Nasveti in napotki ter povpraševanja...

nixon28
Nov uporabnik

Seat LEON III - 2.0 Tdi 110kW - FR - težave

Napisal/-a nixon28 Ne avg 17, 2014 6:33 pm

Pozdravljeni,
malo sem brskal po forumu, pa nisem še zasledil odprte teme na težave novih Leonov. V lanskem letu sem kupil mrcino v upanju, da bo enako deloval kot njegov predhodnik (Toledo 1.9 Tdi 81kW), ki sem ga imel 10 let. Žal sem po dobrih 6-ih mesecih uvidel, da sem naredil veliko napako.
V mesecu novembru lansko leto (obdobje dežja) se mi je začela pojavljati voda v avtomobilu, bolj ko sem gledal od kje teče, manj mi je bilo jasno. Ko sem ga pripeljal na servis so rekli, da ni to nič nenavadnega. Bil sem dva dni brez avtomobila, saj so morali "predihtati" vsa 4 vrata. WTF??? o.k.
V upanju, da se bodo težave nehale in da je bil to samo mali kiks "špancev", ko so vozilo dali iz traku, so se začele nove težave. Rošenje prednjih žarometov. Avto je opremljen s komplet LED lučmi spredaj in zadaj. Lučke so fenomenalne, videz da padeš dol. Ko se začne slabo vreme...pa joj mene - slikce so v priponki.

Ko sem prišel na servis in zahteval odpravo napake-menjavo žarometov, sem dobil odgovor, da je to za te luči normalno in da kakor je voda prišla notri bo šla tudi ven.... :evil:
Sprejemnik mi je začel mahati s kupom papirjev, ki jih je dobil od tehnične službe, v katerem so slike starih Ibiz, Cordob..i.p.d, ki imajo vse zarošene luči ( vse so halogenski tip).
Ne vem ali jaz narobe razumem LED tehnologijo ali so drugi pametnejši od mene, ampak teh težav nimata niti Audi, niti BMW niti noben drug proizvajalec. Jasno je da gre za konstrukcijsko napako na lučeh. Voda na notranji strani nima kaj iskati pa pika! Stare dobre halogenke so parabolo toliko grele, da je voda izparela. Pri LED pa rabi nekaj dni da se posušijo.
Da zaključim štorijo z lučmi, zamenjave niso odobrili, ker je to normalno! :shock:
Pretekli četrtek pa sem imel makino na rednem servisu 30.000 km.... Khm saj ne vem, če naj sploh nadaljujem, ker se boste začeli verjetno smejati.
Skratka menjati so morali napenjalec jermena, ker je cvilil, menjali so osrednjo računalniško enoto, ki krmili radio, potovalni računalnik, telefonijo in nastavitve v avtu.
Po zamenjavi se je pojavila njim neznana napaka, skratka, ko sem avto prevzel sem ostal brez radia, bluetooth povezave, telefona,potovalnega računalnika...
Odgovor servisa je bil, potrpite in se vozite kakšnih 14 dni tako, ko dobimo odgovor iz Španije kaj je vzrok napake pa vas pokličemo...WTF??? :shock:
Avto je še v garanciji, redno servisiran, lepo vožen, nekaramboliran...in oni meni naj potrpim... Mater jim!!

Še to po zamenjavi napenjalca in jermena se cviljenje še naprej pojavlja. Občutek imam, da je povezano nekaj s sklopko, saj ko štartam in ko hočem speljati (pri pritisku na stopalko sklopke) se sliši cviljenje - podobno kot, da je fuč napenjalec.
Skratka težave so tudi z radiem, saj ne lovi dobro, pomik desnega ogledala pri vzvratni vožnji dela takrat, ko se njemu vzljubi, včasih ostane v položaju down. Ko sem tudi to napako javil na servis sem dobil odgovor, da ta ogledala nimajo potenciometra in da je normalno da po 5-ih "rikverc"vožnjah špegli ostanejo obrnjeni navzdol. :twisted:

Prosim za kakšen komentar, ker res že izgubljam živce in bom avto zapeljal v salon čez ta velko šipo pa pustil tam...tolk so me že razjezili.

L.p.,
Nik
Priponke
zarošena luč.jpg
lepo vidna napaka
Brezhibna luč.jpg
Takšna mora biti luč
Luč 1.jpg
več kot polovico zarošene luči

blazkom
Stalni uporabnik

Re: Seat LEON III - 2.0 Tdi 110kW - FR - težave

Napisal/-a blazkom Ne avg 17, 2014 6:44 pm

Na tvojem mestu bi:

Ali ga peljal na drug servis
Ali oa ga preljal na ta servis, nastel (se bolje pisno) napake ter cez 45 dni prisel po nov avto.

Lpp

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne avg 17, 2014 6:56 pm

Standardno za VAG grupo ceprav sem sam imel izredno dobre izkusnje z Jurijem Kuharjem na Porsche MB. Tudi na moje Touranu so bili xenonski zarometi rosni. Sem bral da je to normalno. Ampak tako kot tvoje fotke so pa visek. Foter na Peugeotu 308 nima tega.

VAG grupa gre z kvaliteto strmo navzdol zato sem presedlal na japonca.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne avg 17, 2014 7:05 pm

vztrajaj, tečnari, podkrepi se z dokazi ali dejstvi, da to tako ne more biti, zahtevaj brezplačno nadomestno vozilo za čas popravila in naj ga imajo notri toliko časa, da VSE!!! popravijo. Pred prevzemom naj ti ga še temeljito očistijo... se ne hecam...

lahko napišeš kateri uradni servis je to? -
lahko ti pa jaz predlagam nekaj dobrih pooblaščencev, samo povej s katerega konca države si ;)
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne avg 17, 2014 7:19 pm

Če se ustvari rahla meglica v spodnjem delu je žal normalen pojav, ko je v zraku veliko vlage kar je več je zrelo za menjavo. Zarošene žaromete v katerih se nabirajo kapljice ti morajo menjati in pika. Pritoži se direkt uvozniku in tehnični službi, če se servis ali sprejemni dela norca iz tebe pa tudi čez njih kaj reč.

Proti meglici drugače pomaga silica gel v vrečki, ki je npr. priložen v škatli z obutvijo ;) V tvojem primeru je to zadnja domača probna rešitev in nič več.

Ko sem imel testnega leona je bil ravno deževno obdobje in je voda prišla mimo zgornjega tesnila na vratih in prav čutil se je piš vetra. Luči so imele malenkost meglice, ampak ta pojav je bil v tistem času normalen.

Škoda za take šlamparije, ker je avto drugače zelo dober, žal gre kvaliteta skupine vw iz generacije v generacijo samo navzdol. Prevelika pogoltnost in hlastanje za rekordno proizvodnjo v boju za največjega puščata davek, ki ga na koncu plača kupec.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

nixon28
Nov uporabnik

Napisal/-a nixon28 Ne avg 17, 2014 7:37 pm

.com je napisal/-a:vztrajaj, tečnari, podkrepi se z dokazi ali dejstvi, da to tako ne more biti, zahtevaj brezplačno nadomestno vozilo za čas popravila in naj ga imajo notri toliko časa, da VSE!!! popravijo. Pred prevzemom naj ti ga še temeljito očistijo... se ne hecam...

lahko napišeš kateri uradni servis je to? -
lahko ti pa jaz predlagam nekaj dobrih pooblaščencev, samo povej s katerega konca države si ;)

Oj hvala za odgovor. Žal z dokazi zadeve ne morem podkrepiti, saj delovni nalogi, kljub mojim zahtevam ostajajo pri njih. Edini dokazi, ki jih imam so korespondenca med sprejemnikom in menoj iz katerih je razvidna težava oz ne-reševanje le te.

Sem iz okolice Ljubljane.
Te težave pa so reševali pri Jorasu v Ribnici. Mehanik, ki mi rihta avto, je dečko na mestu-ga osebno poznam, ampak ima zvezane roke in mimo šefov ne more. Če gazda reče ni nadomestnega avta, potem ga ni. Vpričo mene je prišel v četrtek v delavnico k mehanikom in je rekel, da je to sama izguba, da edino kar še dela profit je ličarija in kleparija... katastrofa!

Ko sem zahteval nadomestni avto mi je sprejemnik rekel, da ga nima. Avto je imel na parkingu pred hišo parkiran. Kasneje sem izvedel, da če bi avto pripeljal na ličarijo, bi takoj dobil nadomestnega, ker sem pa uveljavljal garancijo pa "ga nimajo".
Pri Jorasu vztrajam samo zaradi njega. Ko se naročim na servis sem vedno poleg, pa jim gledam pod prste- ne jeb** sistema :lol:

Lahko povem še to, da mi je lastnica pred časom rekla, da če bi avto kupil pri njih ne bi imel nobenih težav, ker sem ga pa kupil v drugi avtohiši je pa tako kot je. :?

nixon28
Nov uporabnik

Napisal/-a nixon28 Ne avg 17, 2014 7:41 pm

yashica je napisal/-a:Če se ustvari rahla meglica v spodnjem delu je žal normalen pojav, ko je v zraku veliko vlage kar je več je zrelo za menjavo. Zarošene žaromete v katerih se nabirajo kapljice ti morajo menjati in pika. Pritoži se direkt uvozniku in tehnični službi, če se servis ali sprejemni dela norca iz tebe pa tudi čez njih kaj reč.

Proti meglici drugače pomaga silica gel v vrečki, ki je npr. priložen v škatli z obutvijo ;) V tvojem primeru je to zadnja domača probna rešitev in nič več.

Ko sem imel testnega leona je bil ravno deževno obdobje in je voda prišla mimo zgornjega tesnila na vratih in prav čutil se je piš vetra. Luči so imele malenkost meglice, ampak ta pojav je bil v tistem času normalen.

Škoda za take šlamparije, ker je avto drugače zelo dober, žal gre kvaliteta skupine vw iz generacije v generacijo samo navzdol. Prevelika pogoltnost in hlastanje za rekordno proizvodnjo v boju za največjega puščata davek, ki ga na koncu plača kupec.

Te luči imajo varnostno nalepko na pokrovčku zadaj in vsakršen poseg ali odpiranje pomeni izgubo garancije. Silika gel je zato odveč... Še to...paket LED luči je bil na voljo za doplačilo 1000 eur in mi noben ne bo rekel, da je pojavljanje vlage v lučeh normalno. Ko sem govoril s sprejemnikom na Audiju niso imeli nobenega takšnega primera, pravtako ne na BMW-ju kamor vozim službena vozila... Konec koncev avto ni vreden 2.000 eur, ampak krepko čez 20.000 in so to NEdopustne napake.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne avg 17, 2014 7:52 pm

To ni neka meglica ampak cela tuš kabina v lučeh in ne to ni normalno in nikoli ne bo. Na tvojem mestu bi dejansko upošteval ta nasvet glede 45 dni.
Ne razumem pa kako nimaš delovnih nalogov - vsak vedno pride v dveh izvodih na katerih si podpisan tudi ti in enega vedno obdržiš
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne avg 17, 2014 7:56 pm

Tudi jaz ti lahko povem iz prve roke, da tudi pri leonu ni to normalno ker pri mojemu se nikoli niso rosile oz vsaj toliko kolikor sem jaz opazoval in glede stranskega vzvratnega ogledala ni normalno tako, da imaš ti problem z računalnikom "možgani". Moje mnenje je prodaj, ker velika možnost je, da se bodo napake vrstile ena za drugo zato osebno bi ga prodal. To v današnih časih po moje ni nič takega ker je avto nabit z elektroniko in jih je pač pri množični proizvodnji nekaj za j....
Lp

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 17, 2014 8:06 pm

Bom samo citiral en post... To je to. Če pa bodo kaj cvilili pa grožnje s tožbo. Naj bo tudi direktor ah seznanjen z vsem. Ampak naj bo vse v pisni obliki če že na štiri oči ne bo šlo. Obenem bi postal član ZPS in še njim v mailu obrazložil situacijo z vsemi datumi in napakami... Dobro je, da je mail poslan hkrati tudi v ah kjer servisiraš avto.
Seveda zahtevaj brezplačen nadomestni avto. ;)

blazkom je napisal/-a:Na tvojem mestu bi:

Ali ga peljal na drug servis
Ali oa ga preljal na ta servis, nastel (se bolje pisno) napake ter cez 45 dni prisel po nov avto.

Lpp

nixon28
Nov uporabnik

Napisal/-a nixon28 Ne avg 17, 2014 8:15 pm

pskoda je napisal/-a:Tudi jaz ti lahko povem iz prve roke, da tudi pri leonu ni to normalno ker pri mojemu se nikoli niso rosile oz vsaj toliko kolikor sem jaz opazoval in glede stranskega vzvratnega ogledala ni normalno tako, da imaš ti problem z računalnikom "možgani". Moje mnenje je prodaj, ker velika možnost je, da se bodo napake vrstile ena za drugo zato osebno bi ga prodal. To v današnih časih po moje ni nič takega ker je avto nabit z elektroniko in jih je pač pri množični proizvodnji nekaj za j....

Končno nekdo, ki se strinja z menoj :D
Največja žalost je pa to, da sem v čertek sedel v popolnoma novem FR, ki je imel prevoženih samo 6 km v tej isti avtohiši, kjer mi je gospa omenila, da če bi avto kupil pri njih ne bi imel nobenih težav in JA tudi na tem Leonu so špegli "štrajkali". Mehanik mi je rekel vsedi se in zapelji en krog po dvorišču pa poglej, kako delajo špegli...
Me je skoraj vrglo na rit... Enkrat delajo, pa dvakrat ne... Moj komentar, ko sem parkiral avto je bil...to so še večja j***a kot pa moj :shock:

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Ne avg 17, 2014 8:18 pm

nixon28 je napisal/-a:Lahko povem še to, da mi je lastnica pred časom rekla, da če bi avto kupil pri njih ne bi imel nobenih težav, ker sem ga pa kupil v drugi avtohiši je pa tako kot je. :?

Imam občutek da imaš težave prav zaradi tega, ker lastniki manjših avtohiš so alfa in omega in vprašanje, če so sploh reklamacijo posredovali naprej. In avtomobil ti pripada vsakič ko se ureja na garancijo če se popravilo ne reši(mislim da) v treh urah.
Naredi prosim uslugo bodočim strankam omenjene avtohiše in jih prijavi na uvoznika, saj to meče slabo luč predvsem na znamko- zaradi otročjih zamer, ker nisi kupil avtomobila pri njih,
Zadnjič spremenil bucko_99, dne Ne avg 17, 2014 8:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne avg 17, 2014 8:18 pm

Podobne izkušnje imamo v družini, verjemi mi, da boš na servisih pri Seatu izgubil živce. Vse kar ti lahko priporočam je, da prodaš in kupiš znamko kjer boš ostal cenjena stranka tudi po nakupu avta...

nixon28
Nov uporabnik

Napisal/-a nixon28 Ne avg 17, 2014 8:25 pm

Marek_ je napisal/-a:Podobne izkušnje imamo v družini, verjemi mi, da boš na servisih pri Seatu izgubil živce. Vse kar ti lahko priporočam je, da prodaš in kupiš znamko kjer boš ostal cenjena stranka tudi po nakupu avta...

Hvala za nasvet...
Mi daš kakšen predlog... pa prosim ne bavarca, tolk debele denarnice nimam. :lol:

Saj bi ga že prodal, pa so mi ponudili tako smešno nizko cene, da bi ga kar na gobe** prtegnu. Nov FR s to opremo je bil okoli 23.000 pri Toyoti pa so ponudili 14.200 dva meseca nazaj za dobro leto star avto.

Mika me Mazda 3 so jo kar polepšali, pa japonci so bili svoj čas No.1 po kvaliteti, ne vem pa kako je danes.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne avg 17, 2014 8:28 pm

Za silico sem napisal, da je zadnja možna rešitev v primeru meglice mimo servisa. Se povsem strinjam s teboj, da se vse napisano ne bi smelo dogajat oziroma, če se že zgodi, da se to kvalitetno in v celoti reši v korist stranke.

Da nisi dobil enega izvoda delovnega naloga so že neke mučke servisa in lastnico tudi lahko seznaniš, da to kje si ti avto kupil nima nobene veze. Če bi ga kupil na marsu so ti ga dolžni popravljat, če si se že obrnil na njih.

Tudi nadomestno vozilo za izredne servise v garanciji ti pripada oziroma, če ga nimajo so ti dolžni povrniti stroške najema drugega vozila, taxija. To velja za prvi 2 leti splošne garancije, za dodatni +2 leti ne velja. Na servisu jim pomoli pred oči uradni list: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4288

Pri Audiju se bolj kot rosenje pojavlja luščenje zgornje plasti in je precej reklamacij.

Se opravičujem, ker nisem klinil na priponko in sem premalo pozorno pogledal rosenje. Take mokrote pri testnem ni bilo. Naslednji dan sem se peljal mimo salona in je bil avto parkiran pred njim pa ni bilo več sledi.

Marek_ je napisal/-a: prodaš in kupiš znamko kjer boš ostal cenjena stranka tudi po nakupu avta...

Ker imam do vaga enake občutke kot avtor teme, tudi mene zanima katera znamka je to? :D

nixon28 je napisal/-a:pri Toyoti pa so ponudili 14.200 dva meseca nazaj za dobro leto star avto.

Zanimivo, ker meni so lani za golfa ponujali skoraj prodajno ceno, če vzamem novega Aurisa in mi je na nek način žal, da se nisem spusti v to. Zanimivo je še to, da sem naštel vse napake in so rekli, da bodo že oni reševali z uvoznikom.
Zadnjič spremenil yashica, dne Ne avg 17, 2014 8:37 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne avg 17, 2014 8:28 pm

nixon28 je napisal/-a:.

Ne vem ali jaz narobe razumem LED tehnologijo ali so drugi pametnejši od mene, ampak teh težav nimata niti Audi, niti BMW niti noben drug proizvajalec. J
Avto je še v garanciji, redno servisiran, lepo vožen, nekaramboliran...in oni meni naj potrpim... Mater jim!!

Pozdravljeni

Se strinjam, da BMW in Audi nimata teh napak, pa vendar je tu govora o Seat-u, ki pa se ne da primerjati z omenjenim znamkam. Kot je bilo že povedano, odpeljite vozilo na drug servis, kjer bodo sposobni odpraviti napake, kljub temu, da verjetno ne boste smeli biti zraven............................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

nixon28
Nov uporabnik

Napisal/-a nixon28 Ne avg 17, 2014 8:38 pm

Fan je napisal/-a:
nixon28 je napisal/-a:.

Ne vem ali jaz narobe razumem LED tehnologijo ali so drugi pametnejši od mene, ampak teh težav nimata niti Audi, niti BMW niti noben drug proizvajalec. J

Pozdravljeni

Se strinjam, da BMW in Audi nimata teh napak, pa vendar je tu govora o Seat-u, ki pa se ne da primerjati z omenjenim znamkam. Kot je bilo že povedano, odpeljite vozilo na drug servis, kjer bodo sposobni odpraviti napake, kljub temu, da verjetno ne boste smeli biti zraven............................

Lep pozdrav

Se popolnoma strinjam z napisanim, da primerjava ni mogoča in da je tudi razlika v ceni novega vozila precejšnja. Želel sem izpostaviti samo dejstvo, da če sta sposobni ti dve firmi vgraditi luči, ki ne puščajo, lahko z veliko gotovostjo trdim, da gre za konstrukcijsko napako na lučeh in jo je proizvajalec dolžan odpraviti.

Pred nekaj leti sem delal v podjetju kot vodja komerciale, kjer smo pomagali znani firmi v SLO, ki se ukvarja z izdelavo luči razviti tesnila za meglenke. Naš inženir je toliko časa probaval, da smo na koncu naredili tesnilo takšno, ki je ohranilo luč suho. Težavo so imeli s puščanjem. Od tu tudi vem, da je zadeva rešljiva...vprašanje pa je koliko mojih živcev bo šlo, da se to reši.

l.p.

nixon28
Nov uporabnik

Napisal/-a nixon28 Ne avg 17, 2014 8:46 pm

yashica je napisal/-a:Za silico sem napisal, da je zadnja možna rešitev v primeru meglice mimo servisa. Se povsem strinjam s teboj, da se vse napisano ne bi smelo dogajat oziroma, če se že zgodi, da se to kvalitetno in v celoti reši v korist stranke.

Da nisi dobil enega izvoda delovnega naloga so že neke mučke servisa in lastnico tudi lahko seznaniš, da to kje si ti avto kupil nima nobene veze. Če bi ga kupil na marsu so ti ga dolžni popravljat, če si se že obrnil na njih.

Tudi nadomestno vozilo za izredne servise v garanciji ti pripada oziroma, če ga nimajo so ti dolžni povrniti stroške najema drugega vozila, taxija. To velja za prvi 2 leti splošne garancije, za dodatni +2 leti ne velja. Na servisu jim pomoli pred oči uradni list: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4288 (edit esem - pravi naslov bo verjetno tale (predvsem 4. odstavek odgovora dalje) http://www.ti.gov.si/si/vprasanja_in_od ... nje_00096/ )

Pri Audiju se bolj kot rosenje pojavlja luščenje zgornje plasti in je precej reklamacij.

Se opravičujem, ker nisem klinil na priponko in sem premalo pozorno pogledal rosenje. Take mokrote pri testnem ni bilo. Naslednji dan sem se peljal mimo salona in je bil avto parkiran pred njim pa ni bilo več sledi.

Marek_ je napisal/-a: prodaš in kupiš znamko kjer boš ostal cenjena stranka tudi po nakupu avta...

Ker imam do vaga enake občutke kot avtor teme, tudi mene zanima katera znamka je to? :D

nixon28 je napisal/-a:pri Toyoti pa so ponudili 14.200 dva meseca nazaj za dobro leto star avto.

Zanimivo, ker meni so lani za golfa ponujali skoraj prodajno ceno, če vzamem novega Aurisa in mi je na nek način žal, da se nisem spusti v to. Zanimivo je še to, da sem naštel vse napake in so rekli, da bodo že oni reševali z uvoznikom.

Hudič je v podrobnostih... po Zakonu o varstvu potrošnikov je tudi nekaj drobnega tiska, zato se zaenkrat še nisem odločil za tržni inšpektorat. Avto imam nabavljen na leasing, iz njihove strani pooblastilo, da rešujem vse zaplete. Verjamem, da nekateri med vami še niste vedeli tega...http://www.ti.gov.si/si/vprasanja_in_od ... e_00096/... verjamem da bodo šli marsikomu lasje pokonci, ki ima avto na leasing. Če bi to sam vedel, se za to verjetno ne bi odločil.

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Ne avg 17, 2014 8:56 pm

Mogoče kaj pomaga.
Za tisto vodo v vozilu, ko so ti nekaj delali na vratih (opis iz prvega sporočila).

Golf 7 ima serijsko napako in sicer pri odvodnjavanju kondenza od klime. Posledica so vlažni tepihi v vozilu.
Kako je to VW popravil pri Golfu 7 oz. ali so sploh odpravili napako mi ni poznano.

Seat Leon ima isto platformo (MQB) kot Golf 7. Mogoče je tudi pri Seatu krivo odvadnjavanje za vlago v vozilu.

lp

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Ne avg 17, 2014 9:07 pm

Jaz imam predlog za vse ki dajete več kot 20.000 eurov za "športne" škode, seate in podobne. Mercedes razred a. Sicer malo ožji vhod v prtljažnik je pa avto nared na maksimalno napredni tehnologiji z maksimalno možno robotiko, ki jo avtomobilska industrija ta trenutek premore. Če bi dal mogoče 3.000 eur več(vendar ne več kot 25.000eur, saj se tudi pri mercedesu dobi popust na gotovino itd...) bi dobil vsaj za razred bolj kvavlitetnega športnika v hišo. Poleg tega je pa model mercedes a zelo nizek, športen že v osnovi. Prijatelj ga je kupil 2 meseca nazaj, po ceniku je bil nekaj čez 27.600 eurov. Kupil ga je za 24.000eur. Primerjava z kvaliteto izdelave notranjosti proti leonu je smešna.

Mislim da je vzel 2.0cdi z style paketom(1000eur) in pa z paketom ki ima znižano podvozje in bolj direktno krmiljenje(377eur).
Zadnjič spremenil bucko_99, dne Ne avg 17, 2014 9:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov