ojnica je napisal/-a:Vrjetno ni nove ploščice pobrusu in niso še čist sedle na disk.
Diski niso praktično nikoli enakomerno znucani, zato nove ploščice ne nalegajo popolnoma. Meni se zdi tole šalabajzersko - pri menjavi ploščic se zamenja tudi diske ali pa se jih vsaj vrže na stružnico in poravna da so ravni.astrus1 je napisal/-a:Zamenjati sem dal prednje ploščice, sedaj pa je pedal mehkejši in občutek imam, da zavore slabše primejo. Mehanik mi je dejal, da bodo kmalu spet OK, naj se kar vozim. Bo res tako?
Energetik81 je napisal/-a:Diski niso praktično nikoli enakomerno znucani, zato nove ploščice ne nalegajo popolnoma. Meni se zdi tole šalabajzersko - pri menjavi ploščic se zamenja tudi diske ali pa se jih vsaj vrže na stružnico in poravna da so ravni.astrus1 je napisal/-a:Zamenjati sem dal prednje ploščice, sedaj pa je pedal mehkejši in občutek imam, da zavore slabše primejo. Mehanik mi je dejal, da bodo kmalu spet OK, naj se kar vozim. Bo res tako?
Ja, se bo samo popravilo čez določeno število km, ko se bodo ploščice ujele z diski. Vprašanje pa je, ali bo do takrat zaviranje optimalno.
Kje sem pa kaj pisal, da je treba menjat na vsako menjavo ploščic? Ponavadi so se diski postružili, da niso imeli grebenov.~toMmy~ je napisal/-a:Ti si en pravi šalabajzer! Saj večkrat napišeš kaj pametnega, AMPAK, če ti delaš malo kilometrov in voziš zelo umirjeno, to še ne pomeni, da je pri vseh ostalih enako in ne vsiljuj svoje logike vsem! Recimo gum nima smisla menjat pri 4mm profila, ker to nekaterim pomeni dve sezoni in so še vedno dobre, niso pa stare 6 let (ugibam) kot pri tebi! Totalna neumnost je pa ob neki "normalni" rabi avta menjat diske ob vsaki menjavi ploščic, moraš bit že malo čez les, da jih menjaš cca. na polovici življenjske dobe, čeprav bremze odlično držijo že po par dneh po menjavi. Lahko te zapeljem z avtom, ki ma po 8 letih in 193k km še prve zadnje diske in par mescev stare šele druge zavorne ploščice, pa mi verjemi, da ne boš potreboval nobenega teoretiziranja, še manj pa kakšne merilne naprave, da bi ovrgel svoje sume v sposobnosti teh bremz. Resnično se priporočam, boš vsaj v praksi videl, da določene tvoje teorije niso ravno na mestu...
-->INFINITI je napisal/-a:Nimaš kej stružit, ker je potem še večje sranje z zvijanjem in pregrevanjem med uporabo, sploh športno vožnjo. In ne prvi komplet nima kej znucat diskov, razen če so materiali katastrofa. Od kod ti podatek da je 2mm nek limit v vseh primerih?
Tudi pri mojem je podobno in kot sem napisal, tudi disk precej pobira. Očitno taka kombinacija materialov.vuli je napisal/-a:Recimo diski za moj avto imajo debelino 26mm, za minimalno debelino diska pa piše 24mm, tako da verjetno "poje" 1mm diska a vsaki strani v življenski dobi zavornih ploščic? (razen, če nidem začel malo preveč filozofirat)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov