Napisal/-a joztom Sr jul 30, 2014 7:04 am
Čas malih j**c je žal minil. Večji in močnejši avto je 100x bolj varen in 100x bolj komot za na furo, pa še 100x cenejši rabljen. +100€ za registracijo, je 10€ na mesec?? Bebavo primerjanje porabe nikakor ne zdrži. Moj Espace s 170 kojni žre na dolge proge in z normalno vožnjo 8,8/100, torej s klimo in vsem mogočim udobjem in po potrebi na kratke proge čez 200 na uro. To pomeni do otoka Cresa +4l primerjalno na tvojega Chevroleta, kar prevedemo v 6€ ali 3 pive. Obenem imam 1m3 placa zadaj in ohlajeno kabino. Ta fama, da tamali manj žrejo, je bolana. Prejšnja moja Xantia V6/3.0l je žrla na dolge fure cca 8,64l pri povprečno 160kmh mehke noge (100x probano na službenih poteh) in je bila s hidravličnim supermehko/trdim aktivnim podvozjem visoko nad raznimi wagni. V življenju mi tudi na misel ne pride, da bi šel kam z malimi, nevarnimi jajci. Če nabašeš drevo, le-ta pade, z malim avtom te pa ven režejo "s sredstvi AMZS". Če pa v glavnem po mestu voziš in pizze razvažaš, je to druga slika. Mali avti so za vzdrževanje enakovredni velikim, enako imajo filtre, 4 sveče in dobre 4l olja. Nekaj cenejši so diski in ploščice in kuplunga, je pa vse skupaj bolj labavo, tako npr. zadnje čeljusti za Twingota, obenem s cilindri, enako stanejo, kot za Espace, pa še milijon variant je, da se narobe nabavi. Vsak ima drugačne potrebe.