Scorp84 je napisal/-a:Ce se ze slisi turbina, jo cimprej daj obnoviti. Kasneje te bo drazje prislo.
sandi27 je napisal/-a:avto je letnik 2006 ne gre pa za žvižganej turbine ampak neko šobanje
mi smo imeli novo škodoa oktavijo pa je turbo ful žvižgal do tretje prestave
tako da ne vem če ima to žvižganje kaj s tem koliko je obrabljena turbina
ali pa gre za različne tipe turbin ?
hippo je napisal/-a:Šobanje? Tega izraza še nisem zasledil.
Ponavadi sta dve varianti:
1. žvižganje
2. ruženje oz. zvok, ko lopatice zadevajo v ohišje in se sliši kot struženje
Doche je napisal/-a:hippo je napisal/-a:Šobanje? Tega izraza še nisem zasledil.
1. žvižganje
Ko žena skuha puding in te vpraša, če boš pošobal ven iz piskratorej ja, struženje, ruženje, pač kovinski zvok.. drgnit dve kovini skupaj
sandi27 je napisal/-a:avto je letnik 2006 ne gre pa za žvižganej turbine ampak neko šobanje
hippo je napisal/-a:sandi27 je napisal/-a:avto je letnik 2006 ne gre pa za žvižganej turbine ampak neko šobanje
Šobanje? Tega izraza še nisem zasledil.
1. žvižganje
Če žvižga ni problem, če pa struži bo pa kmalu odletela, ker se lopatice začnejo zvijati. Pa tudi obnova v tem primeru ni ravno idelana, ker je tudi ohišje ponavadi malo poškodovano. Tudi če poliraš nisi prav veliko naredil, ker so tolerance prevelike in ne bo delalo tako kot mora.
somebody.27 je napisal/-a:Hippo za lazjo predstavo kaksen je zvok ruzenja/struzenja turbine, koliko glasno, pri kolkih obratih se najbolje slisi, cim ec tipicnih znakov da bi lahko ugotovil a je to od turbine ali cesa drugega struzenje.
Lp
hippo je napisal/-a:somebody.27 je napisal/-a:Hippo za lazjo predstavo kaksen je zvok ruzenja/struzenja turbine, koliko glasno, pri kolkih obratih se najbolje slisi, cim ec tipicnih znakov da bi lahko ugotovil a je to od turbine ali cesa drugega struzenje.
Lp
Odvisno od načina vožnje. Se pa seveda najbolj sliši ko je najbolj obremenjena. Lahko narediš test: nad 2.000 obratov stisni gas do konca za 2-3 sekunde in potem takoj spusti. Torej to se mora slišat samo takrat, ko je turbina obremenjena. Seveda tudi ko spustiš gas se sliši, ampak čedalje manj, samo par sekund, toliko da se turbina umiri.
somebody.27 je napisal/-a:Recimo pri meni se dogaja da ko je avto v leru in stisnem gas do nekje 2500 obratov in spustim, in se slisi v desni strani kabine oz pri egr ventilu ce odprem pokrov motorja.se pravi ko spustim gas se slisi kot neko struzenje, med voznjo pa tko res moram napet usi, da slisim struzsnje...zdj nevem a je to turbina al kj druzga?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov