Nasveti in napotki ter povpraševanja...

DA86
Novinec

Vw polo ključavnica za vžig

Napisal/-a DA86 Ne avg 31, 2014 5:53 pm

Pozdravljeni!

Imam težavo na vw polotu letnik 1999. Menjal sem vložek ključavnice za vžig ampak je stvar še vedno ista. Avto vžge le v primeru da ključ močno stisneš v ključavnico predno ga obrneš v položaj za start drugače pa ne vžge. Tako je tudi prej delalo predno sem menjal vložek oziroma sedaj na koncu sploh več ni vžgal. Če odklopiš konektor in z žico povežeš kontakte za start avto normalno vžge, tako da je napaka sigurno v ključavnici. Mi lahko pomagate kaj bi lahko bilo, je potrebno menjati celotno ključavnico ali samo kaki del? Mislim da ima avto tudi kodiran vžig, mogoče je tudi tu kaj narobe. Kako pa je v primeru menjave ključavnice in kodni vžig, lahko to potem reši samo pooblaščeni servis?

Hvala za pomoč in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Vw polo ključavnica za vžig

Napisal/-a Fan Ne avg 31, 2014 8:12 pm

Pozdravljeni

Obstajata dva različna električna vložka ključavnice, za vaše vozilo......................... Kje ste nabavili, vgrajenega?
Enako težavo so imeli lastniki Passat-ov, največ s ponaredki.............................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

DA86
Novinec

Napisal/-a DA86 Ne avg 31, 2014 9:17 pm

Pozdravljeni!

Hvala za pomoč, nabavil sem pri GMT - ju. Tudi sam sem pomislil da bi lahko blo kaj narobe z tem vložkom. Torej predlagate da naj kupim na originalnem servisu predno kaj drugo popravljam? Sicer je vložek normalno pasal notri?

Hvala
LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne avg 31, 2014 11:14 pm

Pozdravljeni

Kot sem že napisal, obstajata dve vrsti. Razlika je v hodu/obratu kluča. Ostalo je vse enako. V koliko vam Ljubljana/Vič ni predaleč, se oglasite pri meni, pa vam pokažem razliko.
V Copex-u je takšen vložek cca 10€, original je 28€

Lep pozdrav

DA86
Novinec

Napisal/-a DA86 Po sep 01, 2014 6:30 am

Sem s štajerskega konca tako da mi je to malo daleč vstran. Bom šel v trgovino in se pozanimal.

Najlepše hvala za nasvete.
LP

DA86
Novinec

Napisal/-a DA86 To sep 02, 2014 9:29 pm

Kupil sem nov vložek ključavnice in ga zamenjal, ker prejšnji res ni bil ustrezen. Zgleda prodajalec ni vedel kaj prodaja. Hvala g. Fan za pomoč.

Lp

DA86
Novinec

Napisal/-a DA86 Ne sep 21, 2014 6:03 pm

Tako pa so se spet ponovile težave. Po enem mesecu avto sploh ne vžge več na ključ, nisem še sicer nič demontiral. Zanima me kakšno funkcijo ima kodiran vžig pri teh avtih. Namreč jaz sem avto vžgal tako da sem na konektorju pod ključavnico spet povezal kable za vžig in je avto laufal. Potem sem odstranil ključ ven iz ključavnice in nekaj metrov vstran od avta, pa je avto normalno laufal. Ali torej računalnik rabi kdo od ključa samo pri vžigu, pozneje pa normalno laufa tudi brez kjuča??? Ker potem bi lahko bila kakšna napaka na čitalcu kode. Kakšna napaka bi se lahko pojavila v zgornjem delo ključavnice, če ključ gre normalno not in se normalno obrne, tudi luči ugasnejo ko je v položaju za štart avto pa ne štarta?

Lahko bi sicer spet crknil spodnji del - elektro vložek ampak mi je čudno ker je avto normalno se pripeljal za pet minut pa sploh več ni vžgal naenkrat, tako da sumim da je napaka na zgornjem delu ali pa nekaj v zvezi z kodiranim vžigom.

Prosim za pomoč če ima kdo izkušnje glede teh kodiranim ključavnic.
Že v naprej hvala
LP

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne sep 21, 2014 6:37 pm

pelji električaju da ti naredi bypass ... vžig na gumb + ključ
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne sep 21, 2014 8:16 pm

Pozdravljeni

Lahko nagaja:
- električni vložek ključavnice / po možnosti se je vgradilo kakšen dober ponaredek, ki je cenejši od originala za celih 10€
- ohišje ključavnice, preverite obrabljenost vodil ................ pri nabavi novega ohišja, je potrebno biti pozoren, obstajata dva tipa. Je pa ta konček aluminija kar draga zadeva, ponaredek je pol cenejši od originala. Vložek kjučavnice ostane stari - v koliko niste nikoli tega počeli, raje prepustite menjavo avto elektrikarju - bo ceneje :)

V staro ohišje je potrebno točno zvrtati luknjo fi5, stisniti zatič in vložek pade ven. V novo ohišje se vložek ključavnice zapelje do roba, stisne vtič in pade v ležišče.

Lep pozdrav

DA86
Novinec

Napisal/-a DA86 Ne sep 21, 2014 8:48 pm

Aha najlepše hvala za informacije? In kje je potrebno zvrtati luknjo? Nekaj sem že gledal slike ampak bi prosil še za kakšno navodilo kje naj zvrtam luknjo?

Hvala za pomoč
LP
Priponke
ključavnica.jpg
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov