Nasveti in napotki ter povpraševanja...

godina_ml
Nov uporabnik

Chevrolet Kalos Popravilo

Napisal/-a godina_ml Po avg 04, 2014 10:07 pm

Zdravo!

Sem lastnik Kalosa 1.4, 16v, 94 konjskih moči. Letnik avta je 2007. Problem, ki ga imam je naslednji:

avto pri nizkih obratih ugaša, ravno tako kadar hočem menjati prestave (zgodilo se mi je že tudi da mi je avto pri 70 km/h ugasnil v ovinku), pri okoli 1400 in 2400 obratih na minuto pa motor začne zelo cukati, me kar boli pri srcu. Poleg tega se motor v prostem teku zaganja in zelo trese. Pred kratkim so bili menjani vsi štirje kabli za svečke, svečke, tesnilo pokrova ventilov, tesnila injektorjev, filter goriva in pred skoraj letom dni tudi tesnilo glave.

Ko sem avto peljal k uradnem serviserju so mi povedali, da zna biti problem v kompresiji, saj ventili pri teh avtih dobijo obloge in tako ne tesnijo, ter so mi predlagali brušenje. Povedali so mi, da bi me vključno z delom to stalo okoli 700 €. Glede na avtomobil, ki ga imam se mi zdi denarni vložek zelo visok in ne mislim dajati toliko denarja za popravilo.
Poleg tega sem bil danes pri majstru, ki je z računalnikom našel napako P0300, kar pomeni, da ima uradni serviser lahko prav. Zanimajo me vaši predlogi kaj narediti za manjši denar in odpravo problema.

Najlepša hvala za odgovore

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Chevrolet Kalos Popravilo

Napisal/-a esem Po avg 04, 2014 11:18 pm

Ste sčistili/pregledali/popravili loputo/motorček prostega teka? To je za zaganjanje (in lahko tudi ostale simptome) pogost vzrok (in prvi pregled - zamenjaj mehanika?), hkrati pa običajno poceni.

godina_ml
Nov uporabnik

Napisal/-a godina_ml To avg 05, 2014 3:44 pm

motorčka prostega teka nisem pregledal. a bi lahko to sam opravil?

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar To avg 05, 2014 4:08 pm

Sicer ga je teško za poslušat, vendar se navezuje na tvojo napako:

https://www.youtube.com/watch?v=OyvdWeyDHf4

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr avg 06, 2014 6:55 am

Glede na opisane težave, najde google takoj Daewoo forum in opis napake.

http://www.daewooclub.co.uk/forums/showthread.php?tid=9198

Na temle linku pa govorijo o tvoji težavi, katero naj bi povzročali zapacani ventili. Preden greš razdirat motor in plačaš za popravilo skoraj več kot je vreden avtomobil, bi poskusil s predlogi ki jih tam omenjajo: dodaj v gorivo čistilo za injektorje, v olje pa čistilo za motor in naredi kakšnih 50km po AC blizu rdečega polja, nato pa pošten servis (olje, filtri...) pa naj se napake nebi več ponavljale.

Med drugim pa nekaj uporabnikov omenja še crankshaft senzor - senzor glavne gredi ki naj bi tudi bil krivec za omenjeno napako.

Glede na opisano in lastne izkušnje, bi pred odpiranjem motorja najprej pošteno očistil loputo prostega teka (nahaja se nekje na sesalnem delu motorja), dodal v gorivo čistilec injektorjev in v olje čistilec motorja, naredil nekaj 10km, ter preveril senzor na odmični gredi. Vse skupaj ob rednem servisu verjetno ne bo zneslo več kot par 10 EUR, tudi s senzorjem vred nebi smel preseči 100 EUR. Šele če to ne pomaga bi se lotil odpiranja motorja.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr avg 06, 2014 11:03 pm

Pozdravljeni

Okvarjen senzor bo tester pokazal ..................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

godina_ml
Nov uporabnik

Napisal/-a godina_ml To avg 12, 2014 2:37 pm

bom pogledal kako je s senzorjem. to verjetno lahko pogleda vsak mehanik, ki ima računalnik?

godina_ml
Nov uporabnik

Napisal/-a godina_ml Pe avg 15, 2014 10:16 am

evo, avto sem uspešno prodal tako da naj se kupec bavi s problemom naprej. hvala za vsakršno pomoč=)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov