Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kronos
Nov uporabnik

VW POLO CLASSIC - radio ne dela

Napisal/-a kronos Če maj 22, 2014 2:11 pm

Pred par dnevi sm kupu omenjeni avto (deluje brez tezav)
Pri nakupu sm ze vidu ,da radio ne dela..ampak sem se odlocu za nakup avta ,ker je močn, vlik placa, deluje kot mora itd.
Ker mislim ,da je sla varovalka me zanima ,ce kdo ve kaksno oznako ma..? Lahko sam menjam ali na servis?

lp

aereo132
Novinec

Re: VW POLO CLASSIC - radio ne dela

Napisal/-a aereo132 Če maj 22, 2014 3:58 pm

ce te prav razumem bi rad pogledal ali zamenjal varovalko za radio ker radio ne dela.
najprej poglej ce pride tok do radia
varovalko ima radio ze na sebi

lepo bi bilo ce bi napisal letnik

LP.

kronos
Nov uporabnik

Napisal/-a kronos Če maj 22, 2014 4:38 pm

ja ..tok ne pride, po kablih..
99.let,1.6

aereo132
Novinec

Napisal/-a aereo132 Če maj 22, 2014 8:44 pm

MBF42 - 15A varovalka
pod volanom

LP.

kronos
Nov uporabnik

Napisal/-a kronos Pe maj 23, 2014 6:17 pm

Menjano, zdj me zanima ,če kdo ve kako povezat kable za radio,kuplen radio ima 3 kable ,avto pa 'ponuja' 6-8 kablov..razlicnih barv.

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Pe maj 23, 2014 7:42 pm

Daj to enmu, ki zna, s kje pa si?

kronos
Nov uporabnik

Napisal/-a kronos Pe maj 23, 2014 7:44 pm

Celje

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Napisal/-a sparky Pe maj 23, 2014 7:50 pm

Aha pol ti ne znam pomagat....poišči v Celju kako firmo, ki se ukvarja z avtoakustiko pa ti bodo zrihtali oz. električarja, bolje da plačaš kot pa, da ti prazne akumulator alpa avto zagori.

Jaz sem par mesecev nazaj nabavil Pionnerja pa je imel v škatli še dodaten konektor(euro), ki sem ga moral vklopit v avtoradio in v tisti konektor iz armature drugače radio nebi delal, verjetno v tvojem primeru nebi rabil tega konektorja ampak bi direktno priklopil.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Pe maj 23, 2014 8:03 pm

Poslikaj

kronos
Nov uporabnik

Napisal/-a kronos Ne maj 25, 2014 5:35 pm

Zrihtano, je sestrič urediu. Če se spomnim poslikam ju3,če bo še kdo meu isti problem :)

kronos
Nov uporabnik

Napisal/-a kronos Sr maj 28, 2014 3:47 pm

Ok, ta problem sm resu. Zj pa 2 nova, edn od dans in edn od prej.
Danes ko sm sou z sihta parkrat nabiu obrate prek 5k..seveda 2 prestava, enkrat 1.. In mi je zacela utripat lucka za olje. Kaj bi lahka blo?(Olje nabil 'gor' ??) Drgac nedelam tega, ampak dans iz nekega razloga sem, jbg. Pa se en problem k se mi zgodi sam zju3 ko se furam. Avto se mi ugasne ko malo mocneje stisnem zavoro in 'zavijem' v neko smer (ko volan obrnem skoraj do konca,upam da razumete). Najhujse da se mi je to 2x zgodilo v ovinku.. in sm komi speljau, kr pol otrdi volan.

EDIT: Lampica se je ugasnila..verjetno je biu tist vzrok kar sm napisu?..

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Napisal/-a sparky Če maj 29, 2014 2:30 pm

Tiščal si hladnega? Olja je dovolj? Lahko je napaka v senzorju, priklop na tester tud nebi škodoval

kronos
Nov uporabnik

Napisal/-a kronos Če maj 29, 2014 4:02 pm

Avto na delovni temperaturi.. olje na zlati sredini..to je reseno..danes ko sm sou v sluzbo,nazaj ni nic kazal..
Pa se prvic po 2 tednih se mi ni ugasnu zju3..je pa res da sm na teh mestih kjer mi je ponavad ugasnu pripeljau pocasneje ..

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Napisal/-a sparky Če maj 29, 2014 4:09 pm

kronos
Nov uporabnik

Napisal/-a kronos So maj 31, 2014 12:21 pm

Mozno ,da je kaj od tega.. Kaj pa loputa za zrak? Mi pove kdo ,kje to leži ,da malo sam pogledam. Čeprau sm laik bi že vedu ,če kj ne štima ;)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica So maj 31, 2014 12:37 pm

Vse poznano, najprej naredi servis, menjava olja in oljnega filtra, obvezno menjaj še zračni filter.
Avto crkuje lahko zaradi zapacane lopute, ni pa rečeno, tester bi moral kaj več pokazat.
Loputa se nahaja pod pokrovom zračnega filtra, uporabi google, kaj je to loputa.

Če ti utripa lučka za olje, kot je predhodnik povedal lahko senzor, lahko pa zapacana oljna pumpa....to se dogaja, ker folk špara in ne reskira ušivih 30-40 evrov za narest servis.

kronos
Nov uporabnik

Napisal/-a kronos So maj 31, 2014 6:12 pm

Bo že zdrzu do torka,srede ..mogoče grem ju3 ce bo mehanik meu cajt.
Drgač pa sm zle ugotoviu ,ko sma sla z kolegom mal dirkat okol, ko ga v tretji nabijam nad 5-6k obratov, mi pol kr lepse pele. Verjertno se masina 'ogreje' in spuca..Kr tale problem se mi pojavla sami pr mrzlih temp. Oz. neogreti masini..

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Napisal/-a sparky So maj 31, 2014 7:47 pm

Oprosti ti si budala, kako moraš hladen motor tiščat do blokade? :roll: aja saj je tvoj avto oprosti, komaj čakam tvojo novo temo z naslovom polo 1.6 generalka na motorju :lol: Jao

kronos
Nov uporabnik

Napisal/-a kronos So maj 31, 2014 8:24 pm

sparky je napisal/-a:Oprosti ti si budala, kako moraš hladen motor tiščat do blokade? :roll: aja saj je tvoj avto oprosti, komaj čakam tvojo novo temo z naslovom polo 1.6 generalka na motorju :lol: Jao

Sm svoj post se enkrat prebrau in res tako zveni :D.
Je biu ze ogret.. sm hotu povedat ,da se prepuca oz. nekaj v tem smislu. Drgac pa normalno vozim .. do 2k-2.5k. ne skrbet ;)

EDIT: To sm napisu zato ,ker sm nekje brau ,da majo te mašine neko napako in na začetku dokler mašina 'res' ni ogreta se lahko to pojavlja. Da se ugasne itd. Kao problem naj bi biu v neki tekocini ki zmrzne in pol luft al neki ne prhaja tam ko mora..

kronos
Nov uporabnik

Re: VW POLO CLASSIC - Ugašanje

Napisal/-a kronos Ne jun 01, 2014 10:17 pm

Evo dans ,sm se NORMALNO vozu domu. Pod 2.5k obratov. Cela pot vredu (cca. 20km) proti koncu poti se ustavim na semaforju ,drzim sklopko in v prvi, brez razloga obrati takoj padejo na 500'.. takoj sm dau v ler in spustu sklopko se dvignejo na 900-1000.. pol pa spet stisnem sklopko in ugasne. Nekaj taksnega je blo. Avto je biu zagret saj sm biu kaksn kilometr od doma..
Nazaj uzge v prvo..So mogoče svečke ,kej krive?
Aja pa skor vedno mi avto malo zatrese ko ustavim.. Npr rdeca luc, ustavim obrati z 1.5k padejo pod 800 in se pol sami dvignejo. Tud ce mam v leru pa stisnem mal gasa..se dvigne pa pade pod 800 in spet ga zatrese in se pol vrne na normalno delovanje. Zju3 ko ga vzgem pa obrati kr radi skocjo od 1300-1600.. pol pa ko startam pa se ustavim na semaforju (cca 200m) so pa ze okol 900.

P.S. Je mogoče zarad benza tole? Kr sm tanku na Petrolu. Stari lastnik pa je reku ,da kao ni meu težav znjim, sam se je tak vozu na daljse razdalje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov