maliking je napisal/-a: Zamenjajo se vsi štirje feltajlerji, ampak avto še naprej cuka,duši se. Mehanik odpelje avto nazaj, fant spet z nekim t.im.računalniškim programom odklopi klimo, vse funkcionira za 5,ampak klima ne dela.
Prosim za pomoč.
brko00 je napisal/-a:Morda vam kaj pomaga moja izkušnja. Na Scenicu 1.6, ki je sicer letnik 2007 mi klima ni delovala oziroma je delovala nepravilno. Avto je bil v garanciji, zato sem ga peljal na Renault servis. Po celodnevnem iskanju napake (polnjenje klime, menjava nekih ventilov, nalaganje novega programa...) so bili brez idej o tem, kaj bi bilo narobe. Drugi dan se pri njih slučajno oglasi moj sosed, ki sicer dela v tehničnem centru Renault (NM), ga seznanijo s težavo in kot iz topa ustreli rešitev-menjava svečic. Avto je takrat imel okoli 60 kkm prevoženih.
LP. Brko
maliking je napisal/-a:brko00 je napisal/-a:Morda vam kaj pomaga moja izkušnja. Na Scenicu 1.6, ki je sicer letnik 2007 mi klima ni delovala oziroma je delovala nepravilno. Avto je bil v garanciji, zato sem ga peljal na Renault servis. Po celodnevnem iskanju napake (polnjenje klime, menjava nekih ventilov, nalaganje novega programa...) so bili brez idej o tem, kaj bi bilo narobe. Drugi dan se pri njih slučajno oglasi moj sosed, ki sicer dela v tehničnem centru Renault (NM), ga seznanijo s težavo in kot iz topa ustreli rešitev-menjava svečic. Avto je takrat imel okoli 60 kkm prevoženih.
LP. Brko
Hvala za nasvet, a naj napišem, menjani so vsi fertajlerji in vse svečke. Očitno gre za program, ki ga nikakor ni mogoče uskladiti. Danes gre avto ponovno k temu možakarju. Kako bo, pojma nimam, je pa brez klime kar zoprno!
Lp
lisko je napisal/-a:U iber LOL. Klima pri letniku 99 je navaden kompresor, hladilnik, uparjalnik, sušilec plina in expanzijski ventil. Termostat, presostat in pa el. sklopka na kompresorju. Kake svečke imajo tu veze? Kot je čare napisal ali je premalo plina ( kje uhaja) ali ga serje termo ali pa presostat.
Je klima avtomatska ali ročna? Pri ročni je samo on of stikalo in pa rele ki vklopi kompresor preko sklopke, presostat pa ob prevelikem ali premalem tlaku izklopi rele oz. el. magnetno sklopko.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov