Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Smucke
Nov uporabnik

Klima čuden zvok

Napisal/-a Smucke Pe avg 08, 2014 8:55 am

Pozdravljeni!
Pred dvema mesecema sem kupil fabio, v kateri ni bilo več plina za klimo. Zadevo sem napolnil in je normalno delovala vse do pred dvema tednoma, ko sem imel avto na velikem servisu. Sedaj se v ventilaciji na armaturi ob prižigu klime sliši zvok kot da bi nekje izpuščal zrak (pssssssss). Slišal sem da naj bi ta zvok pomenil da gre plin proti koncu, ampak jaz sem ga napolnil kot že rečeno pred dvema mesecema?! Ali je možno da je mehanik kaj "premaknil" na servisu, saj je klima pred tem delovala normalno? Mogoče kje izpušča plin? Hvala za odgovore. lp

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Re: Klima čuden zvok

Napisal/-a pocesnkII Pe avg 08, 2014 10:01 am

kupil si avto z prazno klimo, mislim da ti to dovolj pove da klima pušča. če bi mehanika kaj premaknil(pa ne da ga zagovarjam) bi spustil ves plin dokaj hitro in ne počasi po malem.

najbolje da se zapelješ do tistega ki ti je filal klimo da pogleda z uv kje pušča in to popraviš. če neboste našli, se dobi posebno lepilo ki se ga doda md plin in to zapolni luknjo (serviser klime bo zagotovo vedu o čem govorim)
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Smucke
Nov uporabnik

Napisal/-a Smucke Pe avg 08, 2014 5:46 pm

Mogoče me nisi razumel dobro, klima je do velikega servisa delovala normalno. Avto je pa bil kupljen rabljen in ne nov.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So avg 09, 2014 7:36 am

Saj nima veze. klima lahko izpusti v 1 dnevu ali pa v 1x letno. Ko je plina zelo malo se slisi po ceveh kot da bi nekje spuscal. Jaz sem na vectri filal 1x letno in je zdrzalo. Plin ti nekje pusca.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So avg 09, 2014 8:38 am

pa glej da najdeš dobrega serviserja za klime. ker jaz sm peljal nekomu, ki ni znal drugega, kot priklopit cevi, in počakat da je naprava naredila svoje.
pravi serviser bo vse preveril s sondo, pa pustil par minut avto da dela s prižgano klimo, da se prepriča da je vse uredu.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov