Nikola_Tesla je napisal/-a:Zdravo
Vse kaže na to, da termostata notri sploh nimate ... verjetno ga je prejšnji lastnik odstranil.
ysrxdtczvgu je napisal/-a:Pozdravleni!
Tudi sam si lastim Cordobo sicer je letnik 96 ampak dvomim da je kakšna velika razlika. Tudi sam imam problem, da ko avto stoji čez noč, se ob jutranjem vžigu iz izpušne cevi pokadi zajetna količina rahlo modrega dima. Opazil nisem da bi olje izginjalo. Malce ga seveda vsake toliko časa dolijem. Je pa res, da je v avtu bilo olje 5W-40 ko sem ga kupil. V navodilih pa je pisalo da je priporočeno 10W-40, zato sem ob rednem servisu dal olje 10W-40 in količina dima se je dokaj zmanjšala. Ne morem reči da je to zadevo odpravilo, jo je pa zagotovo malce omililo. Se pa ne sekiram preveč glede tega dima saj drugače avto nikoli ne kadi ali kaj podobnega.
Glede gretja imam problem, da se ob vožnji temperatura motorja (vsaj po števcu sodeč) nikoli ne dvigne na približno 50 stopinj. V drugi temi sem na forumu prebral, da je za to kriv termostat, saj se ko avto teče na mestu števec lepo dvigne na 90 stopinj, takoj ko pa speljem pa pade na 50-60. Najbrž moram menjati termostat, pa se mi to ne bo več dogajalo.
Lp Andry
primozek68 je napisal/-a:O bog pomagaj, kaj more vse ta zemlja nosit....
Majand je napisal/-a:Verjetno je termostat pokvarjen in je ostal odprt tako da je za zamenjat.
primozek68 je napisal/-a:Nikola_Tesla je napisal/-a:Zdravo
Vse kaže na to, da termostata notri sploh nimate ... verjetno ga je prejšnji lastnik odstranil.
O bog pomagaj, kaj more vse ta zemlja nosit....
janko869 je napisal/-a:Hladilno tekočino redno dolivam, ker pušča vse povsod. Mi je že mehanik zamenjal cev in dejal, da naj dolivam sem in tja, ko tekočine malo zmanjka. Dolijem kar navadno vodo, ne destilirane.
Sedajle sem dolil 1,5 litra in zagnal avto. Po približno 7-ih minutah je začel lepo greti, kot mora. Bom videl, kako bo v naslednjih dneh.
Me pa vseeno zanima, kje se nahaja termostat. Verjetno se bo v bližnji prihodnosti pokvaril. Avto je pogel tega postal tudi malce glasnejši, prav tako pa se iz izpušnega lonca kadi malce gostejši dim (olje je v pravih vrednostih). To se dogaja ponavadi le na začetku, ni pa nujno.
Iz te cevke spodaj, pa se je pred nekaj časa kar kadilo. Tam na stiku pri rumenem delu. Kaj je to? Sedaj je sicer OK, a me vseeno zanima.
ysrxdtczvgu je napisal/-a:Pozdravleni!
Tudi sam si lastim Cordobo sicer je letnik 96 ampak dvomim da je kakšna velika razlika. Tudi sam imam problem, da ko avto stoji čez noč, se ob jutranjem vžigu iz izpušne cevi pokadi zajetna količina rahlo modrega dima. Opazil nisem da bi olje izginjalo. Malce ga seveda vsake toliko časa dolijem. Je pa res, da je v avtu bilo olje 5W-40 ko sem ga kupil. V navodilih pa je pisalo da je priporočeno 10W-40, zato sem ob rednem servisu dal olje 10W-40 in količina dima se je dokaj zmanjšala. Ne morem reči da je to zadevo odpravilo, jo je pa zagotovo malce omililo. Se pa ne sekiram preveč glede tega dima saj drugače avto nikoli ne kadi ali kaj podobnega.
Glede gretja imam problem, da se ob vožnji temperatura motorja (vsaj po števcu sodeč) nikoli ne dvigne na približno 50 stopinj. V drugi temi sem na forumu prebral, da je za to kriv termostat, saj se ko avto teče na mestu števec lepo dvigne na 90 stopinj, takoj ko pa speljem pa pade na 50-60. Najbrž moram menjati termostat, pa se mi to ne bo več dogajalo.
Lp Andry
huek je napisal/-a:Glede gretja, menjaj termostat !!!
huek je napisal/-a:Off topic vprašanje za Fan-a! Kakšen je razlog za dim iz tega ventila?
ysrxdtczvgu je napisal/-a:huek je napisal/-a:Glede gretja, menjaj termostat !!!
Se zavedam da je termostat fuč. Nevem pa ali je lahko kaj hujšega narobe če je termostat v takšnem stanju kot je? Saj v prostem teku dela popolnoma normalno, pa tudi če bi se motor začel pregrevati bi temperatura tudi na termostatu v takem stanju hitro narasla in bi pokazal dejansko stanje.
Menja?
Lp Andry
Majand je napisal/-a:Za poleti ni problema, pozimi se pa vozis z neogretim motorjem, kar ni ravno ok za motor. Pa se gretje v avtu ti ne bo delalo. Najbols da menjas termostat, ga dobis za dobrih 10 evrov.
ojnica je napisal/-a:Poraba je tud višja za kak litr / 100km.
Po forumu brska: jure5j in 12 gostov