xxl je napisal/-a:Jaz se pri Alfi ne špilam s olji.dam tisto kar je predpisano,malce skritiziram,da je v trgovini enako olje cenejše pa mi dajo popust.Je kar drago,zato je ponavadi mali servis cca 200 evra,če pa treba svečke menjavat pa še več.
yashica je napisal/-a:Kar se tiče lastnega olja in zavračanja menjave ali popravila motorja iz naslova garancije, nimam nobenih težav. Že od prvega izrednega servisa, ki je bil še pred prvim rednim servisom, sem prinesel lastno olje znamke Mobil 1 po vw standardu 507.00 (ESP Formula 5W30) in se nikoli niso spotaknili ob olje, edino vnešena je bila opomba "Lastno olje". Glede tega nimam niti manjše pripombe, ne čez servis, kot tudi ne čez tehnično službo. O podrobnostih ne bom pisal, ker je bilo tako naprošeno, vendar so mi nov motor dvakrat podirali in se ni nihče osredotočil na "lastno olje", še omenil ga ni nihče. Pravzaprav ni bil z besedico omenjen niti takrat, ko so gospodje odobrili poseg vreden dobrih šest povprečnih plač![]()
Novo olje, ki ga uporabljam je Motul 5W40 (vw 502.00). Originalnega 502.00 (G 052167M2) 5W40 lahko dobim preko zvez po približno 7€/L, medtem, ko je cena na servisu zlatarskih 18,70€ po litru
Gyga je napisal/-a:Zakaj sprememba iz 5W30 na 5W40?
pskoda je napisal/-a:Osebno ni šans, da bi menjal viskoznost olja.
yashica je napisal/-a:xxl je napisal/-a:Jaz se pri Alfi ne špilam s olji.dam tisto kar je predpisano,malce skritiziram,da je v trgovini enako olje cenejše pa mi dajo popust.Je kar drago,zato je ponavadi mali servis cca 200 evra,če pa treba svečke menjavat pa še več.
Pri meni ni nič drugače, razlika je le ta, da ne uporabljam znamke s katero ima proizvajalec pogodbo, strogo se pa držim predpisanega standarda (502.00 ali 504.00/507.00).
Koliko pa pridejo svečke za Giulietto 1.4 TB? Za mojega (1.4 tsi) so brez popusta 80€, menjajo se pa na 60.000km ali štiri leta, kar pride prej.
RedBaron je napisal/-a:Da se malo popravim, sem tudi za škodo nabavil olje sam (Aral LL3, norma VW 507), ker me pride pol ceneje kot na pooblaščencu!! Sem se pozanimal in ni problema kar se garancije tiče, le norma mora bti prava.
For je napisal/-a:To me spominja na tiste ki prinesejo svojo (ponavadi umazano) škatlo za pice....najbrž so tudi oni pred leti začeli z oljem
![]()
![]()
Po forumu brska: jure5j in 12 gostov