Nasveti in napotki ter povpraševanja...

rajc123
Novinec

Iscem mehanika

Napisal/-a rajc123 So jul 12, 2014 2:23 pm

Pozdravljeni iscem poceni mehanika v LJ ki bi mi zamenjal zadnji most na cliotu 2001 letnik drugi most prinesm jaz rabim samo nekoga da da starega dol in drugego gor?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Iscem mehanika

Napisal/-a lisko So jul 12, 2014 4:35 pm

in v čem je razlog menjave? Zvit ali slabi silen bloki?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica So jul 12, 2014 4:46 pm

V Ljubljan so zlatarji vsi po vrsti, rezkiraj nekaj več evrov poklič na servis pa ti bodo zrihtal. Izven mesta majo ceno 15-20 evrov/uro, prov domači računajo cca 10 evrov/uro.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So jul 12, 2014 6:36 pm

Pozdravljeni

No, potem tudi v Ljubljani niso zlatarji, večina jih ima 20€ ura, stroški obratovanja, pa so veliko večji.

rajc123:
- v koliko imate možnost, ga menjajte sami ....................... sam most je lahko hitro zamenjan, če pa začnejo nagajati vijaki/matice ( se ne odvijejo ali celo odlomijo ), pa tak poseg lahko v servisu nanese kar lep strošek.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica So jul 12, 2014 7:21 pm

Kje :?:

Imajo 30 evrov/uro

rajc123
Novinec

Napisal/-a rajc123 So jul 12, 2014 7:43 pm

razlog za menjavo je da je ta zvit

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So jul 12, 2014 8:47 pm

ojnica je napisal/-a:Kje :?:

Imajo 30 evrov/uro

Pozdravljeni

Ja, imajo tudi 30 in več €, vendar v večini je 20€ ....................... torej je potrebno malo preveriti po servisih. Sicer pa, ni važno koliko je obračunana ura, temveč kaj stranka dobi za to - kvalitetno/korektno opravljeno storitev. Kaj pomaga plačati 10€ ali manj, ko pa primanjkuje znanja/orodja/strokovnosti v servisu in na kraju je za uporabnika še dražje....................... :(

In ja, v koliko vam mehanik/mojster/popoldanec korektno opravi naročeno storitev, in je njegova obračunana ura zlatarstvo ...................... je čas, da si nabavite orodje in sam servisirate vozila, kar se mene tiče lahko vsem brezplačno :)

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So jul 12, 2014 10:21 pm

Imajo 30 evrov/uro

Ma ne popoldanci oz. nepooblaščenci...

Fan je napisal/-a:

Imajo 30 evrov/uro

Pozdravljeni

Ja, imajo tudi 30 in več €, vendar v večini je 20€ ....................... torej je potrebno malo preveriti po servisih. Sicer pa, ni važno koliko je obračunana ura, temveč kaj stranka dobi za to - kvalitetno/korektno opravljeno storitev. Kaj pomaga plačati 10€ ali manj, ko pa primanjkuje znanja/orodja/strokovnosti v servisu in na kraju je za uporabnika še dražje....................... :(

In ja, v koliko vam mehanik/mojster/popoldanec korektno opravi naročeno storitev, in je njegova obračunana ura zlatarstvo ...................... je čas, da si nabavite orodje in sam servisirate vozila, kar se mene tiče lahko vsem brezplačno :)

Lep pozdrav

Tako je. Vendar je v isti sapi potrebno omeniti, da mehanik, ki dobro naredi, ni nujno drag. Je pa težko, če iščeš "z nule" oz. nobenega ne poznaš.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Ne jul 13, 2014 7:40 am

Sprašujem kje je 20 evrov/uro z računom :?:

Na Viču majo po 30 evrov, v Škofji Loki pa res lahko sam 20 evrov....Jenko recimo

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne jul 13, 2014 9:35 am

Popoldanc/nepooblaščenc ne more bit konkurenčen pooblaščencem če ima približno enako ceno, razen če je že tako "slaven" da si takšno ceno lahko privošči. Torej ne iščeš dovolj dobro.

Jaco P.
Nov uporabnik

Napisal/-a Jaco P. To jul 15, 2014 8:33 am

Zdravo,

Jaz bi tudi potreboval mehanika, nekje v Posavju, za problem v spodnjem linku, ki se na stvar spozna in bi lahko to uredil.
http://www.ford-team.si/forum/viewtopic.php?f=61&t=19257

Lahko kdo koga priporoča?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To jul 15, 2014 9:32 am

Pozdravljeni

-Jaco P.
Kontaktirajte uporabnika @TrijoAdijo:, bo kar pravi naslov, za pametno informacijo.

Lep pozdrav

Jaco P.
Nov uporabnik

Napisal/-a Jaco P. To jul 15, 2014 9:47 am

Ja, upam da bo videl to sporočilo, ker ima izklopljen PM, tako da mu ne morem poslati privat sporočila :)

Jaco P.
Nov uporabnik

Napisal/-a Jaco P. Sr jul 23, 2014 7:19 am

..očitno ni videl te teme :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jul 23, 2014 7:58 am

Ja, sam res nisem videl te teme :) Torej, na hitro: Zadevo so rihtali na pooblaščenem servisu. Imaš račun? Če ja, pojdi nazaj, pa naj uredijo v sklopu reklamacije. Glede na to, da je popravljal pooblaščenec me čisto tako zanima....kateri je bil? Če nimaš računa.....pa pojdi do Purića v Samobor (oz. malo pred Samoborjem). On servisira diesel vbrizge.
Gre pa za klasični fail na teh motorjih, ki se pojavijo na nekje od 100.000km naprej. Ko se tesnila menjajo, je treba dize malo bolj priviti v glavo, da je mir. Pomagalo pa je že, če je kdo na novem avtu to naredil in se napaka ni nikoli pojavila.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Jaco P.
Nov uporabnik

Napisal/-a Jaco P. Če jul 24, 2014 7:01 am

Ok, tnx za nasvet. Bom kar pičil v Samobor.
Mah..original račun imam, ampak vmes je bil na avtu narejen velik servis (ne na pooblaščenem servisu), tako da je bilo tisto vse razšraufano in sedaj dvomim, da bi mi na uradnem priznali garancijo. Res pa ne vem točno kdaj se je napaka ponovila. Ali pred tem, ko sem ga dal na velik servis ali potem. Tako da je tudi možno, da je moj majster kej zašušljal. Je pa med drugim tudi rekel, da kao na uradnem niso zamenjali vseh 4-ih tesnil, kot so to meni rekli, ampak samo 2... Zdej pa komu verjeti, ne vem..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov