Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mardy
Novinec

golf 4, +120km/h spredaj desno resonančno trese

Napisal/-a mardy To sep 30, 2014 1:14 pm

Zdravo,

Avto golf 4, SDI, 03' letnik, prevoženo 189k km. Včeraj sem se imel na avtocesti "čast" peljati kot sopotnik. Opazil oz. pod nogami sem občutil resonančno vibriranje (torej na vsako sekundo/dve zavibrira in poneha). To vibriranje se pojavi pri hitrosti od 120 km/h naprej, prej pa nič. Je pa ga občutiti samo na desni strani, torej pod sopotnikovimi nogami. Tuli oz. kakšnega posebnega zvoka ni opaziti.

Pred cca. 10k km so bili menjani sprednji ležaji, seleni, novi diski + obloge, končniki L in D, desna guma ni nikjer deformirana, jeklene feltne so spredaj nove. Volan je pri miru, malce je čutiti vibracij šele pri hitrosti 160km/h...več pa itak SDI ne gre. :)

Avto je bil nedolgo nazaj na dvigalu, zaradi drugega razloga (izpuh), in takrat sem pač preveril zračnost podvozja in ni bilo nekih napak videti.

Včeraj pa opazim tole vibriranje...

Vem, da je lahko vzrokov 100, ampak kaj bi morda najbolj vplivalo na to obnašanje?

Lp!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: golf 4, +120km/h spredaj desno resonančno trosi...

Napisal/-a Fan To sep 30, 2014 2:12 pm

polos ( homokinetični zglob ) ali zračnost v podvozju............................
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To sep 30, 2014 7:20 pm

Če je bil menjan kolesni ležaj ni rečeno, da je bil pravilno menjan...preostala sta ti še zadnja dva.....
Zglob bi mogu ropotat pri zavijanju, ampak sem 100%, da je kolesni ležaj, ker sem imel isti problem, občasno na AC pri cca 100-120km/h, sčasoma in po par 1000KM začne tulit neprekinjeno.

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Sr okt 01, 2014 5:59 am

No včeraj sem poslušal še malo ob nižji hitrosti zadevo cca. 50-70km/h, in ja, sliši se taki pojemajoči zvok spredaj desno, ampak to malo, zavijanje levo desno poteka brez problema. Zaenkrat bom zadevo pustil tako kot je, če je res ležaj, bo itak sam čez čas opozoril nase še bolj. Bom oz. bomo pa še zadeve glede zgloba, ležaja, ... preverili ob menjavi zimskih gum.

Zaenkrat hvala za predloge, poročam...

Lp!

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Ne avg 02, 2015 7:41 pm

Dolzan sem napisati odgovor o resitvi. Kriv je bil lezaj. Sedaj je bolje oz.tresenja vec ni.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 14 gostov