Nasveti in napotki ter povpraševanja...

king22
Nov uporabnik

Servis za menjavo olja v avtomatskem menjalniku

Napisal/-a king22 To maj 27, 2014 7:54 pm

Pozdravljeni,

Zanima me, če pozna kdo kakšen dober servis v okolici Celja za menjavo olja v avtomatskem menjalniku in čiščenje le tega s primerno opremo?
Našel sem po priporočilih od različnih forumov za servis avtomatskih menjalnikov iz Lesce, ki imajo primerno opremo za menjavo in čiščenje, ampak bi raje kam bližje šel ;)

Hvala že v naprej.

bucko_99
Novinec

king22
Nov uporabnik

Re: Servis za menjavo olja v avtomatskem menjalniku

Napisal/-a king22 To maj 27, 2014 8:03 pm

Tega sem našel ampak nisem nič o njem našel ali je ok in če ima primerno opremo.
Če ima kdo kakšne izkušnje s tem servisom so informacije dobrodošle.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 27, 2014 8:11 pm

Od Celja do Lesc je uro in četrt normalne vožnje,če je pa to daleč pol pa ne vem.

king22
Nov uporabnik

Napisal/-a king22 To maj 27, 2014 8:19 pm

Sej se ne gre koliko je vožnje bolj je to kam se dat za dobre 3 ure, pa vseeno mislim da mogoče obstaja kakšen mojster v bližini, drugače pa via Lesce.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To maj 27, 2014 8:58 pm

Kam za 3 ure?? Na bus pa do Bleda na kremšnito oz. tiste 4 kilometre lahko narediš tudi peš.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To maj 27, 2014 9:15 pm

Dobiš pa tudi pri njih nadomestno vozilo....
Lp by Mare

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To maj 27, 2014 9:34 pm

Hjoj... kam use nebi vozli znanstveno fantastiko odkrivat :roll:

Za kater avto se pa sploh gre...

Drugače pa avtomehatronika je čisto v redu tud opremo imajo dobro, saj si servisiranjem avtomatskih menjalnikov služijo kruh...
Če te s pooblaščenca pošljejo k njim pol veš da majo nekaj pojma.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Sr maj 28, 2014 9:38 am

Ko sem se jaz zanimal za popravilo menjalnika so se mi zdeli pri Avtomehatroniki precej realni (po telefonu). Za razliko od nekaterih drugih, ki še slišali niso do konca, kakšni so problemi, pa so že vedeli, da bo popravilo najmanj 2-3 jurje.
V Lescah isto.
Praktičnih izkušenj pa nimam z nobenimi.
Še več pametovanj na Mtl blog.

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 11:44 am

king22 je napisal/-a:Pozdravljeni,

Zanima me, če pozna kdo kakšen dober servis v okolici Celja za menjavo olja v avtomatskem menjalniku in čiščenje le tega s primerno opremo?
Našel sem po priporočilih od različnih forumov za servis avtomatskih menjalnikov iz Lesce, ki imajo primerno opremo za menjavo in čiščenje, ampak bi raje kam bližje šel ;)

Hvala že v naprej.

Edino v lescah ti ga bodo zamenjali vsega kakor tudi najbolje popravijo turbino.samo njim zaupam.

king22
Nov uporabnik

Napisal/-a king22 Sr maj 28, 2014 1:44 pm

Hvala vsem za odgovore.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr maj 28, 2014 2:40 pm

gaszajla je napisal/-a:

Hvala že v naprej.

Edino v lescah ti ga bodo zamenjali vsega kakor tudi najbolje popravijo turbino.samo njim zaupam.

Jp eni ste pa vse servise že sprobal :roll: da lahko takšne trditve delite :lol:

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 5:30 pm

LukL je napisal/-a:
gaszajla je napisal/-a:

Hvala že v naprej.

Jp eni ste pa vse servise že sprobal :roll: da lahko takšne trditve delite :lol:

Sprobali smo in edino v lescah je majstr obnovil turbino za 250 eur s tem,da je narejena kot je treba.Ce pa veš koga za manj denarja te podpiram.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Sr maj 28, 2014 5:34 pm

to čiščenje pa menjavo olja v menjalniku znajo verjetno na vsakem pooblaščenem servisu-to je rutina. Ta ko sem pa link dal pa sploh.

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 5:42 pm

bucko_99 je napisal/-a:to čiščenje pa menjavo olja v menjalniku znajo verjetno na vsakem pooblaščenem servisu-to je rutina. Ta ko sem pa link dal pa sploh.

Ne znajo tega.na pooblaščencu ti zamenjajo samo 8 od deset litrov olja in potem prideš čez par tisoč km nazaj in spet zamenjajo enako.v lescah ti pa obenem zamenjajo vseh deset litrov po posebnem postopku.zadeva je veliko cenejša
Stvar je v tem,ker ne gre ven vse olje kar tako.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr maj 28, 2014 6:05 pm

O katerem avtu je sploh govora? Nekateri modeli imajo čep na vandlerju tako da se olje enostavno spusti iz vandlerja, spusti se še iz menjalnika, demontira karter menjalnika, zamenja filter avt. tesnilo karterja, sestavi nazaj, nalije olje, preveri količino olja in gasa.

Če pa ni čepa na vandlerju, potem je pa vsekakor potrebno preprati sistem, da se staro olje izrine iz vadlerja ter hladilnika.

Mi je pa smešno, ko večina kritizira pooblaščene servise, sam bom pa tako rekel... ni vse za metati v isti koš.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr maj 28, 2014 9:17 pm

X2

Nobenega posebnega postopka ni! Potrebno je vedeti koliko mora biti segret menjalnik ( tester ), imeti zunanjo črpalko - nekaj nastavkov, zamenjati čistilec olja ( veliko jih ne ve, da je v menjalniku čistilec olja )................................ torej samo protokola menjave se je potrebno držati, pa je vse OK.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr maj 28, 2014 9:25 pm

Ne znajo tega.na pooblaščencu ti zamenjajo samo 8 od deset litrov olja in potem prideš čez par tisoč km nazaj in spet zamenjajo enako.v lescah ti pa obenem zamenjajo vseh deset litrov po posebnem postopku.zadeva je veliko cenejša

Spet ti kre_ten? Spet pameten?? Po knjigi So wird's gemacht sem ga menjal v MB 220 CE pred leti v prvo in sem zamenjal vsega, s čistilcem vred...

Dvojno kaljeni, trojno struženi, četvorno ravni ekstra hard racing diski, a ne majstr? Kdo je bil na vrsti za po burek v Litostroju?
Sex turns gay people into Mexicans.

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 10:11 pm

primozek68 je napisal/-a:

Spet ti kre_ten? Spet pameten?? Po knjigi So wird's gemacht sem ga menjal v MB 220 CE pred leti v prvo in sem zamenjal vsega, s čistilcem vred...

Dvojno kaljeni, trojno struženi, četvorno ravni ekstra hard racing diski, a ne majstr? Kdo je bil na vrsti za po burek v Litostroju?

Kekec prsmuknjeni j*** te mb.v menjalniku ostane najmanj 2 l olja.tisti ki ti je menjal te je zajebal al si se pa sam.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Če maj 29, 2014 11:34 am

Gaszajla si je prislužil tale avatar, sam tolko, da se ve, da ga ne bo kdo po pomoti resno jemal

Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov