Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Anze90
Nov uporabnik

Barvanje blatnika pri Ford Focus (l.2002), cena?

Napisal/-a Anze90 So nov 22, 2014 7:17 pm

Pozdravljeni.

Na mojem Focusu je prednji levi blatnik prerjavel in ga je potrebno zamenjati. Kupil sem rabljen blatnik, praktično brez rje, ki me je stal 20€. Potem sem dal mešati barvo po vzorcu iz avtomobila in me je prišla okoli 15€ za pol litra. Problem pa imam z "avtoličarjem", kateremu sem dal pobarvati ta blatnik. Rekel je, da ga je bilo potrebno poravnati, kar ni mogoče, ker je bil popolnoma pravilne oblike in brez udrtin. Potem pravi, da je blo potrebno vse zbrusit in dati gor šprickit in ostale stvari (se ne spoznam toliko). Zdaj pa zahteva za svoje delo, brez montaže oz. karkoli drugega 50€. A je to prava cena, ker se mi zdi glede na to da je dal samo razredčilo in trdilec ter nekaj ur dela na "fuš" kar velik znesek. Poleg tega pa je bilo da je naredil to potrebno čakati kar nekaj tednov. Hvala že v naprej za odgovor.

zundapp
Stalni uporabnik

Re: Barvanje blatnika pri Ford Focus (l.2002), cena?

Napisal/-a zundapp So nov 22, 2014 7:36 pm

Poštena cena

Anze90
Nov uporabnik

Napisal/-a Anze90 So nov 22, 2014 7:42 pm

Ni mi jasno, kako je lahko takšna cena, če pa imam za en drug novejši avtomobil račun iz uradnega servisa, kjer so odmontirali blatnik, ga obdelali in pobarvali s svojo barvo ter zmontirali nazaj. Cena pa je bila 70€. Zaradi tega mi ne gre v račun, ker sem tukaj vse kupil sam. Ličar je samo obdelal in pobarval, brez montaže oz. karkoli drugega.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So nov 22, 2014 7:45 pm

No,tale račun bi pa jaz zeloooo rad videl
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So nov 22, 2014 9:01 pm

Anze90 je napisal/-a:Pozdravljeni.

Na mojem Focusu je prednji levi blatnik prerjavel in ga je potrebno zamenjati. Kupil sem rabljen blatnik, praktično brez rje, ki me je stal 20€. Potem sem dal mešati barvo po vzorcu iz avtomobila in me je prišla okoli 15€ za pol litra. Problem pa imam z "avtoličarjem", kateremu sem dal pobarvati ta blatnik. Rekel je, da ga je bilo potrebno poravnati, kar ni mogoče, ker je bil popolnoma pravilne oblike in brez udrtin. Potem pravi, da je blo potrebno vse zbrusit in dati gor šprickit in ostale stvari (se ne spoznam toliko). Zdaj pa zahteva za svoje delo, brez montaže oz. karkoli drugega 50€. A je to prava cena, ker se mi zdi glede na to da je dal samo razredčilo in trdilec ter nekaj ur dela na "fuš" kar velik znesek. Poleg tega pa je bilo da je naredil to potrebno čakati kar nekaj tednov. Hvala že v naprej za odgovor.

A šprickit, pa brusni papir je pa zastonj, pa elektrika itd... Bi pa še to sam naredil če ti je 50 € preveč! V primeru, da bi še ličar dal barvo, bi ti kamot z lavacolom namazal in rekel evo zdaj je pa zastonj, lahko pelješ! 50 € je poceni ne pa tako drago da bi se moral na forumu pritoževat. Drugače se pa tud da vprašat prej koliko bo prišlo ali ne???

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Ne nov 23, 2014 11:41 am

Tudi meni se zdi cena povsem normalna.
Pri katerem avtu ali uradnem servisu pa je prišlo popravilo le 70€?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po nov 24, 2014 9:06 am

Ko vstopiš v delavnico, rečeš dober dan in vprašaš za ceno barvanja m2. Če ti kaj ne paše, greš domov in povaljaš z valjčkom za Jupol. A res nobeden več ne ceni strokovnegga dela. Pa še 12 let stara j***a!!

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po nov 24, 2014 10:04 am

Se pravi, da te bo prišlo vse skupaj recimo 100€. Kar je pomoje kar realna cena, če je vse narejeno tako kot mora biti.

Če sta se prej dogovorila za ceno, si tako vedel koliko bo koštalo... če pa se nista, pa je to šola za naprej!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: jure5j in 11 gostov