Nasveti in napotki ter povpraševanja...

philips
Nov uporabnik

Nehote sem "uničil" avto :(

Napisal/-a philips Ne sep 14, 2014 2:07 pm

Imam puntota letnik 2003 z 1.2 motorjem z 8 ventili. Danes se mi je prižgala lučka za volan in sem vzel iz predala elm327 kabel in prenosnik z fiat ecu scan nato sem šel v avto in lučka ni več svetila sem se pa malo poigral v menuju in sicer sem pritisnil naj preveri šobo(vklopi se pumpa in nekaj dela) in nato piše "sucess" nato sem probal še ventilator na 1 stopnjo pognat pa testirat par stvari in nato se je začelo sranje!

Prižgem avto in kazalec za obrate odstane na 1500 obratih v prostem teku in utripa lučka za motor, mene oblije vročica in hitro ugasnem in prižgem še ene parkrat in vedno isto. Vzamem 10 ključ in izklopim akumulator za 5 minut prižgem avto in lučka za motor utripa in avto nenormalno cuka popolnoma ogret(olje, voda). Pogledam napake in jih NI !?! Z tem kablom sem priklopil že več fiatov in brisal napake pa nikoli tega problema, kaj sem sprčkal? Ali naj grem v kako delavnico priklopit na tester, če je že moj "igračka"?

Scorp84
Stalni uporabnik

Re: Nehote sem "uničil" avto :(

Napisal/-a Scorp84 Ne sep 14, 2014 2:39 pm

Za zacetek, vcasih 5 minut ni dovolj, da bi racunalnik resetiral. Preveri se kable/stikala, da ne prihaja do kaksnega motenja v sistemu.

philips
Nov uporabnik

Napisal/-a philips Ne sep 14, 2014 2:59 pm

Sem sklenil tudi minus in plus klemo. Resetiral se je, ker se obrati ne zataknejo več na 1500 ampak lepo padejo. Čudno mi je vse skupaj, pa da še nenormalno cuka zdaj, ko spustim plin. Bral sem v priročniku za uporabo, da utripajoča lučka pomeni napako na katalizatorju, ampak zakaj potem meni kaže da nima napak v ecu-ju???

Trenutno imam na sumu lambo, loputo za gas ali da sem skuril šobo pri testiranju ali pa imam slab tester, da ne prikaže napake :mrgreen: Lastnik sem že četrto leto in sem vedno vozil brez težav in potem vse pokvarim, drug teden sem mislil še na tehničnega pa ga verjetno nebom naredil :huh:

philips
Nov uporabnik

Napisal/-a philips Ne sep 14, 2014 4:34 pm

Težava rešena, namesto fiat ecu scan sem uporabil multi ecu scan in resetiral motorni računalnik

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne sep 14, 2014 6:36 pm

ECU vrnite nazaj na tovarniške nastavitve ( tester ), se zapeljite cca 20km mešane vožnje, ponovno priklopite tester, ter preverite napake. V koliko ni prisotnega dovolj znanja, vam to naj naredi lokalni mehanik/mojster/popoldanec
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov