Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maliking
Nov uporabnik

Scenic1,6-klima-fertajler

Napisal/-a maliking Če jul 03, 2014 6:57 am

Problem je sledeč.Prvo je crknila ključavnica,ki je zamenjana z rabljeno in dekodiran sistem. Čez čas opazimo, da klima ne dela. Reklamacija,ki prinese delovanje klime,ampak povzroči "cukanje"-"dušenje"avtomobila. Zamenjajo se vsi štirje feltajlerji, ampak avto še naprej cuka,duši se. Mehanik odpelje avto nazaj, fant spet z nekim t.im.računalniškim programom odklopi klimo, vse funkcionira za 5,ampak klima ne dela.
Jutri naj bi spet računalniško nekaj delal na avtu, a po trditvah mehanika gre za dosti programov in ne vedo katerega vgraditi. Pojma niti nimam o čem sploh govorijo. Avto je Renault Scenic 1,6 letnik 1999 december. Mi lahko kdo pojasni,ali in zakaj se gre v tem primeru? Res obstajajo tej t.im.programi in je le pravega treba najti? Morda ima kdo izkušnje? Kje je možno sploh te "programe" sneti? Prosim za pomoč.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Scenic1,6-klima-fertajler

Napisal/-a Fan Če jul 03, 2014 8:24 am

maliking je napisal/-a: Zamenjajo se vsi štirje feltajlerji, ampak avto še naprej cuka,duši se. Mehanik odpelje avto nazaj, fant spet z nekim t.im.računalniškim programom odklopi klimo, vse funkcionira za 5,ampak klima ne dela.
Prosim za pomoč.

Pozdravljeni

Ja, najbolj bo, če zamenjate mehanika, bo mogoče tudi vozilo bolj tekoče delovalo, če bo prisotno nekaj orodja in znanja.
Osebno menim, da noben motor ne bi deloval gladko, v koliko bi mu na silo vgradil "štiri feltajlerje"
Lahko pa se sami sklonite in preverite v kakšnem stanju je kablovje/konektor do kompresorja klime...................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

brko00
Nov uporabnik

Napisal/-a brko00 Pe jul 04, 2014 9:10 am

Morda vam kaj pomaga moja izkušnja. Na Scenicu 1.6, ki je sicer letnik 2007 mi klima ni delovala oziroma je delovala nepravilno. Avto je bil v garanciji, zato sem ga peljal na Renault servis. Po celodnevnem iskanju napake (polnjenje klime, menjava nekih ventilov, nalaganje novega programa...) so bili brez idej o tem, kaj bi bilo narobe. Drugi dan se pri njih slučajno oglasi moj sosed, ki sicer dela v tehničnem centru Renault (NM), ga seznanijo s težavo in kot iz topa ustreli rešitev-menjava svečic. Avto je takrat imel okoli 60 kkm prevoženih.

LP. Brko

maliking
Nov uporabnik

Napisal/-a maliking Pe jul 04, 2014 9:25 am

brko00 je napisal/-a:Morda vam kaj pomaga moja izkušnja. Na Scenicu 1.6, ki je sicer letnik 2007 mi klima ni delovala oziroma je delovala nepravilno. Avto je bil v garanciji, zato sem ga peljal na Renault servis. Po celodnevnem iskanju napake (polnjenje klime, menjava nekih ventilov, nalaganje novega programa...) so bili brez idej o tem, kaj bi bilo narobe. Drugi dan se pri njih slučajno oglasi moj sosed, ki sicer dela v tehničnem centru Renault (NM), ga seznanijo s težavo in kot iz topa ustreli rešitev-menjava svečic. Avto je takrat imel okoli 60 kkm prevoženih.

LP. Brko

Hvala za nasvet, a naj napišem, menjani so vsi fertajlerji in vse svečke. Očitno gre za program, ki ga nikakor ni mogoče uskladiti. Danes gre avto ponovno k temu možakarju. Kako bo, pojma nimam, je pa brez klime kar zoprno!

Lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe jul 04, 2014 1:39 pm

Da ne serje tebi kompresor klime pa cuka ker ga stalno vklaplja/izklaplja. Dajte mogoče probat preverit kok je plina v klimi,po potrebi dofilat pa potem nadaljevat.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jul 04, 2014 7:51 pm

maliking je napisal/-a:
brko00 je napisal/-a:Morda vam kaj pomaga moja izkušnja. Na Scenicu 1.6, ki je sicer letnik 2007 mi klima ni delovala oziroma je delovala nepravilno. Avto je bil v garanciji, zato sem ga peljal na Renault servis. Po celodnevnem iskanju napake (polnjenje klime, menjava nekih ventilov, nalaganje novega programa...) so bili brez idej o tem, kaj bi bilo narobe. Drugi dan se pri njih slučajno oglasi moj sosed, ki sicer dela v tehničnem centru Renault (NM), ga seznanijo s težavo in kot iz topa ustreli rešitev-menjava svečic. Avto je takrat imel okoli 60 kkm prevoženih.

LP. Brko

Hvala za nasvet, a naj napišem, menjani so vsi fertajlerji in vse svečke. Očitno gre za program, ki ga nikakor ni mogoče uskladiti. Danes gre avto ponovno k temu možakarju. Kako bo, pojma nimam, je pa brez klime kar zoprno!

Lp

U iber LOL. Klima pri letniku 99 je navaden kompresor, hladilnik, uparjalnik, sušilec plina in expanzijski ventil. Termostat, presostat in pa el. sklopka na kompresorju. Kake svečke imajo tu veze? Kot je čare napisal ali je premalo plina ( kje uhaja) ali ga serje termo ali pa presostat.
Je klima avtomatska ali ročna? Pri ročni je samo on of stikalo in pa rele ki vklopi kompresor preko sklopke, presostat pa ob prevelikem ali premalem tlaku izklopi rele oz. el. magnetno sklopko.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

maliking
Nov uporabnik

Napisal/-a maliking So jul 05, 2014 6:31 am

lisko je napisal/-a:U iber LOL. Klima pri letniku 99 je navaden kompresor, hladilnik, uparjalnik, sušilec plina in expanzijski ventil. Termostat, presostat in pa el. sklopka na kompresorju. Kake svečke imajo tu veze? Kot je čare napisal ali je premalo plina ( kje uhaja) ali ga serje termo ali pa presostat.
Je klima avtomatska ali ročna? Pri ročni je samo on of stikalo in pa rele ki vklopi kompresor preko sklopke, presostat pa ob prevelikem ali premalem tlaku izklopi rele oz. el. magnetno sklopko.

Možakar, če bi vedel odgovor se prav gotovo nebi obračal na forum. Kje pa sem zapisal, da imajo kake veze svečke? Napisal sem kaj je bilo postorjenega. Ti vaši odgovori kaj se zgodi ipd meni ne pomenijo nič, saj se ne spoznam na tehniko. Namen vprašanja je bil enostaven, ali lahko kdo da kak nasvet. Pa ste ga vi dali? Vse kaj ste zapisali zame nima nobenega pomena, saj se na zadeve ne spoznam. Naj pa vseeno napišem. Včeraj zvečer mi je možakar pripeljal avto nazaj. Klima dela, ne cuka in to je to. Bistvo problema je bilo v "programu" za "računalnik" Scenica in nič drugega.
Hvala vsem, lep pozdrav!!!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jul 05, 2014 7:14 am

Dobr lahko se zdaj yebemo med sabo pa če se že yebemo mi razloži malo o teh tvojih štirih frtajlerjih.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov