Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Natalia
Nov uporabnik

Popravilo totalke

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 12:47 pm

Pred časom sem imela prometno nesrečo (moja krivda) z vozilom renault megane letnik 2011, 1.6 16V gt line (prevoženih približno 35000 km) in ker mi je cenilec ocenil totalko, me zanima nekaj stvari v zvezi s tem. Sploh še nisem imela izkušenj s totalko, tako, da me nekaj stvari bega. Namreč...na avtu so poškodovana obojna desna vrata in levo zadnje kolo, ki je zamaknjeno. Malenkost so poškodovana tudi leva zadnja vrata ampak ni ravno neke panike. Manjkata pa tudi oba špegla. Prednji del je cel in nedotaknjen, ravno tako zadnji in streha. Po moji presoji je cenilec res malce pretiraval z ocenitvijo totalke. Končnih papirjev iz strani zavarovalnice še nisem dobila, tako da nisem tudi še nič podpisala. No, še to, cenilec mi je po telefonu rekel, da je škode za približno 9.000€. Saj že drži, da je na originalnem servisu 100x dražje kot drugod ampak sama sem mnenja, da bi se avto lahko popravil tudi za manj denarja.
Zdaj pa me zanima, če je smiselno, da grem avto v lastni režiji popravljat in če je smiselno, da na zavarovalnici začnem protestirat? Imam pa zavarovalnico triglav. Dobrodošlo vsako mnenje, ker sem v tem popolnoma mrzla :) Avto bi pa res rada nekako popravila, ker je notranjost in motorni prostor brez kakršnih koli poškodb.

Hvala vsem za odgovore že vnaprej

čare
Mojster foruma

Re: Popravilo totalke

Napisal/-a čare So apr 05, 2014 1:00 pm

Prvo ponudbo zavrneš,druga je ponavadi večja,jo pobašeš,nabaviš rabljene kose in daš avto popravit in na koncu ponavadi še kaj ostane.Ne smeš pa kleparju povedat da ti je zavarovalnica izplačala,ker potem te bo olupil do zadnjega evra in ti ne bo ostalo nič.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri So apr 05, 2014 2:27 pm

levo zadnje kolo, ki je zamaknjeno.

Zamaknjeno kolo je zavarovalničarju ogromno "pomenilo", ker se to lahko zaplete z xy težavami s podvozjem in to ima svojo ceno - odtod njegova visoka ocenitev.

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 2:52 pm

Ja, to mi je cenilec tudi rekel, da so lahko xy težave, ki se jih ne vidi ali pa ne. Da pač mora vzeti možnost, da so. Ampak še vedno sem mnenja, da je malce pretiraval.

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 2:58 pm

Kakšno odškodnino pa lahko pričakujem, če se po enem čudežu ne zmenim drugače z zavarovalnico?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So apr 05, 2014 3:18 pm

Par sliki bi zelo koristilo. Zamakjeno zadnjo kolo pa lahko pomeni dvoje....ali zvita prema ali zvita komplet školka ali pa celo oboje....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 4:32 pm

Na žalost mi slik noče naložit.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar So apr 05, 2014 4:40 pm

V bistvu, da bi cenilci pretiravali je redko kdaj. Če je avto totalka je totalka tu ni kaj za narest. Najbolj elegantna rešitev je vzet denar prodat tega za 1000€ na avto.net ter it po 2014 letnik. Če imaš totalko ti bodo tak ze prvič ponudili % od vrednosti avtomobila po EuroTaksu tako da pomoje neboš dosegla nič, razen če imas zelo veliko dodatne opreme.

Ker predvidevam da se nespoznas na avtomobile, te bo prišlo popravilo avta toliko kot bos dobila izplačano, traja bo 6mesecov nakoncu bos pa še vedno imela 2011 avto, ki je bil v totalki!
Zadnjič spremenil NoF3ar, dne So apr 05, 2014 4:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom So apr 05, 2014 4:41 pm

Slike lahko naložiš, recimo na shrani.si in potem tukaj daš samo linke.

Lp

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 4:48 pm

NoF3ar je napisal/-a:V bistvu, da bi cenilci pretiravali je redko kdaj. Če je avto totalka je totalka tu ni kaj za narest. Najbolj elegantna rešitev je vzet denar prodat tega za 1000€ na avto.net ter it po 2014 letnik. Če imaš totalko ti bodo tak ze prvič ponudili % od vrednosti avtomobila po EuroTaksu tako da pomoje neboš dosegla nič, razen če imas zelo veliko dodatne opreme.

Ker predvidevam da se nespoznas na avtomobile, te bo prišlo popravilo avta toliko kot bos dobila izplačano, traja bo 6mesecov nakoncu bos pa še vedno imela 2011 avto, ki je bil v totalki!

Če bi mi finančno šlo skozi, takoj to naredim.

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 4:50 pm

Natalia je napisal/-a:
NoF3ar je napisal/-a:V bistvu, da bi cenilci pretiravali je redko kdaj. Če je avto totalka je totalka tu ni kaj za narest. Najbolj elegantna rešitev je vzet denar prodat tega za 1000€ na avto.net ter it po 2014 letnik. Če imaš totalko ti bodo tak ze prvič ponudili % od vrednosti avtomobila po EuroTaksu tako da pomoje neboš dosegla nič, razen če imas zelo veliko dodatne opreme.

Če bi mi finančno šlo skozi, takoj to naredim.

Na avte se res nič ne spoznam in se s tvojo zadnjo trditvijo čisto strinjam.

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 5:05 pm

blazkom je napisal/-a:Slike lahko naložiš, recimo na shrani.si in potem tukaj daš samo linke.

Lp

Evola, hvala za nasvet :)
http://shrani.najdi.si/index.php?kaj=al ... azporejeno

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri So apr 05, 2014 5:39 pm

Tole na shrani.si nisi nič naredila :)
Moraš pritisniti na brskaj, potem najti sliko in jo potem shraniti, šele nato link preneseš sem :)

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 5:49 pm

Beri je napisal/-a:Tole na shrani.si nisi nič naredila :)
Moraš pritisniti na brskaj, potem najti sliko in jo potem shraniti, šele nato link preneseš sem :)

Zdaj pa pa menda moglo bit :)

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx So apr 05, 2014 5:56 pm

Moje mnenje. Kupi druga avto.

Jaz tega nebi šel popravljat, ker se mi zdi, da bi bili stroški previsoki. Smo imeli primer doma, ko se je en od zadaj zabil v naš avto. Na pogled je bil avto cel, skoraj nič se ni videlo. Ko pa se je dal avto popravljat, so bili stroški ogromni. Ker šele ko se začne popravljat vidiš dejansko škodo. Tako, da pri tako veliki poškodbi kod je ta, nebi šel popravljat avta. Se mi zdi, da je bolj pametno, da si kupiš nov avto.

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 6:01 pm

matejxx je napisal/-a:Moje mnenje. Kupi druga avto.

Jaz tega nebi šel popravljat, ker se mi zdi, da bi bili stroški previsoki. Smo imeli primer doma, ko se je en od zadaj zabil v naš avto. Na pogled je bil avto cel, skoraj nič se ni videlo. Ko pa se je dal avto popravljat, so bili stroški ogromni. Ker šele ko se začne popravljat vidiš dejansko škodo. Tako, da pri tako veliki poškodbi kod je ta, nebi šel popravljat avta. Se mi zdi, da je bolj pametno, da si kupiš nov avto.

Saj pravim, ne vem...mogoče res ampak se mi zdi škoda, ker je 3/4 avta celega. Mogoče pa tudi, da je ta varianta o novem avtu res še najboljša.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So apr 05, 2014 6:40 pm

Pri kolegovem bistveno manj poškodovanem avtu so bili stroški takšni, da je cenilec 2x šel na servis, ko se je avto popravljal in se je začel kazati pravi obseg škode. Avto sicer ni bil ocenjen kot totalka, ampak če bi takoj videli kakšna škoda je, je cenilec rekel, da bi bila brez debate totalka.
Dobro premisli, da te popravilo slučajno ne bo prišlo več kot nabava novega avta!

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 6:48 pm

thunderbolt je napisal/-a:Pri kolegovem bistveno manj poškodovanem avtu so bili stroški takšni, da je cenilec 2x šel na servis, ko se je avto popravljal in se je začel kazati pravi obseg škode. Avto sicer ni bil ocenjen kot totalka, ampak če bi takoj videli kakšna škoda je, je cenilec rekel, da bi bila brez debate totalka.
Dobro premisli, da te popravilo slučajno ne bo prišlo več kot nabava novega avta!

Razmišljam o vseh možnih variantah-o tistih najboljših do tistih najslabših. Po eni strani se mi zdi škoda da večinoma celega avta ne bi dala v popravilo po drugi pa bi mogoče res bilo bolje, da denar od zavarovalnice najbolje izkoristim.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So apr 05, 2014 6:58 pm

Pozdravljeni

Pripeljite lokalnega kleparja do vozila in naj pogleda. Tako se bo iz prve roke vedelo, okviren strošek popravila. Kot je bilo svetovano se o povračilu škode s kleparjem ne govori.
Mogoče bi pomagalo, če se napiše, od kje se tipka...................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov