Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ikvalita
Nov uporabnik

Peugeot 1007 - sklopka & menjalnik

Napisal/-a ikvalita Po avg 18, 2014 3:58 pm

Pozdravljeni

Zanima me nasvet glede omenjenega avtomobila:

Peugeot 1007
Letnik: 2006
Motor: 1.4
Menjalnik: Tiptronik

Avto ima prevoženih cca 140kkm in je sklopka čisto zružila tako, da se kadi izpod motornega pokrova (tudi v prestavi N). Serviser je rekel, da bo zamenjal samo sklopko. Kako je z menjavo vztrajnika? (prebral sem, da se bi naj zadeva menjala vedno v kompletu) - > da bi naj bilo tako bolje…če hočeš imeti dlje časa mir...

Avto ima avtomatski/robotiziran menjalnik. V le teh bi se naj menjalo tudi olje v menjalniku na določeno število kilometrov (še ni bilo nikoli). Ker baje to ni klasičen avtomatik, to baje naj ne bi bilo potrebno?

Naj zamenjam še olje v menjalniku ali naj menjalnik peljem pokazati še kam drugam, ko bo avto popravljen?

Želel bi, da je avto še vozen naslednja tri leta -> res pa je, da ne vem kaj/kdaj je bilo do sedaj zamenjano razen olja/filtra in velikega servisa!

Hvala za predloge…

čare
Mojster foruma

Re: Peugeot 1007 - sklopka & menjalnik

Napisal/-a čare Po avg 18, 2014 4:07 pm

Olje bo itak ven spustil če bo menjal sklopko,not pa menda nalil frišnega pa upam da pravega.

ikvalita
Nov uporabnik

Napisal/-a ikvalita Po avg 18, 2014 6:39 pm

Ok. Ker je pač rekel, da olja ni potrebno menjat (je verjetno misli starega noter dati).

Ker o teh stvareh bolj ali manj pojma nimam sem zato tukaj vprašal...

Zanima me še glede vztrajnika (res ne vem kaj naj mu rečem) ... ker sklopka je že nekaj časa zdrsavala, pa bi želel, da so stvari narejene tako kot morajo biti...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po avg 18, 2014 6:59 pm

Pozdravljeni

Hmmmmmmm ........................... kot je že @čare napisal, se nalije novo olje - predvsem je potrebno naliti pravega/predpisanega. Kako to mislite, "(res ne vem kaj naj mu rečem)", kdo je sedaj mehanik/mojster/popoldanec, vi ali ta, ki bo menjal sklopko?? Predvidevam, da bo tale vaš mojster videl ...................... v kakšnem stanju je vstrajnik in po potrebi menjal.
V koliko niste prepričani v to, raje menjajte mojstra!

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov