Nasveti in napotki ter povpraševanja...

spajdl
Nov uporabnik

A6 2.0 TDI

Napisal/-a spajdl Če okt 23, 2014 9:00 pm

A6 2.0 TDI 140KM ... letnik 2004, 2005
Kdo kaj ve kako je s tem avtom, slišal sem da ne vem kateri letnik točno crkujejo neke šobe, ki so baje kar strošek.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Re: A6 2.0 TDI

Napisal/-a tr00per Če okt 23, 2014 9:52 pm

kot je meni znano so bili te motorji problematični do 2006 ali 2007 in da so imeli težave celo v konstrukciji bloka...

spajdl
Nov uporabnik

Napisal/-a spajdl Če okt 23, 2014 10:03 pm

Danes sem govoril z kolegom, ki je imel ta avto in je dal za tiste dele (ne vem točno kaj) vsakič po skoraj jurja crnilo mu je 4krat preden mu je res dojadil avto.
Zdaj pa je preklopil na a6 3.0 v6 in ga ni mogel prehvaliti... ima pa ročni menjalnik, kar tudi sam iščem ker se res bojim teh avtomatikov zaradi cene ob okvari... vendar se pa za ta avto že kar mastno plača zavarovanje+cestnina...
Ali morda veš kako je s tem da ima namesto jermena verigo? baje da je boljše vsaj kar se tiče vzdržljivosti

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če okt 23, 2014 10:18 pm

Je boljše, če je prav narejeno. Za te motorje pa še nisem slišal, da bi z verigo imeli probleme...

Drugače pa nevem zakaj kupuješ avtomobil, katerega si ne moreš privoščit -> če te skrbijo dajatve in zavarovanje... Zakaj ne razmišljaš o 1.9 TDi? Pomoje najbolj smiselen nakup, če že moraš gledat dizle teh letnikov (ki jih je 90% z vprašljivo kilometrino in vzdrževanjem, žal).

EDIT: Ah, seveda, A6 ni imel več 1.9 motorja. Hja, jebatga.

spajdl
Nov uporabnik

Napisal/-a spajdl Če okt 23, 2014 10:50 pm

Ma ja kar se tice denarja sem se res malo prenaglil, to priznam...pa ne toliko zaradi tistih fixnih stroskov, ki so
ob taksnem avtu, bolj bi nastal problem ce zacne na veliko crkovati, pol je pa hitro scena ko se dela res samo za avto...
zato pa se moram vredo pobrigati kaj je vredu in kaj ni...
ceprav relativno star avto 7-10 let z 150-200k km garancije mislim da ni, bolj gledam bolj mi je jasno :D

Kaj pa realni km...dobro na besedo verjet ne mores, peljes pooblascenemu servisu, a tam pa lahko verjames, ali je bolj
scenarij 20 evrov v zep pa jih zbijejo pa postemplajo

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Če okt 23, 2014 11:31 pm

moje osebno mnenje-kot nekdo, ki ni pristaš AUDIjev: poglej za kakim Superbom, prostora ima tam-tam, udobja malo manj, 2.0 TDI motorji so pa po letu 2007 že bolje delovali. Poleg tega pa menim, da so morda nekoliko manj podvrženi vrtenju kilometrov (moj občutek, nimam dokazov za to). Sicer je brat enkrat dobil na daljši test superba in ga ni mogel prehvaliti.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe okt 24, 2014 7:31 am

spajdl je napisal/-a:Ma ja kar se tice denarja sem se res malo prenaglil, to priznam...pa ne toliko zaradi tistih fixnih stroskov, ki so
ob taksnem avtu, bolj bi nastal problem ce zacne na veliko crkovati, pol je pa hitro scena ko se dela res samo za avto...
zato pa se moram vredo pobrigati kaj je vredu in kaj ni...
ceprav relativno star avto 7-10 let z 150-200k km garancije mislim da ni, bolj gledam bolj mi je jasno :D

Kaj pa realni km...dobro na besedo verjet ne mores, peljes pooblascenemu servisu, a tam pa lahko verjames, ali je bolj
scenarij 20 evrov v zep pa jih zbijejo pa postemplajo

Lepo, da razmišljaš v pravo smer. Avto je skoraj vedno dražji, kot sprva misliš/računaš.

Glede kilometrine...če na servisih nimajo enostne baze podatkov vseh servisov ALI če avtomobil ni bil servisiran na pooblaščenem po poteku garancije, si ga nasrkal, je pa res da je precej primerov, ki naklepljejo 200k km pred iztekom garancije kot službeni avtomobili (ki so pač servisirani na pooblaščencih, ker morajo bit), in če ima tvoj po 5 letih izven garancije 250k km je že nekaj hudo narobe. Kaj šele, če jih ima manj. :mrgreen: Je pa tako, da tudi če IMA servis bazo podatkov nekateri komplicirajo glede podatkov iz tujine, ali da jih nimajo ali da nimajo dostopa do njih, ne vem točno.

Tako da to je sicer še kar zanesljiv način, je pa redko na voljo. Ostane ti instinkt in "filing". Če ima avtomobil na števcu 150-200k km in je A6 potovalni dizel, star 10 let, je to 15-20k km na leto. To je sicer čisto legitimna številka, ampak je že kar na meji, tako da upraviči sum. Prva stvar ki jo potem greš gledat je, ali je slovenskega porekla in če je informacija o št. lastnikov pravilna. Če ni SLO porekla ima 99% vrtene, če je SLO porekla in ima zlagano št. lastnikov ni za zaupati prodajalcu, če je vse res kot reče, je to dober znak, razen, če ima 5+ lastnikov (bodi pazljiv, ker avtohiše mislim da se tudi štejejo kot lastniki, tako da je to lahko malo zavajajoče - ne dajat spet preveč teže na to).

Potem gledaš dalje...servisi, računi. Pregledaš servisno knjižico (in preveriš na servisu, če lahko kaj pomagajo), potem pa (za primer ne-pooblaščenih servisov) gledaš račune, ki bi jih načeloma lahko preveril na firmi, kjer so bili izdani...načeloma. Tudi to ni 100% ziher način. To je v bistvu bolj za informacijo o zgodovini, vendar če je računov rednih servisov npr. precej več kot bi pričakoval za takšno kilometrino, nekaj smrdi. Če jih je precej manj, tudi (zaradi slabega vzdrževanja).

Morda najbolj zanesljivo je "na uč" - če so sedeži, stopalke, ročica menjalnika in volan močno obrabljeni, jih ima več kot 200k km - tu je najbolje, če za referenco pogledaš več avtomobilov z realno kilometrino. Po 200k km ponavadi neke hude obrabe ni (sedež je manj relevantnen kot ostalo zaradi več spremenljivk, ki vplivajo na vse skupaj).

Morda sem še kaj pozabil - naj me kdo dopolni.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov