joztom je napisal/-a:Nov senzor je ene 40€, ampak sta dva, eden je na odmični gredi, eden na vztrajniku? najprej ga snemi in spihaj, če so kakšne špene od kuplunge gor. Glede na to, da trdiš, da so ti pucali EGR na bencinarju, jaz ga v TecDoc na motorju F14D3 (J200) ne najdem, me prav zanima, kaj za en stroj in kaki mojstri so to obdelovali.
ej nimam pojma.. se premal spoznam na avte,da bi to vedel.. prejšno rundo je pokazal na testerju egr ventil in lambdo sondo,sonda je bila menjana ene 15000km nazaj.. Je rekel,da je egr ventil okoli 270€,tako da se ga bo najprej spucalo,pa bomo potem videli kaj bo..
No avto od takrat res ne cuka več.. Je pa zdaj problem,ta čuden zvok motorja,netaktno delovanje se mi zdi,ter izguba moči kar naenkrat.. Poleg tega zadnič močno vibriranje volana in čuden zvok motorja obenem.
Torej včeraj pa na testerju ( s tem ,da je avto miroval v kontaktu samo) pa je pokazalo senzor hitrosti..vendar menda nima ta senzor katerikoli je že bil hitrosti nič veze z motorjem. Ampak verjetno bi bilo daleč najbolje tester priklopiti in se z avtom zapeljati krog,dva..