Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Vonj po bencinu...

Napisal/-a King1 So avg 16, 2014 6:47 pm

Lep pozdrav...

Imam problem... ko se avto ustavi kjerkoli se takoj zacne vonj po bencinu... In to zelo intezivno!! To se dogaja vsakič tudi ko ga vžgem. Smo gledali.. filter je ok.. ne pušča, nikjer nič mokrega .. nič. Kaj bi še lahko bilo? Hvala

lp

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: Vonj po bencinu...

Napisal/-a BoneS So avg 16, 2014 7:49 pm

A se to pojavlja po tocenju goriva (npr poln tank)?
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So avg 16, 2014 8:27 pm

King1 je napisal/-a:Lej oprosti mi ampak fakkk no kok si dosadan z tem tvojim golfom... Pa dej vsako mikro napako objavi na forumu pa se jadaj kok si bogi in kak falus od avta imaš!!! Enkrat za vselej... prodaj šrot in kupi nekaj drugega!!! Ne razumem, da se ti da z temi malenkostmi ukvarjat. Nimaš nič drugega za počet?

kaj pa naj potem člouk na tvoje teme poreče? :lol:

peace brothers :mrgreen:

nočko :D

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan So avg 16, 2014 8:33 pm

jaz sem imel 15cm cevko pri motorju preparjeno in so ven uhajali plini, me je kar glava bolela, tako je smrdel

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So avg 16, 2014 9:08 pm

Avto? Sneta/počena cev odduška?

noctiferia
Nov uporabnik

Napisal/-a noctiferia So avg 16, 2014 10:16 pm

Pri meni na leonu je bila preparjena cevka na filtru zbiranja hlapov(vsaj mislim da se mu tako reče).Najveretneje ena cevka pušča in se vonj po bencinu širi v kabino.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne avg 17, 2014 6:17 am

noctiferia je napisal/-a:Pri meni na leonu je bila preparjena cevka na filtru zbiranja hlapov(vsaj mislim da se mu tako reče).Najveretneje ena cevka pušča in se vonj po bencinu širi v kabino.

Hvala... samo še ugotovit moram kje je ta cevka.

lp

čare je napisal/-a:Avto? Sneta/počena cev odduška?

Bencinar 1.8t. Mi lahko kdo pove kje bi ta cev bla. Hvala

lp

jordan je napisal/-a:jaz sem imel 15cm cevko pri motorju preparjeno in so ven uhajali plini, me je kar glava bolela, tako je smrdel

Kje pa je ta cevka približno?

lp

pinny je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Lej oprosti mi ampak fakkk no kok si dosadan z tem tvojim golfom... Pa dej vsako mikro napako objavi na forumu pa se jadaj kok si bogi in kak falus od avta imaš!!! Enkrat za vselej... prodaj šrot in kupi nekaj drugega!!! Ne razumem, da se ti da z temi malenkostmi ukvarjat. Nimaš nič drugega za počet?

Dobro jutro... ;)

lp

BoneS je napisal/-a:A se to pojavlja po tocenju goriva (npr poln tank)?

Dec pojavlja se ko je poln in ko je prazen... skoz je vonj prisoten!!

lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne avg 17, 2014 7:04 am

Če imaš slučajno peto generacijo passata (1.8T??) je imel ta model napako na plastični dovodni cevi goriva, ki gre po požarni steni in so nekje v letu 2008 naredili vpoklic, ter jo menjali za kovinsko.
Težavo s puščanjem cevi so imeli vsi bencinski motorji, dizli so bili izvzeti.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Ne avg 17, 2014 9:52 am

King1 je napisal/-a:
noctiferia je napisal/-a:Pri meni na leonu je bila preparjena cevka na filtru zbiranja hlapov(vsaj mislim da se mu tako reče).Najveretneje ena cevka pušča in se vonj po bencinu širi v kabino.

Hvala... samo še ugotovit moram kje je ta cevka.

lp

čare je napisal/-a:Avto? Sneta/počena cev odduška?

Bencinar 1.8t. Mi lahko kdo pove kje bi ta cev bla. Hvala

lp

jordan je napisal/-a:jaz sem imel 15cm cevko pri motorju preparjeno in so ven uhajali plini, me je kar glava bolela, tako je smrdel

Kje pa je ta cevka približno?

lp

pinny je napisal/-a:

Dobro jutro... ;)

lp

BoneS je napisal/-a:A se to pojavlja po tocenju goriva (npr poln tank)?

Dec pojavlja se ko je poln in ko je prazen... skoz je vonj prisoten!!

lp

na tem motorju pri audiju je čisto zgoraj nad desnim kolesom. Črna plastična rebrasta cevka, na vsaki strani dva čepka. Lahko ti tudi fotografiram. Preprosto dostopna, le snameš jo.

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=97449&p=1608251#p1608251

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne avg 17, 2014 10:17 am

Pol je verjetno problem pri dovodni cevi
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne avg 17, 2014 6:38 pm

jordan je napisal/-a:

na tem motorju pri audiju je čisto zgoraj nad desnim kolesom. Črna plastična rebrasta cevka, na vsaki strani dva čepka. Lahko ti tudi fotografiram. Preprosto dostopna, le snameš jo.

Hvala za link.. sem pregledal vse cevi tudi pod pokrovom motorja ( plastičnem mislim ) in ni nikjer nič videt niti vonjat. Kaj bi še lahko probal?

lp

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Ne avg 17, 2014 7:04 pm

King1 je napisal/-a:

..... sem pregledal vse cevi tudi pod pokrovom motorja ( plastičnem mislim ) in ni nikjer nič videt niti vonjat. Kaj bi še lahko probal?

lp

Kaj pa če so se kabli (zaradi starosti skozi mikro razpoke) nasrkali vlage letos in so začeli prebijati ?

Verjetno je vonj prisoten le v prostem teku motorja, ko izpadajo iskre in ne izgoreva dobro ?

Vzrok za to je lahko tudi slabo gorivo (posledično mokre svečke) .... verjetno ste tankali na sumljivi črpalki ....

Lp.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne avg 17, 2014 8:10 pm

Nikola_Tesla je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

..... sem pregledal vse cevi tudi pod pokrovom motorja ( plastičnem mislim ) in ni nikjer nič videt niti vonjat. Kaj bi še lahko probal?

lp

Kaj pa če so se kabli (zaradi starosti skozi mikro razpoke) nasrkali vlage letos in so začeli prebijati ?

Verjetno je vonj prisoten le v prostem teku motorja, ko izpadajo iskre in ne izgoreva dobro ?

Vzrok za to je lahko tudi slabo gorivo (posledično mokre svečke) .... verjetno ste tankali na sumljivi črpalki ....

Lp.

To se zaj3bavaš, a ne? Napisal je, da smrdi v kabini...

Da ne bo samo off: preglej še odprtino za tank pod zadnjimi sedeži, lahko, da imaš tam kakšen leak.
Sex turns gay people into Mexicans.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Ne avg 17, 2014 9:42 pm

King1 je napisal/-a:
jordan je napisal/-a:

Hvala za link.. sem pregledal vse cevi tudi pod pokrovom motorja ( plastičnem mislim ) in ni nikjer nič videt niti vonjat. Kaj bi še lahko probal?

lp

Slika

Skrajno levo spodaj, gre ob posodi, se vidi eno rebrasto cevko, ki se jo le natakne. Lahko tudi oviješ čep z izolir trakom, pa boš takoj videl, ali je to to. Tako je meni uspešno naredil serviser, dokler nisem dobil nove. Tudi pri meni ni bilo zaznati vonja ob odprti haubi. Rdeče označbe FUEL LINE niso moje!!!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po avg 18, 2014 3:46 am

jordan je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
jordan je napisal/-a:

lp

Slika

Skrajno levo spodaj, gre ob posodi, se vidi eno rebrasto cevko, ki se jo le natakne. Lahko tudi oviješ čep z izolir trakom, pa boš takoj videl, ali je to to. Tako je meni uspešno naredil serviser, dokler nisem dobil nove. Tudi pri meni ni bilo zaznati vonja ob odprti haubi. Rdeče označbe FUEL LINE niso moje!!!

Se pravi naj pogledam tisto rebrasto cev? Skrajno levo na sliki?

lp

primozek68 je napisal/-a:
To se zaj3bavaš, a ne? Napisal je, da smrdi v kabini...

Da ne bo samo off: preglej še odprtino za tank pod zadnjimi sedeži, lahko, da imaš tam kakšen leak.

Hvala za nasvet ampak mislim, da ima ta avto odprtino v prtljažniku. Vsaj tam sem videl tisto okroglo črno plastiko. No ne vm... bom poskusil danes popoldan pod sedež pogledat. Hvala

lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne avg 31, 2014 5:06 am

Evo probal smo vse... nikjer ni znakov puščanja oz. česarkoli drugega. Mi je pa kolega rekel, da je možno, da pušča gibljiva cev pri izpuhu in da smrdi po izgorenem bencinu v kabino. Je to možno? Hvala

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne avg 31, 2014 1:05 pm

Možno samo potem bi vohal pline in ne bencin.Zamaši avspuh zadaj pa če ga boš lahko držal ti nekje neki pušča,kar boš tudi slišal.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne avg 31, 2014 7:53 pm

Saj voha se pline in ne dejansko bencin. Tako da sem 99%, da je vzrok izpuh.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne okt 26, 2014 7:28 am

Malo pozno ampak po pregledu vsega ... vseh cevi, izpuha, gibljivih cevi.... bla bla bla.. je stvar skoraj nehala smrdet. Ni več tako izrazito oz. zelo malo zasmrdi. Pa še to po plinu in ne več bencinu. ;)

lp

p.s. hvala vsem za pomoč

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Ne okt 26, 2014 9:10 am

Torej si obupal in bo avto šel v prodajo. Mojemu stricu je tako smrdelo v a6 in je imel enak motor. Grozn občutek, ko se vsedeš v že smrdeče vozilo, v avtu ne sme biti nikakeršnjega vonja.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov