Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Scale
Nov uporabnik

Preveč olja v motorju Audi 1.9TDI DPF

Napisal/-a Scale Sr nov 26, 2014 5:42 pm

Pred časom mi je med vožnjo začela utripat rumena lučka (spirala), kasneje pa se je prižgala še lučka za DPF filter. Ker sem bil 800km pred servisom sem se odločil, da počakam en teden in opravim servis. V tem tednu je avto začel izgubljat moč. Do sedaj sem vse servise do 180000 km opravil na pooblaščenem servisu, tokrat pa sem ga dal na servis v lokalno delavnico. Kar se tiče rumenh lučk naj bi bil vzrok nek senzor in posledica tega je, da dpf ni naredil regeneracije. Pri menjavi olja pa serviser ugotovi, da je v motorju cca 7-8l olja in posledica tega tudi totalno črn od olja zračni filter. Po vsej verjetnosti mi pri prejšnjem servisu na pooblaščenem servisu niso odlili olja ampak samo dolili in ga je sedaj nametalo vsepovsod :( Kaj lahko pričakujem, posledice kasneje?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Re: Preveč olja v motorju Audi 1.9TDI DPF

Napisal/-a Slicker Sr nov 26, 2014 5:54 pm

Jz bi prej rekel da ti mesa nafto in olje.

Scale
Nov uporabnik

Napisal/-a Scale Sr nov 26, 2014 6:22 pm

Mehanik pravi, da ni nobenega vonja po nafti v olju, pa tud js mam doma črn zračni filter za spomin in nima nobenga vonja po nafti. Dejansko je bilo res cca. 7-8l odlitega olja kateri ni smrdel po nafti, ga je pa menda napacalo vsepovsod, da je blo vse mastno.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če nov 27, 2014 8:22 am

Se pravi, da so pri prejšnjem rednem servisu samo dolili 4l olja, brez da so starega najprej spustili ven??

Kako hudiča nisi tega opazil med rednim preverjanjem nivoja olja? :ue

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Če nov 27, 2014 11:11 am

ker ni preverjal nivoja olja med enim in drugim servisom? Sam, a je v sistemu sploh prostora za tako velik višek olja? Po mojem bi to že nekje pol moglo ven udarit...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če nov 27, 2014 12:00 pm

Če bi bilo notri res 8 l olja potem bi sesul motor... Čudno tole...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če nov 27, 2014 12:45 pm

Kako pa veš, da ti vaški mehanik ni natrosil take zgodbice v smislu "na pooblaščencu so ti zjebali avto, bolje bo, da voziš k meni"...
Oljni filter tudi ni problem dati v posodo z oljem, da se umaže.

Scale
Nov uporabnik

Napisal/-a Scale Če nov 27, 2014 1:37 pm

Dejansko naj bi na prejšnjem servisu samo dolili 4 litre olja, res pa je, da vmes nisem preverjal nivoja olja. Mi je blo pa čudno, da se ni prižgala lučka za olje, ker sem naredil nekaj dolgih voženj v tujino in ponavadi se je zmer prižgala lučka kakih 2000km pred servisom, tokrat pa ne. Sem preveril na parih servisih in pravijo, da gre noter 8l olja, samo ga začne skozi odušek vn metat, posledica je bla pa čist oljna mašina in zračni filter. Danes sem dobil avto, zamenjan senzor za DPF, narejena regeneracija in zamenjani vsi filtri. Zaenkrat dela :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če nov 27, 2014 2:39 pm

Kaj pa je to zaen audi (model,letnik,tip motorja) ker v nobenga 1,9 ne gre 7-8 litrov olja not.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov