Nasveti in napotki ter povpraševanja...

fresco
Nov uporabnik

Veliki servis Ford

Napisal/-a fresco So nov 01, 2014 10:26 pm

Pozdravljeni

Sem lastnik Ford Focusa 1.8 tdci letnik 2008(motor KKDA)

Razmišljal sem,da bi pri naslednjem servisu preventivno opravil še veliki servis.
Kilometrov imam trenutno 132000 in mislim imeti ta avto vsaj še 5 let.

Ker vas je tukaj veliko poznavalcev me zanima kaj moram nabaviti za veliki servis.

Katere znamke aftermarket delov se splača nabavit in katere original?

Servis mi bo opravil mehanik popoldanec

Hvala in lep pozdrav

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Re: Veliki servis Ford

Napisal/-a noj So nov 01, 2014 10:51 pm

Pozdravljen.

Kupit moraš pogonski jermen, mikro jermen, vodno pumpo, napenjalce, hladilno tekočino. V kakšnem gmt-ju ali adel-u npr. ti bojo znali povedat vse kaj rabiš in tudi katere znamke so kakovostne in katere ne.
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So nov 01, 2014 10:59 pm

Najlažje je da pišeš email na Fordov servis, če ti naredijo točen predračun. Gor imaš potem vse postavke kaj bi naredili - tako lepo dobiš celoten "plonkceglc"
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne nov 02, 2014 12:56 pm

Najprej na uradnem servisu preveri če ima tvoj motor dva zobata jermena (eden je na klasičnem mestu, drugi je namesto verige). Pol se bo dalje ugotavljalo,koliko stane veliki servis.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

fresco
Nov uporabnik

Napisal/-a fresco Ne nov 02, 2014 6:36 pm

Mislim,da bo ,kar držalo. Motor ima verjetno res en zobati jermen v ohišju in en jermen,ki poganja vodno pumpo in odmično gred.

Zanima me,če se sploh dobi omenjeni jermen od konkurenčnih znamk ali samo original?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po nov 03, 2014 7:17 am

Če ima dva zobata jermena potem je eden za pogon med glavno gredjo in VT pumpo, drugi pa med VT pumpo in odmično gredjo. Mikro jermen pa poganja alternator in vodno pumpo.
Zdej, baje se da dobit kaseta z zobatim jermenom,samo ne pri nas...vsaj jest je še nisem zasledil, ker te dobavitelji v aftermarket štacunah mislijo, da ima motor še vedno samo in le verigo. Vsekakor pa se splača preverit na fordovem servisu, kaj je vgrajeno (preko VIN številke). Vem pa da se da dobit original, mislim pa da stane okoli 200-300€.

Drgač pa kar se tiče ostalih delov: Bugatti vodna pumpa je še nekak najboljši približek originala, španer mikrojermena se menja le po potrebi, rolca mikrojermena pride v škatli od SKF-a, notri pa je FoMoCo izdelek,rolca alternatorja pa se tudi menja le po potrebi, ker itak nobena aftermarket rolca ne bo zdržala tulk kot original. S Contitechovim setom zobatega jermena in španerja pa tut ne boš nič zgrešil.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

fresco
Nov uporabnik

Napisal/-a fresco Po nov 03, 2014 9:22 am

Pozdravljeni

Vsekakor bom preveril na servisu kako je. Gledal sem na ford etis po Vin številki in je po programu servisiranja predvidena menjava na 200 000km
ali 10 let.
Glede na to,da sem drugi lastnik in so kilometri realni(slovensko vozilo,potrjena servisna),bi se mogoče,še lahko počakalo kakšnih 30000 km.

Povprašal bom pa tudi na servisu za predračun.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov