Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
beksi23
Nov uporabnik

Seat Leon problem..pomoč prosim

Napisal/-a beksi23 Pe dec 05, 2014 1:15 am

Pozdravljeni!

Vozim Seat Leona Stello, 1.4 16v letnik 2000. Imam ga že 3 leta, ampak se vsako zimo pojavlja enak problem...peljala sem ga že k ogromno mehanikom, vendar mi noben ne zna pomagat, zato se obračam na vas.

Torej, poleti je avto super, ko pa pridejo hladni časi in padejo stopinje nekje pod 5 stopinj, se recimo peljem po avtocesti, avto se zagreje na 90 stopinj, čez en čas vožnje pa motorju vzame moč. Kot da bi spustila stopalko za plin. Lahko pritiskam na stopalko kolikor želim, menjujem prestave, ampak je avto neodziven in še mu naprej pada moč. Čez par sekund cukne ter pospeši na enako hitrost, ki sem jo imela prej. Pred kratkim je bil narejen velik ter majhen servis, menjali smo tudi filter za bencin, termostat (saj mi je en čas temperatura padala na 75 stopinj, ko se je avto zagrel), senzor za pritisk ter loputo zraven. Res nimam več ideje, kaj se z mojim avtom pozimi dogaja, ampak je velik problem za mene, saj sem se prisiljena vsak dan voziti po avtocesti in ni prijetno ko prehitevam tovornjaka in mu začne jemati moč.

Prosim za pomoč!!

Rebeka

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Re: Seat Leon problem..pomoč prosim

Napisal/-a tr00per Pe dec 05, 2014 1:18 am

avto je bil pri mehanikih....pa se ga je kdaj priklopilo na tester? priporočam, da se to naredi, če ne drugje, pa na pooblaščenem servisu. lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe dec 05, 2014 1:44 am

Pozdravljeni

Kot je bilo že svetovano, je pametno vozilo priklopiti na tester, snemanje parametrov in na vožnjo ....................
Če mu jemlje plin, predvidevam, da ga hoče vreči v servisni program, torej je napaka zabeležena v spominu ECUja. V koliko ni zabeležene napake, jo je kdo zbrisal, se pogleda posnetek in se najde pot do napake.
Sicer ne vem od kje se tipka, tako da je težko priporočati servis v vaši bližini.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
beksi23
Nov uporabnik

Napisal/-a beksi23 Pe dec 05, 2014 1:04 pm

Pozdravljeni!

Hvala za tako hiter odgovor, ja avto je bil velikokrat že na testerjih kjer ni zaznalo nobene napake. Je pa res, da ni bil na pooblaščenem servisu odkar ga imam in mi pri vžigu utripa lučka za servis, vendar potem ugasne. Mislite, da je to to?

lp, Rebeka

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Pe dec 05, 2014 1:13 pm

Zelo verjetno je povezano. Stvar je pa v tem, da univerzalni testerji lahko da ne zaznajo te napake. Vsekakor se splača dat tistih 30€ (verjetno pa manj) za priklop, se bo skor zagotovo kaj pokazalo.

Uporabniški avatar
beksi23
Nov uporabnik

Napisal/-a beksi23 Pe dec 05, 2014 1:15 pm

Vredu, potem pa ga bom peljala na pooblaščen servis na tester in se zopet javim :) hvala zaenkrat za vso pomoč! :)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe dec 05, 2014 1:31 pm

Zaenkrat je najceneje da spucaš EGR ventil, loputo,....se peljem enkrat po AC in začne avto ˝pojenjat˝ gas mrtu, pol pa čez 20 s spustil in spet normalno delal, za loputo pa avto nihajo obrati, crkuje po mestu....

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Pe dec 12, 2014 8:54 am

Verjetno nagaja senzor za vzig, oz za pozicijo gredi. Klasicna napaka pri vseh Vagovcih tega letnika.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov