Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sare
Novinec

menjava raztezne posode (ekspanzijske)

Napisal/-a sare Po mar 24, 2014 6:18 pm

Zanima me če lahko pri menjavi rastezne posode v avtomobilu zamenjam le to tako da cevi enostavno prenataknem iz stare na novo posodo(saveda prej bi antifriz iz stare izčrpal,taglavno cev bi pa še stisnil da nebi antifriz šel ven).Kajti ves antifriz sem menjal lani.(ford focus 2006)-mislim da se tudi sam odzrači,če bi kaj lufta not prišlo.ALmoram izpraznit cel sistem in nato zamenjat posodo???
Zadnjič spremenil sare, dne Po mar 24, 2014 8:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Re: menjava rastezne posode(ekspanzijske)

Napisal/-a čare Po mar 24, 2014 7:32 pm

Tist liter antifriza boš pa menda dokupil??Al raje ne?

sare
Novinec

Napisal/-a sare Po mar 24, 2014 8:14 pm

ma ja-jaz bi sam iz stare ven potegno antif.da mi nebi po masini steko,ko bi odklopo cev.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Po mar 24, 2014 8:27 pm

Daj mi samo povej ali jo menjaš ker ti pušča na spodnjem delu posode pri tovarniški oznaki,kajti tudi sam sem jo menjal ravno zaradi te težave in je baje kar pogost pojav pri focusih.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po mar 24, 2014 8:46 pm

Ja narediš tako, kot si napisal. Potegneš antifriz ven iz posode, ali s cevjo ali z pumpico, kar pač imaš pri roki, (tem bolj se boš potrudil in veliko iztočil iz posode, manj ti bo steklo pri odstranjevanju spodnje cevi.) Odmakneš, če ti je kaj napoti, npr. akumulator, cevi, varovalke itd, odvisno kako ima focus narejeno....Nato odklopiš cevi, preveriš, kako imaš pritrjeno raztezno, odmakneš in na koncu odklopiš glavno cev antifriza.
Sestaviš po obratnem redu.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po mar 24, 2014 9:10 pm

Ma ne sekiraj se. Antifriz potegni ven, odklopi cevi, pa jih nasadi na novo posodo pa antifriza dolij malo pod max, vžgi mašino, pusti laufat 10 - 15 minut, kontroliraj nivo, po potrebi dolivaj do malo pod max, pol pa naredi en malo večji krog, pa potem še prekontroliraj nivo in po potrebi dolij.Sistem se sam odzrači, 1L antifriza pa ni nek strošek.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

sare
Novinec

Napisal/-a sare To mar 25, 2014 4:31 pm

ja pušča mi na notranji strani ker je raspokana tik nad blatnikom,o.k bom tak naredil kot sem mislil in mi svetovali.lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov