Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jeronimo
Novinec

Passat bluemotion KM

Napisal/-a jeronimo Če nov 06, 2014 8:57 pm

Pozdravljeni

Dones sem imel zanimivo izkušnjo. Gledal sem passata 1.9TDI bluemotion letnik 2007 (EDC16) in pri gledanju kilometrov z VCDS so bili le ti pri 8KM.
Naredim en krog z avtom in ti ostanejo še vedno kot so. Zdaj me zanima kako je to možno?
Dva sem malo tako okrog spraševal in sta tudi ona dva imela podobni primer (en na enakem avtu drugi na golf 4). Eden je omenil da je to posledica neuspešnega oz nepopolnega popravljanja KM na avtu. Koliko je to res?
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Passat bluemotion KM

Napisal/-a NoF3ar Če nov 06, 2014 9:26 pm

Pomoje bo kr drzalo tole:

Eden je omenil da je to posledica neuspešnega oz nepopolnega popravljanja KM na avtu. Koliko je to res?

Veliko X garazni mojstri prevezejo tako, da samo oni vedo kako so to naredili, in v bistvu kilometre šteje samo števec medtem ko v ECU in ostlim modolum ki imajo KM krozijo enaki KM in jih nešteje več. (Ni komunikacije med števcom in ostalim)

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo To maj 05, 2015 1:55 pm

Ni to čisto res (oz odvisno od avta).
Za moj primer je čisto lepo enostavno.
VCDS ne more prebrati vn KM, ker so na drugem mestu shranjeni.
In ja, smo jih vn zvedli :) Zdaj samo še obisk kjer je bilo to delano, da malo objasne gospod.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To maj 05, 2015 8:33 pm

jst sm mel enako stvar. na enakem avtu..
pac skos kaže 0
tut po prevoženih par tisoč še vedno kaže 0.
Ni vse res kar napišem

Nemelk
Nov uporabnik

Napisal/-a Nemelk Sr maj 06, 2015 1:22 pm

jeronimo je napisal/-a:Ni to čisto res (oz odvisno od avta).
Za moj primer je čisto lepo enostavno.
VCDS ne more prebrati vn KM, ker so na drugem mestu shranjeni.
In ja, smo jih vn zvedli :) Zdaj samo še obisk kjer je bilo to delano, da malo objasne gospod.

Zdravo!
Jaz sem tudi želel za svojega 2010 B6 preveriti kilometre z VCDS (to sem lahko naredil pri precej drugi, a starejših VAG avtih) pa ni šlo.
Nekje sem prebral, da imajo ti avti lahko 2 različna računalnika (2 različna porizvajalca, mislim da Siemens in Bosch) in VCDS lahko bere samo iz enega iz drugega pa ne. Zato sem nehal vrtati za kilometrino, saj se nekako sklada s stanjem.

lahko razložiš, kako si jih ti dobil "ven" :)

LP

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Sr maj 06, 2015 4:03 pm

Bosch ali siemens nima gli veze :) Važno je če lahko VCDS dekodira nazaj kilometre. Nekje jih nekj ne, kukr je, saj vcds ni original orodje od VW :)

Meni je to kolega iz EEPROMA od motornega preračunal, kako točno pa žal nevem :)
Je mal drugje zapisano kot na ostalih EDC16, vem da tudi kak dobr tuner bi prebral vn (za RSRMOTORSPORT sem 100% prepričan, ker sm se osebno pozanimal).
Je pa tako, da približne kilometre se da vedno vn dobit, sm pravi mojstr mora gledat ;)

Nemelk
Nov uporabnik

Napisal/-a Nemelk Pe maj 08, 2015 9:11 am

potem sem samo pobral pač eno cvetko iz forumov. sej sem se že navadil, da ne smeš verjeti vsega, ampak takole je bilo razloženo:

You probably talking about EDC15/16 miles.
You have PD 170 Passat which has PPD Simens ECU and VCDS dose not support this ECU ,as Sebastian mention above,to read Miles/Km from ECU .
Only Bosch can be read, and probably your friend had Bosch ECU

kot pravim. km na števcu se nekako skladajo s stanjem avta, tako da prav nekaj vrtal dalje verjetno ne bom (dokler bo vse špilalo kot mora:) ). je pa dobro slišati različna menja.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov