Nasveti in napotki ter povpraševanja...

krajsek
Nov uporabnik

Passat oranžna lučka za olje utripa

Napisal/-a krajsek To jun 10, 2014 10:32 am

Lep pozdrav!

Imam VW Passat 1.9 TDI 130KM, letnik 2001 in bom ravnokar naredil mali servis. Problem je sledeč... Odkar imam avto (okoli eno leto), mi lučka za olje utripa (oranžno) kakšnih pet sekund ko dam kontakt, nato pa ugasne. Olja je v mašini dovolj, in tudi nobenih drugih težav ni z vozilom. Mogoče ima kdo rešitev za ta problem?

aaaudi
Nov uporabnik

Re: Passat oranžna lučka za olje utripa

Napisal/-a aaaudi To jun 10, 2014 11:58 am

Jaz sem mel enak problem pred leti in sem moral menjat nek senzor za olje spodaj pri karterju.

turbo123
Nov uporabnik

Napisal/-a turbo123 To jun 10, 2014 4:15 pm

verjetno bos mogu senzor nivoja olja menjat ampak da se prepricas pelji nekomu na tester.

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand To jun 10, 2014 5:10 pm

Odklopiti minus na akumulatorju in počakati par minut in priklopiti nazaj in bi morala lučka za olje ugasniti.

Lp

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To jun 10, 2014 6:14 pm

Če utripa, je v okvari senzor nivoja olja

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jun 10, 2014 8:49 pm

hermand je napisal/-a:Odklopiti minus na akumulatorju in počakati par minut in priklopiti nazaj in bi morala lučka za olje ugasniti.

Lp

Eni imate pa res bujno domišljijo, vse kar bo storil s tem dejanjem ..................... je večji strošek na diagnostiki. Z odklapljanjem akumulatorja se vozilo ne popravi, samo napako se prikrije, da je jo težje najti, plača pa zmeraj lastnik vozila.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand To jun 10, 2014 10:30 pm

Fan je napisal/-a:
hermand je napisal/-a:Odklopiti minus na akumulatorju in počakati par minut in priklopiti nazaj in bi morala lučka za olje ugasniti.

Lp

Eni imate pa res bujno domišljijo, vse kar bo storil s tem dejanjem ..................... je večji strošek na diagnostiki. Z odklapljanjem akumulatorja se vozilo ne popravi, samo napako se prikrije, da je jo težje najti, plača pa zmeraj lastnik vozila.

Poskusi naj, če bo uspelo, imel podobno težavo, ko se prižge oranžna lučka za nivo olja in lahko olje dolijem in lučka še vedno sveti, potem odklopim klemo in lučka za olje ugasne. Jaz tudi ne vem kaj narobe, ampak sem že menjal senzor z novim in je bilo isto.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov