Napisal/-a th0r To sep 23, 2014 12:48 pm
Lep pozdrav. Imam golfa IV. 1.9 TDi. Avto ima prevoženih 290000 kilometrov, avto je star 10 let. Imam pa že nekaj časa težave z močjo avtomobila. Težje pospešujem, in če vozim počasi z nizkimi obrati, potem nekje v 4 ali peti prestavi ne morem peljati več kot 100km/h. Ker mi vklopi lučko za motorno napako, in mi izklopi turbino. Na kar sploh več nimam pospeškov, in avto ima takrat max hitost 130 km/h( ko avto izklopim in ponovno vklopim, je savto isti kot preden se mi je lučka prižgala). Če pa avto španam prva druga,tretja pa lahko brez skrbi peljem tudi 180 in več po avtocesti. Vendar se avto "muči", da pridem do hitrosti. V glavnem avto ni odziven in poskočen kot bi mogo bit. KO pospešujem(oziroma poskušam pospeševati), opažam da mi precej kadi, zato je tudi nekoliko večja poraba olja, na recimo 12000 se mi je že prižgala lučka za olje.
Zdaj pa so se mi začeli problemi z sklopko, in menjalnik je ugotovil da je tudi vztrajnik dotrajan, kar se za enkrat sliši ob čudnem zvoku, ko ugasnem avto. Zdaj, pa mene zanima, ali sta moj zgoraj opisani problem in slabo delujoč vztrajnik kako povezana? ČE ne, kaj je narobe pri opisanem problemu, in kaj naj naredim. avto pa uporabljam predvsem za mestno vožnjo.
Hvala.