Nasveti in napotki ter povpraševanja...

megane16v
Nov uporabnik

Scenic 2 (2007) notranja cirkulacija zraka

Napisal/-a megane16v To jul 08, 2014 8:58 pm

1. Zanima me, če je normalno, da notranja cirkulacija zraka dela tako slabo. Skozi zračnike pri notr. cirkulaciji zraka namreč piha neprimerno slabše kot pri normalni ventilaciji-dostop zraka od zunaj
2. Kje za vraga vleče zrak iz kabine pri notranji cirkulaciji? presvetil in preležal sem pod armaturo, pa mi ni nič jasno...
Rad bi namreč čimbolj učinkovito dezinficiral zračne kanale....
Hvala vsem za odgovore
PS: tale mi je malo nenavaden način, ko dezinfekcijsko peno našiba v zračni kanal v predalu.... od 1:00 naprej
http://www.youtube.com/watch?v=HaomdCtTJqU

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Re: Scenic 2 (2007) notranja cirkulacija zraka

Napisal/-a ales66 To jul 08, 2014 9:14 pm

Eni omenjajo kot zelo učinkovito čiščnje uparjalnika, da se pena našprica skozi cevko za odvod kondenza. Potem, ko se pena našprica, se odvod za nekaj časa zapre, da pena nekaj časa deluje. Je pa tudi v tem primeru neroden dostop. Pri nekaterih avtomobilih, npr P307, se da priti do odprtine za notranji zajem zraka tako, da se odstrani desno stransko ploščo sredinske konzole, na levi starni sovoznikovih nog. Tam se potem vidi loputo, ki se pri vklopu notranjega kroženja odpre in istočasno zapre zunanji dovod.

megane16v
Nov uporabnik

Napisal/-a megane16v Če jul 10, 2014 9:29 pm

A res nihče ne ve, kje Scenic zajema zrak pri notranji cirkulaciji? Kot kaže, so vsi mehaniki na dopustu :) 8)

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Pe jul 11, 2014 8:05 am

Zakaj pa pene na našibaš notri tako, da vzameš filter kabine ven in prek tega mesta pri prižgani ventilaciji doziraš dezinfekcijsko sredstvo.

megane16v
Nov uporabnik

Napisal/-a megane16v Po jul 14, 2014 12:34 pm

Žal ne gre. Pri odprti loputi filtra kabine piha zrak ven skozi loputo. V obraz, preskušeno. Edina varianta je, da našibam not polno pene, zaprem loputo in prižgem ventilacijo.
Pena je baje najbolj učinkovita, la paziti je treba, da jo skozi reže skupaj s umazanijo, ki je bila notri, ne razpaca po stropnih oblogah v avtu :shock: . Priporočajo uporabo krp na zračniku
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov