Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Iščem avtokleparja za Hrošča

Napisal/-a mihaing Če jul 17, 2014 4:13 pm

Fantje,

pozna kdo "domačega" avtokleparja, ki bi mojega hrošča poštimal v "nulo" kar se karoserije tiče. Lokacija mi je vseeno, najraje pa bi videl, da je z Dolenjske.

Nujno se mora spoznati tudi na zgodovino teh vozil, saj želim avto vrniti po izgledu kar nekaj let nazaj.

Je kar nekaj majstrov, ki se z tem ukvarjajo z Hrošč kluba, a večina se jih ima za zlatarje in so cene nenormalne.

kontakt na ps

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Iščem avtokleparja za Hrošča

Napisal/-a Fan Če jul 17, 2014 7:43 pm

Verjetno bo predrag ............................ veliko ljudi bi imeli starodobnika, vendar se ne zavedajo, da ima to svojo ceno, ki pa ni majhna. Še posebno pri poznavalcih ne - znanje se plačuje.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če jul 17, 2014 8:40 pm

mihaing je napisal/-a:Fantje,

pozna kdo "domačega" avtokleparja, ki bi mojega hrošča poštimal v "nulo" kar se karoserije tiče. Lokacija mi je vseeno, najraje pa bi videl, da je z Dolenjske.

Nujno se mora spoznati tudi na zgodovino teh vozil, saj želim avto vrniti po izgledu kar nekaj let nazaj.

Je kar nekaj majstrov, ki se z tem ukvarjajo z Hrošč kluba, a večina se jih ima za zlatarje in so cene nenormalne.

kontakt na ps

Če je t.i. ''bosanc'', skoraj nima smisla komplicirat, daš nekomu da pač porihta, če je pa kakšen ''ovali'' pol je pa druga.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če jul 17, 2014 9:34 pm

povej koliko si pripravljen vložit v obnovo, ter v kakšnem stanju je hrošč?
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Če jul 17, 2014 9:45 pm

Mgajvr je napisal/-a:povej koliko si pripravljen vložit v obnovo, ter v kakšnem stanju je hrošč?

Točno tako. Fajn je če se napises kot ti je nekdo prej ze omenil ali je Jugo ali Ovali. Vedi da če zelis ovali obnovit v 1A stanje tud 10.000€ včasih ni dovol :D

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe jul 18, 2014 5:25 am

NoF3ar je napisal/-a:
Mgajvr je napisal/-a:povej koliko si pripravljen vložit v obnovo, ter v kakšnem stanju je hrošč?

Točno tako. Fajn je če se napises kot ti je nekdo prej ze omenil ali je Jugo ali Ovali. Vedi da če zelis ovali obnovit v 1A stanje tud 10.000€ včasih ni dovol :D

Ti pa si humorist :roll:

Dobro, hrošč s svojo enostavnostjo ni tako divji zalogaj, če pa imaš kaj novejšega in utrujenega, pa je 10 000 samo začetek oops
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jul 18, 2014 6:21 am

Domači avtoklepar ti bo res poceni naredu,ampak takšna bo tudi kvaliteta popravila (beri: Na hitro skup zmetano, slabo ali nič izolirano in čez pol leta vse ocvirkasto).
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe jul 18, 2014 8:26 am

mihaing je napisal/-a:Fantje,

kontakt na ps

Ti glede na to da si bolj na Dolenjskem koncu - Hrvaška ti je čisto blizu, pa še grem stavit da imajo precej več izkušenj.
Jaz bi na tvojem mestu pogledal kakšne hrvaške forume za starodobnike in hrošče, pa boš sigurno našel.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jul 20, 2014 7:29 am

Že našel...majster živi na realnih tleh in obvlada svoj posel, saj njegova flota obsega kar nekaj zgodovinske VW dediščine (T1, T2, Westfalia,...). Naj povem, da sem dobival ponudbe samo za delo varjenja in vpasevanja od nekaterih poznavalcev tudi do 5000EUR, poduarjam samo za delo. Brez materiala!!! :roll: :roll: :roll: :roll:

Hrošč t.i. "bosanc" ne bo nikoli velika zapuščine VW dediščine ker je zadeva narejena pod nivojem kvalitete. Žal oops

Lastim si nemškega 65" v popolnoma originalnem stanju brez enega vara v 50 letih in verjeli ali ne ima manj rje kot povprečna mazda letnika 2005 =I =I =I

Koliko te stvari stanejo mi je popolnoma jasno in sem pripravljen na to, saj so to redki avtomobili katerim vrednost ne pade nikoli več, ne glede na to kaj in koliko si vložil v avto.

Z gospodičem Bhathiyo z linka sem že v kontaku, gre pa zadeva v smer:
https://www.youtube.com/watch?v=OE8c3y6OlHQ

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Ne jul 20, 2014 10:24 am

V slo je samo eden za VW doktor, saj poznate vsi ta slonokoščeno/svetlozeleni T1, rdeči Hrošč Karmann 1500, svetlo zeleni klasični 1200A in od Debevca rumeni KarmannGhia iz izložbe, ki ga je restavriral, pa ne v Hrvaški in ne na Dolenjskem ampak v Ljubljani v Podgorici. Cene okoli 5000€ so za resno večmesečno restavriranje bebave. To se le sestavlja s CO2 aparatom, vsi deli se peskajo in v kataforezi zaščitijo in pozneje na ravnalni mizi spunktmašino na mero sestavljajo. Če veš koliko stanejo mini kromani delčki vrat ali glušniki ali kromani odbijači ali špegli itd, je restavriranje cenovno zelo vprašljiv rezultat. Ali enostavno, zapraviš 50kE, dobiš pa 35k€. Mogoče ti ni treba verjeti.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To jul 22, 2014 2:07 pm

Še začelo se ni pa se pogovarjaš o denarju... To se pogovarjaš potem, ko sprašiš ene 10-15 kilo €, pa še zmeraj buljiš v fertajler kapo na ponku.

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Pe sep 12, 2014 9:34 pm

Izredno lep video obnove VW Hrošča. http://www.youtube.com/watch?v=WNv0fI-qzP8

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Po sep 15, 2014 7:36 am

Eh, to je čist bv. Nč rje, avto pa čist kompleten. Pa še bug je. Najdeš konce za večino variant in letnikov

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Po sep 15, 2014 10:34 am

grega983 je napisal/-a:Eh, to je čist bv. Nč rje, avto pa čist kompleten. Pa še bug je. Najdeš konce za večino variant in letnikov

A to leti na moj link obnove Hrošča? Sicer kaj pa sploh je razlika med VW Beetle in VW Bug, ko že omenjaš, da je bug, čeprav tudi naslov videa je tak, kaj ni to eno in isto?

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Po sep 15, 2014 11:20 am

Mazda2 je napisal/-a:
grega983 je napisal/-a:Eh, to je čist bv. Nč rje, avto pa čist kompleten. Pa še bug je. Najdeš konce za večino variant in letnikov

A to leti na moj link obnove Hrošča? Sicer kaj pa sploh je razlika med VW Beetle in VW Bug, ko že omenjaš, da je bug, čeprav tudi naslov videa je tak, kaj ni to eno in isto?

Isti ti je šmorn :mrgreen:

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Po sep 15, 2014 7:16 pm

grega983 je napisal/-a:
Mazda2 je napisal/-a:

Kaj si pa potem hotu povedat s tem, ko si napisal: Pa še bug je ?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po sep 15, 2014 7:20 pm

Mazda2 je napisal/-a:
grega983 je napisal/-a:
Mazda2 je napisal/-a:

Kaj si pa potem hotu povedat s tem, ko si napisal: Pa še bug je ?

Pač je hotu povedat, da je bug, kaj zdej seciraš. Kaj ti ni jasn.

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Po sep 15, 2014 8:03 pm

Ja kaj kaj mi ni jasn, kaj je hotu s tem povedat da je bug? A da je brezveze, ker je šel pač Hrošča obnavljat al kaj?

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 To sep 16, 2014 4:14 am

Ej si sitn. Enim pač hrošči niso zanimivi, sploh zato ker imaš tak nabor rezervnih delov in lahko dobesedno vse na avtu dobiš novo. Če odmislimo pač kombije.
In ja, če je avto v takem stanju kot ta na posnetku niti ni nek dosežek ga obnovit.
Sploh ko se ti nekdo hvali, da je v obnovo namenil 800 delovnih ur in je dejansko avto sestavljen

Potem pa je še tu faktor splošne razširjenost hroščev in njihovo število. Za večino modelov je imeti hrošča enak dosežek kot iti v kuhinjo in pipo odpreti. Baš ni nek dosežek :mrgreen:

Pardon za odtopik
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov