Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dejansubaru
Nov uporabnik

Težave z Renault Laguna 2

Napisal/-a dejansubaru Ne nov 30, 2014 12:50 pm

Zdravo,

Na različnih forumih sem iskal rešitev za mojo težavo. Sem lastnik Renault Lagune 2 (1,6; 16V 2002, bencin) in imam naslednje težave:
- avto včasih težko vžiga (ni važno ali je topel ali hladen, ali je pozimi ali poleti...). Dogaja se da enkrat ali dvakrat vžge brez problema, potem pa "vergla" vžge pa ne. In ko pride do takega primera se posledično izprazni akumulator in... Zamenjali smo mešalno loputo za zrak, očistili senzor mrtve točke, pregledali motor, pregledali vžigalne tuljave... vendar vse brez uspeha

- drugi problem pa je nihanje obratov motorja (tudi za 300) v prostem teku. Avto se zaganja, kar je seveda zelo moteče, pozna se na porabi, ob vžigu tudi smrdi po bencinu (na svečkah se vidi nepravilno izgorevanje)

Zanima me, če mi lahko kdo pomaga. Na forumih sem že opis ene ali druge težave, obeh hkrati pa ne.

Najlepša hvala

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Težave z Renault Laguna 2

Napisal/-a Fan Ne nov 30, 2014 1:34 pm

Pozdravljeni

Tako na pamet menjava delov, vam ne bo popravila vozila, bo pa na kraju lahko izredno drago popravilo!
Vozilo priklopiti na tester, preveriti kaj pravi:
- kisikova sonda
- senzor temperature motorja
- multifunkcijska mreža

Ko se ima osnovne podatke, se lahko sklepa napako in jo tudi odpravi.
Predvidevam, da se je menjalo s starimi deli, torej ni garancije da delujejo. Kako se je gledalo motor :) ?

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

dejansubaru
Nov uporabnik

Napisal/-a dejansubaru Ne nov 30, 2014 2:17 pm

Zdravo,

Tester ni pokazal nič. Uporabilo smo univerzalni tester. Smo pa cca leto nazaj menjali svečke na uradnem renault servisu, kjer je bil avto tudi priključen na tester, pa ni pokazal nobene napake. Kar se tiče vžigalnih tuljav in lopute za zrak so resda bile rabljene, kar pa se tiče senzorja mrtve točke pa je bil samo očiščen. Torej zanima me ali je bil začetek iskanja pravilen ali smo že v osnovi zgrešili smer. Pregled motorja - s tem sem mislil samo vizualni pregled z pregledom spojev el. povezav ("miganje žic"). Vem da je v osnovi težavno ugotavljanje z rabljenimi deli, vendar je avto že star in nima nobene vrednosti, tako da človek upa da bo s pomočjo takšnih metod prišel do ne najdražjega popravila. Če grem pa na servis, pa bodo menjali vse po vrsti (glede na težavo), kar pa bo drago.

Hvala.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne nov 30, 2014 4:51 pm

Pa zakaj verglas dokler se sprazne akumulator?

pri lagunah so zafrkavali citalci kartic ;)
turbo inside

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne nov 30, 2014 6:00 pm

Renaultovi bencinarji so znani po tezavah s tuljavami in vi jih greste menjat z rabljenimi, pri katerih je spet velika verjetnost, da so fuč? Se ena malenkost obstaja: gumijasta cevka do podtlacnega senzorja je lahko preperela in vlece zrak noter, ali pa je fuc sam podlacni senzor (imel sem podobne tezave na meganu 1,6e 66kW). Malo preglej Renault forum o tezavah s 16v in 8v (1,6e) bencinarji.

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Ne nov 30, 2014 11:17 pm

_furby_ je napisal/-a:Pa zakaj verglas dokler se sprazne akumulator?

pri lagunah so zafrkavali citalci kartic ;)

Se strinjam, ce vergla in ko dolgo vergla ne vzge je lahko vzrok kartica, oz. citalec.

Je zadeva enaka če gumb samo stisneš ali če ga držiš?

Poskusi da ga držiš 2-3sekunde, lahko je problem z odčitavanjem kode.

Poskusi tudi z drugo kartico (če jo imaš).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov