistil, če pa je pa je površno, in ta premaz se je začel tu in tam luščiti.
Zato, premisli če boš dal to delat, novejši avtomobili so tako že pocinkani oz. dobro korozijsko zaščiteni. Edino če boš zraven oz. dal kakšnemu dobremu mojstru to za naredit. Raje si večkrat ob pranju avta zapoj "ne grem na kolena", in temeljito speri podvozje, in bo že to zadosti
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov