Malo poišči po forumu, smo otem že na veliko razpravljali.Cash je napisal/-a:Pozdravljeni
Cca 14 dni nazaj sem kupil nov avto (znamke ne bom pisal, da ne bo kregarije) in sedaj, ko je bilo toplo, sem malo prižgal klimo, da se malo prelaufa, saj je dobro klimo vsaj 1x na mesec vklopiti. No in po cca 20 minutah sem jo izklopil in za par minut se je pojavil smrad, kateri je potem izginil. Enak smrad sem imel pri bivšem avtu na enak način, vendar je bil bivši avto l2009 s 90kkm. Nekje sem zasledil, da je to normalno, nekje pa, da se naj zamenja mikrofilter in uporabi sprej za dezinfekcijo, vendar sem pri prejšnjem uporabil 3 spreje in je bilo isto, kot sedaj pri tem novem.
Avto ima trenutno 1000km.
Ja. No, ne da bi zdj ne vem kaj smrdelo, le zatohel in vlažen zrak je par minutk. Enako je bilo pri 2 hišnih klimah, tudi ko sta bili povsem novi, brez najmanjšega prahca na rebrih. Kot sem že rekel - rebra so mokra od kondenza - ko ugasneš ta kondenz izhlapi v kabino - vlažen, zatohel vonj.Cash je napisal/-a:Sem imel v preteklosti že 2 nova avta in pri nobenem nisem imel takega vonja po izklopu klime tako, da res ne vem, kaj bi rekel
Praviš, da ko ti izklopiš klimo, ti tudi zasmrdi par minut?
Lej, če je samo po zatohlem par minut po izklopu, je to normalno. V skladišču na novem evaporatorju se nima kaj redit, ker je suh ko poper.Cash je napisal/-a:Ne, smrdi isto, kot pri prejšnjem 4 leta starem avtu (sem bil 2. lastnik, tako, da ne vem ali je že nov smrdel), kjer je na isti način smrdelo, torej po zatohlem. Bral sem, da če klima (naj si bo to hišna ali avtoklima) ni pravilno skladiščena, da se zaredijo bakterije že v skladišču na evaporatorju in potem smrdi že novo.
Se pa ugaša sama. Misliš da ti kompresor dela, ko je oblačno in 10°C? Nekateri se mi zdi da še vedno ne ločite celotnega HVAC sistema od samo hladilnega sistema (kompresor+rebra). Sam hladilni sistem je praktično identičen pri ročni ali dvoconski avtomatski klimi. Le da ga avtomatika vklaplja po svoje, ročno pa voznik. Torej če maš vse leto na AUTO in 22°C, to še ne pomeni da ti klima laufa tudi jeseni in pozimi.tomzzi je napisal/-a:Imam dvoconsko avtomatsko klimo in jo nikoli ne ugašam. Oziroma res redkokdaj. V 4 letih in 120k prevoženih ni do sedaj nikoli zasmrdelo od klime.
Energetik81 je napisal/-a:Se pa ugaša sama. Misliš da ti kompresor dela, ko je oblačno in 10°C? Nekateri se mi zdi da še vedno ne ločite celotnega HVAC sistema od samo hladilnega sistema (kompresor+rebra). Sam hladilni sistem je praktično identičen pri ročni ali dvoconski avtomatski klimi. Le da ga avtomatika vklaplja po svoje, ročno pa voznik. Torej če maš vse leto na AUTO in 22°C, to še ne pomeni da ti klima laufa tudi jeseni in pozimi.tomzzi je napisal/-a:Imam dvoconsko avtomatsko klimo in jo nikoli ne ugašam. Oziroma res redkokdaj. V 4 letih in 120k prevoženih ni do sedaj nikoli zasmrdelo od klime.
pskoda je napisal/-a:Imel že kar nekaj novih avtomobilov in pri nobenemu ni smrdelo in tudi pri trenutnemu ne, ki je star dober mesec.
Osebno bi avto peljal na servis in uveljavljal garancijo ker ni nek star jaj.c, ki ima že polno bakterij in moraš sistem raskužit. Če je resna firma ti bo rešila problem
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov