Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Osebno menim, da je prepozno za reklamacijo pnevmatike - preveliko obdobje od nakupa. Nemogoče je dokazati, da ni bila kje naslonjena.
Ali se je kontaktiralo prodajalca, kaj je rekel??
V bistvu prodajalec je pooblaščen servis in ker seveda ni bilo debate o tem kako in zakaj je prišlo do tega bo sedaj vulkanizer povedal kako in kaj in če bo ta tako imenovana ojačitev pneumatike zadostovala saj avto vozi ves čas še naprej avtocesta in te pneumatike morajo z normalno uporabo zdržati več,kot eno poletno obdobje še posebej zato,ker je avto garažiran in pneumatike pravilno spravljene čez zimo v kleti v temi.
Ko pride avto od vulkanizerja bom lahko napisal kaj več o tem.
Verjamem,da je za reklamacijo malce pozno sedaj,ko je z temi pneumatikami prevoženih že dobrih 6.000.km in še niso bile poceni in tudi najprej so hoteli prodati pneumatike z oznako ROF - Run on Flat Tyre,ki je komad 120.euro in sem bil proti temu,ker ne potrebujem takšnih pneumatik,katere ima redko kdo,ki se vozi 99.% vožnje po avtocesti morda kje je po off road in podeželju potem morda ja a cena od običajne pneumatike do te ROF je znašala skoraj 30.euro po komadu.
Lep pozdrav
nebivedu je napisal/-a:Če so bule na gumah, jih zamnejaj. To pomeni da je napaka v strukturi pnevmatike in jaz na tvojem mestu nebi reskiral.
Bat_zajla je napisal/-a:Do te napake je vrjetno prišlo kasneje. Ko zapelješ v kako lukno ali rob, pride do notranje poškodbe (separacija slojev). Enak primer je, ko vidiš raztrgano gumo od tovrnjaka na cesti. Na avtomobilskih pnevmatikah ni tak velik problem, ker niso tako velike sile, na tovrnjaku pa bi ti jo sigurno razneslo. Tako gumo bi lahko reklamiral, če bi takoj to opazil, ko si jih montiral. Sedaj ti bodo samo rekli, da je prišlo do poškodbe kasneje (kar vrjetno je). Tisti ojačenje ne bo prav veliko pomagalo, ker se to lahko razširi naprej. Luknjo ni problem popravljat, tole je pa večji problem. Če se je poškodba zgodila zaradi udarca, je lahko na gumi več napak, ki pa trenutno niso vidne. Problem je tudi, ker voziš relacije in se guma bolj segreva. Jaz bi na tvojem mestu menjal tiste dve, pa bi mel mir.
Nikola_Tesla je napisal/-a:Zdravo
Kolko sem jaz slišal od vulkanizerja je čas za reklamacijo pnevmatik (če gre za tovarniško napako) 3 leta.
Drugače pa je če je bila pri prodajalcu nepravilno skladiščena in sedaj po montaži ni lepo vizuelno okrogla in opleta (med vožnjo se čuti vibriranje) .... nebi bilo slabo pisno obvestiti prodajalca o težavi (v večini primerov zamenjajo).
Včasih imajo dalj časa zložene eno na drugi in spodnje plasti nasrkajo --- potem jih pa odprodajo po nižji ceni.
To slednje "zaležana guma" se s časoma delno popravi ..... nekdo ki se hitro ne vozi bi se moral z njimi nekaj časa voziti, da se normalizirajo in potem ponovno scentrirati ....
Lp
hermand je napisal/-a:Če so znamke goodyear in so stare manj kot 3leta jih naj vulkanizer reklamira, pošlje v savo in bodo dali odgovor, kdo je kriv za nastalo napako .
Goodyear koncern (zajema znamke Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava, Debica): 3 leta od datuma prodaje (ob predložitvi dokazila o nakupu); do največ 6 let od datuma izdelave oziroma 3 leta od datuma izdelave (brez dokazila o nakupu)
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov