Nasveti in napotki ter povpraševanja...

PŠ981
Nov uporabnik

Občasno močno tresenje volana in zvok pri motorju

Napisal/-a PŠ981 Po avg 04, 2014 9:58 am

Zdravo!
Ewo mene spet,res imam srečo z avti očitno,v narekovajih.. zdaj so mi komaj zrihtali avto,da ne cuka več (egr ventil prepucan), mi je pa
začel občasno trest volan med vožnjo in to kar močno vibrira,poleg tega ga spremlja nek čuden lalalala :) zvok pri mašini!? To mi se dogaja enkrat na teden recimo zdaj,potem se pa avto umiri in laufa normalno naprej.

Kdo bi kaj vedel takole iz glave približno? Hvala

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

PŠ981
Nov uporabnik

Re: Občasno močno tresenje volana in zvok pri motorju

Napisal/-a PŠ981 Po avg 04, 2014 6:39 pm

Avto Chevrolet Lacetti,letnik 2004, 1.6 16V.. ima pa komaj 115000km..

glava motorja??

PŠ981
Nov uporabnik

Napisal/-a PŠ981 Sr avg 06, 2014 6:07 pm

anybody???

NUJNO -

danes mi je pa avto začel preprosto zmanjkovat v hrib,nikamor ni šel,počasi je padal gas.. ko sem ga ustavil pa še enkrat vžgal,pa pustil v leru,da pogledam pod haubo,ga je spet zmanjkal.. potem pa je vžgal,ampak kot da motor nima prave moči...
NIMAM POJMA VEČ,kaj se dogaja...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr avg 06, 2014 11:05 pm

Pozdravljeni

Spravite vozilo do prvega normalnega/pametnega mehanika, naj vam poda diagnozo/strošek okvare .......................... od tu naprej vam bo lažje odločanje kako naprej

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

PŠ981
Nov uporabnik

Napisal/-a PŠ981 Če avg 07, 2014 9:15 pm

Ma ewo sem ga peljal na tester,pa spet nič pametnega pokazalo,..ne razumem več nič! Kot napako je samo pokazalo seznor hitrosti ali kaj je že..nič kar bi bilo povezanega z mašino.. a je možno,da nekateri testerji ne delujejo pravilno na vseh avtih??

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če avg 07, 2014 9:36 pm

Pozdravljeni

Sicer ne vem od kod vam ideja, da ni nič pametnega tester ne pokaže? No, se mogoče ve kateri senzor hitrosti .................. da ni slučajno ta ki sporoča ECUju vrtljaje motorja ....................... nekateri mehaniki ga tako poimenujejo, pa tudi dobesedni prevod Angleščina/Slovenščina iz Autodate je tak.

Kar se tiče testerjev, je vse odvisno kakšne kvalitete tester uporablja vaš izbrani mehanik, koliko znanja o rokovanju s testerjem je prisotnega ....................... je pa res, da nekateri Kitajci ne slovijo po pravilnem izpisu napak.

Lep pozdrav

PŠ981
Nov uporabnik

Napisal/-a PŠ981 Pe avg 08, 2014 7:22 am

Rekel je samo,da ta senzor hitrosti,ki nima nobene veze z motorjem.. Potem pa se nisem več poglablal v to.
Je zbrisal napako in to je bilo to. Ko bo avto pač naslednjič spet mrknil naj se oglasim pri njemu,da se ga spet priklopi..Največja butasta fora je to res,da avto sedaj spet dela normalno..čeprav imam občutek,da motor nima pravega glasu,kot da laufa na preskok bi še najbolj enostavn povedal. Je pa tudi malo večja poraba za kak liter,glede na trenutno stanje števca. Stil vožnje se ni spremenil,klima ne laufa..
Ali se tester vedno priklopi na avto z ključem v kontaktu samo,ali kdaj tud na prižgan avto?

hvala

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe avg 08, 2014 7:35 am

Če ti je samo zbrisal napako, potem se ga od daleč izogni naslednjič. Ti bi mu še enkrat vozil avto, če je pa na daleč jasno da nima pojma kaj naj naredi ali pa se mu ne da?

Po mojem ti je javljal Engine Speed sensor, torej merilnik vrtljajev motorja. Če je to res, se proba dobit kje rabljenega in ga samo prešraufaš.

Tester za izpis napak rabi samo kontakt. Če je pa mehanik res dober, se pa s priklopljenim testerjem zapelje naokrog in spremlja parametre v real time.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe avg 08, 2014 7:39 am

Pozdravljeni

Vprašanje kaj in kako pregleduješ ............................ za kakšne manjše preglede/nastavitve, je dovolj samo kontakt ( ugasnjen motor ), v koliko se pregleduje parametre delovanja motorja, mora motor delovati. Vozila z multiplexno mrežo, pri prižganem kontaktu, nimajo dosegljivih vseh računalnikov, se mora najprej prižgati motor in šele nato se lahko na nekatere komponente tester povezuje.
V vsakem primeru, pa se je potrebno zapeljati z vozilom, seveda s priklopljenim testerjem, da se vodi realno stanje, delovanje motorja ................................

Lep pozdrav

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Pe avg 08, 2014 8:14 am

PŠ981 je napisal/-a:Zdravo!
... zdaj so mi komaj zrihtali avto, da ne cuka več (egr ventil prepucan), mi je pa
začel občasno trest volan med vožnjo in to kar močno vibrira, poleg tega ga spremlja nek čuden lalalala :) zvok pri mašini!?

Če tega pred servisiranjem ni delalo obstaja velika verjetnost, da so si "fakinsko" zagotovili delo še za naprej .... in to verjetno
počnejo pri vseh strankah.

Jaz imam takšno izkušnjo z mojstri ŽGAJNER - ŽIS D.O.O.

Lp.
Zadnjič spremenil Nikola_Tesla, dne Pe avg 08, 2014 2:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

PŠ981
Nov uporabnik

Napisal/-a PŠ981 Pe avg 08, 2014 9:33 am

Energetik81 je napisal/-a:Če ti je samo zbrisal napako, potem se ga od daleč izogni naslednjič. Ti bi mu še enkrat vozil avto, če je pa na daleč jasno da nima pojma kaj naj naredi ali pa se mu ne da?

Po mojem ti je javljal Engine Speed sensor, torej merilnik vrtljajev motorja. Če je to res, se proba dobit kje rabljenega in ga samo prešraufaš.

Tester za izpis napak rabi samo kontakt. Če je pa mehanik res dober, se pa s priklopljenim testerjem zapelje naokrog in spremlja parametre v real time.

Meni se tudi že zdi počasi,da bi bilo fajn še komu zapeljat avto na tester,pa da ga zapelje en krog.. Povsem možno je,da je merilnik vrtljajev motorja,če je zadnič avto kar zmankalo naenkrat.. ni več prijel gas,samo brzina je začela padati,do nule praktično. Ravno toliko je še delal ,da sem se na postajališču lahko ustavil..
Koliko pa košta en rabljen ES senzor?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe avg 08, 2014 9:57 am

Nov senzor je ene 40€, ampak sta dva, eden je na odmični gredi, eden na vztrajniku? najprej ga snemi in spihaj, če so kakšne špene od kuplunge gor. Glede na to, da trdiš, da so ti pucali EGR na bencinarju, jaz ga v TecDoc na motorju F14D3 (J200) ne najdem, me prav zanima, kaj za en stroj in kaki mojstri so to obdelovali.

PŠ981
Nov uporabnik

Napisal/-a PŠ981 Pe avg 08, 2014 10:18 am

joztom je napisal/-a:Nov senzor je ene 40€, ampak sta dva, eden je na odmični gredi, eden na vztrajniku? najprej ga snemi in spihaj, če so kakšne špene od kuplunge gor. Glede na to, da trdiš, da so ti pucali EGR na bencinarju, jaz ga v TecDoc na motorju F14D3 (J200) ne najdem, me prav zanima, kaj za en stroj in kaki mojstri so to obdelovali.

ej nimam pojma.. se premal spoznam na avte,da bi to vedel.. prejšno rundo je pokazal na testerju egr ventil in lambdo sondo,sonda je bila menjana ene 15000km nazaj.. Je rekel,da je egr ventil okoli 270€,tako da se ga bo najprej spucalo,pa bomo potem videli kaj bo..
No avto od takrat res ne cuka več.. Je pa zdaj problem,ta čuden zvok motorja,netaktno delovanje se mi zdi,ter izguba moči kar naenkrat.. Poleg tega zadnič močno vibriranje volana in čuden zvok motorja obenem.
Torej včeraj pa na testerju ( s tem ,da je avto miroval v kontaktu samo) pa je pokazalo senzor hitrosti..vendar menda nima ta senzor katerikoli je že bil hitrosti nič veze z motorjem. Ampak verjetno bi bilo daleč najbolje tester priklopiti in se z avtom zapeljati krog,dva..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov