Badzo je napisal/-a:Torej zanima me, zakaj je problematična vleka prikolic z avtomatikom?
eentox je napisal/-a: Sam bolj poznam amerikance in probleme imajo ponavadi tisti kateri pri vleki težjih prikolic ne izklapljajo overdrive-a.
eentox je napisal/-a:Drugače pa osebno vidim same prednosti avtomatika pri vleki prikolice. Ni večjega luksuza kot vleči 2 toni in pri tem skorajdane popolnoma brez cukanja in groznega občutka trganja celega avta.
abajc3 je napisal/-a:overdrive ne rabi bit izklopljen vedno. to je odvisno od vrste menjalnika, tovora ter ceste. dodatni hladilnik menjalnika je vedno pametna investicija, še bolj nujen (predvsem če se bo vleklo bolj poredko) je pa pravilno vgrajen merilec temperature olja v menjalniku. strošek tega je manj kot 100e in v vsakem trenutku veš kaj se z menjalnikom dogaja. če se ne pregreva ni razloga da bi sklapljal overdrive in vozil na visokih obratih.
meni bi pred enim mesecem tak merilnik rešil menjalnik, ki sem ga pregrel.
eentox je napisal/-a:Bajc, imaš mogoče kak primer dobrega merilca temperature menjalnika?
Badzo je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore - avtomatika še nimam (tako da tipa menjalnika ne moremo podati) tako da sem spraševal malce iz firbca, in iz dejstva da mi je avtomatik zanimiv, poleg tega pa vsako leto vozimo prikolico na morje. Po forumu žal nisem našel nič, mogoče sem spregledal.
Me pa zanimata dve stvari: pri amekriancih omenjate OD funkcije (so mi jasne), teh funkcij evropejci nimajo kajne - ozroma pri DSGju bi to bil na nek način lahko S oziroma "ročni način"?
Veliko vas je izpostavilo pregretje menjalnika in olja v le-tem - kako je pa pri vleki z navadnim ročnim menjalnikom? To mi ni najbolj jasno, zakaj bi v avtomatiki se menjalnik oziroma olje v njem pregrevalo v ročnem pa ne!? (razen dejstva d aje avtomatik verjetno bolj kompleksen kot ročni)
Hvala in lep praznike
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov