Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
deutsch
Uporabnik še ni polnoleten

težave z vžigom motorja...

Napisal/-a deutsch Po mar 24, 2014 2:01 pm

Imam en problem z vžigom Audi A4 1997 1.6 74kw
Zadnjič napolnim prazen akomulator, ga dam v avto in šele drug dan ga vžgem, pred tem pa je avto stal skorej en mesec brez, da ga je kdo vžgal.
In sedaj ko ga drugi dan vžgem, je bilo tko kot, da je akomulator spet napol prazen, števec za bencin in števec za temperaturo motorja sta šla gor do vrha in nazaj dol ko sem imel ključ obrnjen v zagonu motorja. Izgledalo je kot da bi biv akomulator čisto prazen čeprav je napolnen akomulator pa star 2 leti.
In, čez dve sekundi zelo zelo s težavo vžge, dobesedno matral, da je zagnal motor. čisto počasi in potem se končno vžge močno in dela normalno tudi lepo vžge ko ga spet vžgem ponovno čez 20 minut, če pa stoji tam približno že eno uro ali malo več, pa s tako težavo vžge kot, da bi biv prazen akomulator čeprav ni in tudi ni nič z akomulatorjem narobe, to mora biti nekaj drugega ampak kaj pa pa ne vem.
Upam, da to ni kaka hujša napaka na avtu glede elektrike.
Ker tudi prej pa se je tudi akomulator izpraznil ko je avto stal pri miru npr 3 dni ga nis mogel več vžgati, sedaj pa to, ki še po eni uri s težavo vžge in čez dve sekundi kar vredu že vžge, normalno, samo ne vem kaj to čaka
Ker ko obrnem ključ ga ne spustim in med tem ko je ključ v ključavnici obrnjen za zagon motorja je vse tiho dobesedno tiho, nič se ne obrne potem pa po nekaj časa ko držiš ključ tko se motor obrne normalno in še to se obrne tko na začetku, mislim enkrat zavrti počaka potem še enkrat zavrti in to samo in potem končno obrne, da začne laufati normalno, potem naprej vse deluje normalno, kot, da ni nič, ko je prižgan.
Mislim kaj bi lahko to bilo.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Re: težave z vžigom motorja...

Napisal/-a Mgajvr Po mar 24, 2014 2:31 pm

slab akumulator...
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Borca
Nov uporabnik

Kraj: Radizel

Re: težave z vžigom motorja...

Napisal/-a Borca Če mar 27, 2014 11:23 am

Sposojam si temo

Zafia B 2005 19CDTI. Lani jeseni menjan alternator in diodna plošča - alternator ni deloval - posledica spraznjen aku.
No sedaj pa hladen avto ne vžiga kot bi moral - ob menjavi nekaj časa je bilo OK. Posnel sem potek napetostina AKU ob štartu in vožnji- pripel sem pdf.
Morda ima kdo kako idejo. Napetost v mirovanju je cca 12,5V ob delovanju motorja pa cca 14,5V.
Boris
Priponke
Avto štart.pdf
(278.09 KiB) Prenešeno 40 krat
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov