čare je napisal/-a:Kaj pa hidravlični šponar za šponar zobatega jermena?
mojvw je napisal/-a:Pozdravljeni.
Na passatu 1.9 tdi, 2003 letnik, 74 kw (101 km), tip motorja 3BG-AVB, karavan bo potrebno narediti veliki servis. Ker ima avto že 260.000 km, me zanima, kaj vse je treba menjati, ker mi v skoraj vsaki trgovini z avtodeli povejo drugače - menjal bi kompletno vse: garnitura zobatega jermena, vodna pumpa, oba mikrojermena z napenjalci (prosim, če mi kdo pove, koliko napenjalcev sploh je pri teh motorjih, kolikor sklepam, je pri mikrojermenih treba menjati napenjalec mikrojermena klime in napenjalec mikrojemrena altenatorja in blažilec), zamenjal bi tudi jermenico altenatorja. Je pri takih kilometrih pametno menjati še kaj? Če kdo ve, kje bi dobil vse našteto za kakšno dobro ceno s popustom - zaenkrat imam ponudbo za 305 evrov za vse našteto z jermeni contitech, napenjalci ina - se priporočam za vsako informacijo. Mora pa biti kvaliteten material. Pa zanima me, koliko cca me bo prišlo delo za zamenjavo vsega naštetega. Pa še to me zanima - menjati bo potrebno tudi nosilce motorja, sicer ne vem, kateri točno ni več ok, ampak me zanima, če bi bilo dobro menjati vse ali je dovolj, če se zamenja samo tisti, s katerim so problemi (koliko je s tem dela in stroškov?).
Že vnaprej hvala za pomoč in lep pozdrav.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov