Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Golf 6 rjavenje karoserije pod tečajem prtljažnih vrat

Napisal/-a yashica So avg 16, 2014 3:55 pm

Pozdravljeni,

Med današnjim temeljitim čiščenjem notranjega dela prtljažnih vrat mi je v roki ostal košček preparele gume, ki služi kot tesnilo med tečajem in karoserijo. To ne bi bilo nič posebnega, če ne bi na mestu tesnila zagledal rjo :evil:

Ko že mislim, da me ta avto ne more več presenetit, se vedno znova zmotim. Prava ironija pa je, da me je kolega pred kakšnimi tremi tedni spraševal, če mi slučajno rjavi na stiku strehe in boka, tako kot njemu pri pol leta starem MK7 in sem rekel nič rje :o

Ko se sedaj spomnim svojih besed, bi se najraje pogreznil v zemljo oops

Drugi mesec bo upihnil ćetrto svečko in ga že žre rak rana pločevine... Da mu je*** mater šparavno Wolfsburg-ško :twisted:

Takole je videti tesnilo:
Slika

In rja:
Slika
Slika
Slika

Lp
Zadnjič spremenil yashica, dne To sep 02, 2014 11:49 am, skupaj popravljeno 1 krat.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

bucko_99
Novinec

Re: Golf 6 rjavenje karoserije pod tečajem prtljažnih vrat

Napisal/-a bucko_99 So avg 16, 2014 4:23 pm

Kaj je to spet kakšna konstruktorska napaka da je se vlaga notr nabirala vn pa ni mogla it? Ker koliko gledam okoli je čist kot solza.
Na prerjavenje je tako 12 let garancije tako da to lahko uveljavljaš 100% na stroške vw.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek So avg 16, 2014 5:03 pm

bucko_99 je napisal/-a: Na prerjavenje je tako 12 let garancije tako da to lahko uveljavljaš 100% na stroške vw.

in zato tega ne bo nihce niti prav pogledat hotel
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So avg 16, 2014 5:12 pm

Ti vrata kaj pokajo ko jih odpreš do konca (kot da ima pant luft)?

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 So avg 16, 2014 5:23 pm

na pante je 4 lete garancije. Najboljš je da se slika pa da vlogo notr pol pa odobrijo al pa zavrnejo.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So avg 16, 2014 6:04 pm

peroRS je napisal/-a:Ti vrata kaj pokajo ko jih odpreš do konca (kot da ima pant luft)?

Ne, nič ne poka in ni popolnoma nobenega lufta. Pomoje gre za tovarniško napako, ker je samo neko gumi tesnilo pod vijakom, med pantom in karoserijo in se spodaj nabira in zadržuje vlaga. Normalno bi bilo, da je tečaj v stiku s karoserijo s strani zalit s tesnilno maso. Sem prepričan, da pri ostalih ne more bit drugače in, če bi šel praskat stran košček gume, ki gleda izpod tečaja bi bil prizor podoben.

Obregnil si se ob slikanje. Žal se kaj bolje ne da slikat, ker ni skoraj nič placa in je težko ujet. Slikano je z vrha med prtljažnimi vrati in streho, ki je folirana v mat črno. Rjavi proti strehi na koncu tečaja in seveda pod gumi dihtungo:
Slika

bucko_99 je napisal/-a:na pante je 4 lete garancije. Najboljš je da se slika pa da vlogo notr pol pa odobrijo al pa zavrnejo.

Rjavi verjetno od znotraj tudi tečaj, ampak bistvo je, da se na sliki vidi rja na karoseriji, pod tečajem. Glede na to na kakšnem mestu je začelo rjaveti si že v naprej upam trditi, da niso sposobni sanirati 100%, da mi pa podirajo zadnji del in naredijo polovičarsko delo in, da po nekaj mesecih ponovno udari ven rja je pa bolje, da so tisti dan, ko se bom prikazal na servisu vsi na kolektivnem dopustu.

Predel okrog tečajev ima večina umazanega in še na nevidnem delu je in se ne opazi tako hitro. Vprašanje v kolikšni meri to ostalim rjavi in se tega sploh ne zavedajo. Zaenkrat se bolj nagibam k temu, da samo saniram (čiščenje, pretvornih rje, 2-K epoxy primer in čez akril + trdilec).
Zadnjič spremenil yashica, dne To sep 02, 2014 11:50 am, skupaj popravljeno 1 krat.
1992 Fiat Uno 60 SX

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan So avg 16, 2014 6:09 pm

me zanima me kakovost pri audi a3?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So avg 16, 2014 6:14 pm

jordan je napisal/-a:me zanima me kakovost pri audi a3?

Kako to misliš?
1992 Fiat Uno 60 SX

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 So avg 16, 2014 6:16 pm

ta gospod Snoj pa ni kaj prida. Mu je prijatelj pisal kaj naj naredi saj vw up nima plastike ali pa trdega filca na zadnjih kolotekih pa mu je nekaj svetoval, potem je pa napisal da ne prevzema nobene odgovornosti za svoje nasvete...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So avg 16, 2014 6:31 pm

Lej oprosti mi ampak fakkk no kok si dosadan z tem tvojim golfom... Pa dej vsako mikro napako objavi na forumu pa se jadaj kok si bogi in kak falus od avta imaš!!! Enkrat za vselej... prodaj šrot in kupi nekaj drugega!!! Ne razumem, da se ti da z temi malenkostmi ukvarjat. Nimaš nič drugega za počet?

lp

p.s. pa prosim ne zameri. Sem veliko dobrega o tebi slišal od drugih a vseeno mi gre to jamranje na k....!!!!!

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 So avg 16, 2014 6:55 pm

če skrbiš za avto 110% tudi pričakuješ da ti to vrača. Če je avto skozi garažiran in redno vzdrževan z zimsko, letno in ne vem kakšno še zaščito do tega ne bi smelo prit. In rjaveti začne iz pikice kaj šele iz tega fleka ki ga je slikal... King smiri konje ;)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So avg 16, 2014 7:14 pm

King1 je napisal/-a:Lej oprosti mi ampak fakkk no kok si dosadan z tem tvojim golfom... Pa dej vsako mikro napako objavi na forumu pa se jadaj kok si bogi in kak falus od avta imaš!!! Enkrat za vselej... prodaj šrot in kupi nekaj drugega!!! Ne razumem, da se ti da z temi malenkostmi ukvarjat. Nimaš nič drugega za počet?

lp

p.s. pa prosim ne zameri. Sem veliko dobrega o tebi slišal od drugih a vseeno mi gre to jamranje na k....!!!!!

Popolnoma nič ne zamerim, tako da...

Me pa čudi, da mi očitaš pretiravanje in "jamranje čez vsako malenkost". Oprosti, ampak napaka na verižnem pogonu, variatorju faze in olji črpalki pri novem avtu zame ni malenkost. Ravno tako ni malenkost napaka na sklopki in kompresorju klime, ki je in še crkuje pri mnogih šesticah. Najdena rja po štirih letih tudi ni malenkost glede na to, da sem prvi lastnik, da je avto maksimalno vzdrževan, nikoli zaleten ali poškodovan in popravljen. Ko bo nekdo z istim modelom ob enakih težavah iskal podatke mu bo vsak moj prispevek prišel prav.
Tudi, ko sem se razpisal o težavah 1.2 tsi motorjev bi me nekateri forumski mojstri najraje strpali v norišnico pa so bili primeri, ko so jim podatki, ki sem jih napisl na forumu še kako prišli prav.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So avg 16, 2014 7:25 pm

yashica je napisal/-a:
Slike in opis stanja bom poslal Snoju na Bravničarjevo in naj občuduje kakovost izdelave šestice, zraven bom zahteval pa še obrazložitev zakaj pri sedmici poka elastična tesnilna masa med bokom in streho, ter posledično začne rjaveti:

Vso srečo s to barabo Snojem. Meni je pri Superbu po treh letih na spoju prtljažnika zadaj začela prebijati rja. Sem odpeljal avto do njim bližnje Avtoemone, da so dokumentirali, potem so po treh tednih ponovno hoteli da pridem, češ če avto ni bil slučajno kaj razbit in sem šel da so premerili lak - niso našli nič. Potem je minilo zopet par tednov in so mi rekli da ta Snoj odklanja popravilo v garanciji češ da je zvar sumljiv in da na njihovem parkingu druga vozila nimajo tega. V glavnem debilana - ko da ima neko drugo vozilo veze z mojo tovarniško napako. V glavnem tip ni želel nikakor poslati dokumentacijo v matično škodo ali karkoli, da bi mi to popravili. Na koncu mi je po dveh mesecih trgovec, kjer sem kupil in servisiral avto sam na njihovo lastno pest in lastne stroške saniral celotno popravilo, ker tudi njim ni uspelo zadeve nikamor premakniti mimo te barabe. Tako da ja - mene ne vidi VAG grupa za nakup novega vozila nikoli več zaradi tega diletanta. -Le zakaj bi kupoval pri njih novi avto z garancijami če tako in jih tako in tako ne moreš uveljaviti?
Priponke
100_1597.JPG
100_1599.JPG
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar So avg 16, 2014 7:25 pm

Bravo yashica.

Tvoje komentarje z veseljem spremljam. Sam imam sodelavce, za katere je vw skoraj bog.
Ko so pa menjali po pol avta oziroma so jih avtovleke odpeljale domov, so pa vedno iskali izgovore.
Tudi pri nas imamo vw in vem, da kvaliteta materialov iz generacijo v generacijo pada.
Časi golfa 2 že dolgo ni več...

lp

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla So avg 16, 2014 8:04 pm

Zdravo

V temi: "GOLF 4 GTI-R in GOLF 5 GTI-R" na strani 47 je bilo govora o kvaliteti zaščite .... pri "razvitku" sveta pa vidimo kam napredujemo.

ven0m je napisal/-a:
robiform je napisal/-a:MK5 v primerjavi z MK4 je rjast kot bi bil letnik 1975 in ne 2005 :evil: pa ni bilo nikoli kaj razbito ali menjano s kero repliko .. vse še VW original.

Če bi videl aufbau linije za MK6, ki smo jih postavljali v Zwickau bi se še bolj za glavo držal. Iskreno povedano odsvetujem vsem nakup MK6, če nima porekla iz Wolfsburga :roll:
Lani sem še jaz vodil to gradbišče (elektro & programiranje) in sem iz temeljnih razlogov (nesposoba vodilnih VW) vse skupaj poslal v k... :!:

Lp.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan So avg 16, 2014 8:24 pm

yashica je napisal/-a:
jordan je napisal/-a:me zanima me kakovost pri audi a3?

Kako to misliš?

zanima me, ali je bolje korozijsko zaščiten oz. zašvasan.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So avg 16, 2014 9:02 pm

King1 je napisal/-a:Lej oprosti mi ampak fakkk no kok si dosadan z tem tvojim golfom... Pa dej vsako mikro napako objavi na forumu pa se jadaj kok si bogi in kak falus od avta imaš!!! Enkrat za vselej... prodaj šrot in kupi nekaj drugega!!! Ne razumem, da se ti da z temi malenkostmi ukvarjat. Nimaš nič drugega za počet?

lp

Ja a potem naj človek kar požre, če ga to moti.
To je največji problem, da smo mi, zelo kmalu zadovoljni z izdelkom!
Jaz pravim samo BRAVO yashica, kar tako naprej, in upam, da boš rešil zadevo!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So avg 16, 2014 9:32 pm

Podpis!

@King1
napaka je napaka. Majhna ali velika. Nima veze!!! Nič ni 100%. Še posebej ne novejši avtomobili. Je pa firma dolžna odpraviti napako :!:
Če be bili vsi tiho tudi če gre za malenkost... Saj zato pa je tako kot je!

@yashica

upam, da uštimaš vso stvar! Ne odstopaj od svojega. Se da marsikaj dosečt. ;)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So avg 16, 2014 10:04 pm

ko vidim kake težave imate z rjo šestic in sedmic, me zanima, če je enako tudi z vozili iz uvoza?
tast si lasti šestico iz francije, pa ni nobene sledi o rji. sem pregledal vse pa nič našel.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga So avg 16, 2014 10:10 pm

Takšne 'malenkosti' je treba prijavljat že samo zaradi njihovega (obravnavastrank@porsche oz. g. Snoj) odnosa do strank. A bojim se, da bo v tem primeru odgovor: garancija na lak je samo 3 leta.

Pa good luck! You'll need it.

P.S. Obstaja kdo nad g. Snojem?
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: primo7777 in 16 gostov