Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mojvw
Nov uporabnik

Passat 1.9 tdi, 74kw, 2003 - odmična gred, EGR?

Napisal/-a mojvw Ne jul 13, 2014 9:25 pm

Zdravo.
Imam passata 1.9 tdi, 101 km, letnik 2003. Po opravljenem velikem servisu se je začelo v predelu zračnega filtra slišati nabijanje (kovinski zvok, težko opišem - podobno kot na starem traktorju) - šel sem k mehaniku, ki je rekel, da bo zaradi preveč zategnjene jermenice treba zamenjati odmično gred in dročnike, lahko pa bi bil kriv tudi EGR ventil. Nabijanje je že naslednji dan nekoliko ponehalo, sicer se še sliši, a manj. Avto ima prevoženih 260.000 km. Ker vem, da je na forumu veliko mojstrov, vas naprošam za odgovore na nekaj vprašanj. Zanima me, koliko stane odmična gred in dročniki in koliko je s tem dela. Katero znamko se najbolj splača kupiti glede na kvaliteto in ceno? Ali moram biti na kaj še posebno pozoren? Zasledil sem, da naj bi bila odmična gred za ta avto ojačana, kako je s tem? Zanima me tudi glede EGR ventila - se da kako ugotoviti, če je ok ali ni? Če se bo izkazalo, da je kriv EGR, me zanima, katerega je najboljše kupiti (znamka, kvaliteta, cena). Bi lahko bilo krivo še kaj drugega?
Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Passat 1.9 tdi, 74kw, 2003 - odmična gred, EGR?

Napisal/-a Fan Ne jul 13, 2014 11:45 pm

Pozdravljeni

Malo me čudi, da vaš mehanik meče v isti koš napako EGR ventila in odmične gredi. Simptomi so namreč različni ......................... Osebno bi najprej preveril ali je črpalka goriva v "fazi" , kar se tiče EGRa se ga lahko preveri, po potrebi očisti.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Passat 1.9 tdi, 74kw, 2003 - odmična gred, EGR?

Napisal/-a abbe Po jul 14, 2014 2:21 pm

to je pumpe dize motor.
lahko da avto ni v fazi pa je zato tak zvok,če praviš da se je to začelo slišati po menjavi zobatega jermena.
seveda obstaja možnost da so dročniki zanič in odmična kr pogost pojav pri teh vozilih, sicer pri več km kot je tole pa vseen.
egr pa lahko mehanik blinidra in tako vidi li je to v okvari li ne....
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov