Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Marko1989
Nov uporabnik

Težave z zavornimi diski in ploščicami

Napisal/-a Marko1989 Sr apr 16, 2014 3:06 pm

Pozdravljeni

Imam Golf 5, letnik 2005.
Pred nekaj časa (par mesecev) je moja punca speljala dol z visokega robnika in obstala na njem. Avto se je nataknil na pleh, za zavornim diskom, mislim, da ta pleh bolj kot ne samo varuje sam disk

Slika
slika je iz interneta, ampak toliko, da se ve, tisti črni pleh, tik za diskom je mišljen

No, potem sem kolo vzel dol in ob amaterskem (mojem) pregledu je bilo videti vse normalno.

Zdaj pa imam sledečo težavo: sprednje desne zavore mi ob nizkih hitrosti (ko zaviram) cvilijo. Notranja zavorna ploščica pa je kar 1mm bolj obrabljena kot zunanja (zamenjane so bile lani). Zavorni disk je pa ob vsaki vožnji vroč, saj sumim da ploščica ves čas pritiska gor na njega, tudi ko ne držim zavore. (levi disk je ob tem lepo ohlajen, prijetno topel). Prav tako se mi ob določenih hitrostih prikradejo žvižgi, to sem že prišel gor zato, ker se ploščice ne obrabljajo enakomerno in je ob robu ploščice takšen rob, ki ga morem občasno pobrusiti; ker na levi strani tega nimam, mislim da je vse to povezano.

Kaj storiti? optika verjetno ne bo pomagala? v avto se mi res ne da veliko preveč vlagati, zakaj preveč, zato me je skoraj iti strah k avtomehaniku, ker do zdaj sem še vsakega preplačal 150%.
v jeseni bom itak kupil novega golfa, ampak do takrat mi je pa še vseeno pomembno, da se v tem vozim koliko toliko varno :)

Hvala za pomoč.

aereo132
Novinec

Re: Težave z zavornimi diski in ploščicami

Napisal/-a aereo132 Sr apr 16, 2014 3:29 pm

verjetno je zaribano vodilo na zavorni celjusti Slika

poglej ce se lepo premika not vn ce ne pa dal malo masti in premikaj not vn not vn

to je lahko en razlog ce peljete mehaniku bo takoj ugotovil vzrok

pa verjetno bo treba menjati komplet disk in ploscice

optika nebo pomagala

LP.

Marko1989
Nov uporabnik

Napisal/-a Marko1989 Sr apr 16, 2014 3:36 pm

sem imel zavore narazen in se lepo premikajo, prav tako tudi ta vodila.. bolj imam v mislih, da mi je zvilo roko od pritiska teže..

Mi lahko svetujete kakšnega mehanika v okolici Ptuja, ki me ne bo nategnil kot me je do zdaj že najmanj 5 komadov..

aereo132
Novinec

Napisal/-a aereo132 Sr apr 16, 2014 3:50 pm

ce bi zvilo roko se nebi mogel vozit v avtu ker bi cutil veliko razliko v voznji
ce je vse to vredu bi (jaz) menjal diske in ploscice celjusti scistil in podmazal tezava se verjetno nebi vec ponovila

za to piskanje.koliko je se ploscice na notranji strani imas na ploscici en zelezni jezicek ko pride do tega jezicka zacnejo cvilit
Slika

zal za mehanika nevem ker nisem iz tistih krajev

LP.

Marko1989
Nov uporabnik

Napisal/-a Marko1989 Sr apr 16, 2014 5:35 pm

potem je najverjetneje samo disk zvilo za malenkost? to bi še bil najcenejši scenarij..
kako je kaj primerno če samo na eni strani menjam disk in ploščici? sicer kot pravim sem lani menjal, vmes sem naredil 30.000km in ploščici še nista veliko obrabljeni, razen tista na notranji strani diska ima malce več kot 1 mm manj "mesa" kot tista na zunanji strani..

Slika

cvili pa pomoje zaradi roba, ker ta rob (označen) morem vsake toliko časa malo pobrusiti, ker ga sam disk očitno ne..

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr apr 16, 2014 5:52 pm

Marko1989 je napisal/-a:v avto se mi res ne da veliko preveč vlagati, zakaj preveč
v jeseni bom itak kupil novega golfa, ampak do takrat mi je pa še vseeno pomembno, da se v tem vozim koliko toliko varno :)

Pozdravljeni

Bo kar potrebno vlagati, avto je strošek...............
Zamenjajte zavorne ploščice, po možnosti kakšne kvalitetne in ne ceneni škart, ter obnovite zavorni cilinder - ta stran, ki se greje

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov