Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Lana_
Nov uporabnik

Kia cee'd 1.6D tresenje mašine

Napisal/-a Lana_ Če dec 11, 2014 8:31 am

Pozdravljeni,

imam Kio cee'd 1.6D, letnik 2008 s prevoženimi 160.000 km. Že nekaj časa se mi dogaja, da ob pospeševanju trese mašino. In to zelo očitno - tresenje opazijo tudi sopotniki. Tresenje sem začela opažati lansko zimo, ob uporabi zimskega dizla, medtem ko je bilo ob letnem gorivu ok. Letošnje poletje tudi letno gorivo ni več pomagalo - tresenje ni izginilo. Tresenje je najbolj očitno ob pospeševanju v 4 in 5 prestavi (recimo ob vožnji skozi cestninsko postajo), če gas spustim tresenje izgine. Prav tako tresenja ni, če prestavim v ler. Na servisu mi niso odkrili nič (čeprav roko na srce - mislim, da napake niso niti iskali (so bili preveč zaposleni z rednim servisom), navkljub mojemu teženju. Po njihovem mnenju sem kriva jaz, ker baje ne znam uporabljati menjalnika).

Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe? Hvala za pomoč.

Carmack
Nov uporabnik

Re: Kia cee'd 1.6D tresenje mašine

Napisal/-a Carmack Če dec 11, 2014 8:45 am

Mogoče malce spodrsava sklopka, ali trese tudi ob bolj naglem speljevanju z mesta?

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Če dec 11, 2014 9:00 am

Carmack je napisal/-a:Mogoče malce spodrsava sklopka, ali trese tudi ob bolj naglem speljevanju z mesta?

V bistvu je hec, da ob speljevanju (v 1. in 2. presavi) ni čutiti treslajev, navkljub pospeševanju.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če dec 11, 2014 9:05 am

si prva lastnica ? ma avto res samo toliko kilometrov ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Če dec 11, 2014 9:06 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:si prva lastnica ? ma avto res samo toliko kilometrov ?

Ja. Sem prva lastnica.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če dec 11, 2014 9:24 am

predlagam da vzameš mehanika sabo na testi krog, da on vozi....
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če dec 11, 2014 9:27 am

Pri katerih obratih motorja trese, okoli 2000 ?
Kaj pa če pohodiš gas do konca, še vedno trese ali neha? Kaj pa v višjih obrartih (recimio 3000 ali več), tudi trese, ali je OK?

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Če dec 11, 2014 9:35 am

vztrajnik, počasi bo začel tresti tudi v nižjih prestavah.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Če dec 11, 2014 9:41 am

RedBaron je napisal/-a:Pri katerih obratih motorja trese, okoli 2000 ?
Kaj pa če pohodiš gas do konca, še vedno trese ali neha? Kaj pa v višjih obrartih (recimio 3000 ali več), tudi trese, ali je OK?

Prave povezave med številom obratov in tresavico še nisem našla. Kot rečeno - v 1. in 2. prestavi ne čutim tresljajev, pa četudi dosežem 2000 obratov ali več. V 3. prestavi se čuti tresenje (čeprav ni tako opazno) in ni razlike med 2000 in 3000 obrati. Najhuje je v 4. in 5. prestavi pri obratih okrog 2000. V 5. prestavi se pri obratih nad 2000 zadeva umiri. Čeprav zadnje čase opažam, da se tresenje v 5. pojavlja tudi nad 2000, le da je malo manj opazno in prisotno samo občasno.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če dec 11, 2014 9:55 am

A si ti tista Lana ki je odpla temo Kia Ceed napake? :)

To ni nič narobe, nekatera vozila imajo masažne vibracijske sprednje sedeže za doplačilo, Kia ima pa že serijsko vibracije za vse voznike v vozilu ;) Seveda te hecam malo.

Naj poleg vztrajnika pogledajo malo šobe, avto naj priključijo na tester in pa ena možnost je tudi da snemajo parametre delovanja med vožnjo. Treba je bit na servisu vztrajen, saj drugače te bodo hitro odpikali- tako kot so te, kar je manjši strošek za tovarno ti pa imaš pokvarjen avto.

Kakšne veze ima menjalnik, če že imaš v prestavi, 2000 obratov za turbodizla pa niso premajhni, saj bi lahko avto vibriral ali tresel, če bi bili prenizki obrati, ker bi mu zmanjkovalo moči. Samo če imaš 2000 obratov tega ne bi smel delat.

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Če dec 11, 2014 10:00 am

pocesnkII je napisal/-a:vztrajnik, počasi bo začel tresti tudi v nižjih prestavah.

Se ne bi, v primeru, da je res kriv vztrajnik, čutilo tresenje tudi v leru?

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Če dec 11, 2014 10:04 am

blaz2013 je napisal/-a:A si ti tista Lana ki je odpla temo Kia Ceed napake? :)

To ni nič narobe, nekatera vozila imajo masažne vibracijske sprednje sedeže za doplačilo, Kia ima pa že serijsko vibracije za vse voznike v vozilu ;) Seveda te hecam malo.

Naj poleg vztrajnika pogledajo malo šobe, avto naj priključijo na tester in pa ena možnost je tudi da snemajo parametre delovanja med vožnjo. Treba je bit na servisu vztrajen, saj drugače te bodo hitro odpikali- tako kot so te, kar je manjši strošek za tovarno ti pa imaš pokvarjen avto.

Kakšne veze ima menjalnik, če že imaš v prestavi, 2000 obratov za turbodizla pa niso premajhni, saj bi lahko avto vibriral ali tresel, če bi bili prenizki obrati, ker bi mu zmanjkovalo moči. Samo če imaš 2000 obratov tega ne bi smel delat.

Ja, jaz sem tista Lana. No, nam lastnikom Kie, ni nikoli dolgčas. :lol: Čeprav mislim, da se tudi pri drugih najde kakšna napakica. ;)

Na šobe sem tudi jaz pomislila zaradi razlik pri letnem (netresenje) in zimskem (tresenje) gorivu. Čeprav razlik zadnje čase ne opažam več, zato sem to misel opustila...

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če dec 11, 2014 10:10 am

Sama ne opuščaj nobene misli, pojdi tja in naj se oni hecajo z mislimi in težavami kaj je in kaj bi bilo možno in kaj ne. Kot sem napisal na forumu ne boš rešila nič, treba je it tja, ga naj priklopijo na tester, pogledajo mehanske sklope itd... in vztrajat dokler ni problem rešen. Zato so tam in zato so plačani. Tudi garancija je temu namenjena. Če se hvalijo z garancijo na vsaki reklami, naj se še potrudijo na terenu. Lp

Vibracije... :)

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Če dec 11, 2014 10:17 am

blaz2013 je napisal/-a:Sama ne opuščaj nobene misli, pojdi tja in naj se oni hecajo z mislimi in težavami kaj je in kaj bi bilo možno in kaj ne. Kot sem napisal na forumu ne boš rešila nič, treba je it tja, ga naj priklopijo na tester, pogledajo mehanske sklope itd... in vztrajat dokler ni problem rešen. Zato so tam in zato so plačani. Tudi garancija je temu namenjena. Če se hvalijo z garancijo na vsaki reklami, naj se še potrudijo na terenu. Lp

Vibracije... :)

Avto je zaradi količine prevoženih kilometrov že izven garancije, zato na forumu nabiram ideje, da bi lahko mehaniku lahko dala kakšno sugestijo in s tem (upam da) vsaj malo zmanjšala stroške. Se pa zavedam, da moje pisanje na forumu ne bo popravilo avta, ja... :)

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če dec 11, 2014 10:25 am

Kot je že bilo omenjeno, naj na servisu preverijo vztrajnik in pa šobe!!

Ali se je z avtom dosti pospeševalo iz nizkih obratov?

A potem ima KIA 7let oz 150 kkm garancije? Kaj pa kulanca, glede na to, da avto 10 kkm izven garancije?

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Če dec 11, 2014 10:48 am

Kdaj je bil narejen zadnji servis, mogoče se lahko še prevrti kilometre na 149.999 :)

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Če dec 11, 2014 10:53 am

RedBaron je napisal/-a:Kot je že bilo omenjeno, naj na servisu preverijo vztrajnik in pa šobe!!

Ali se je z avtom dosti pospeševalo iz nizkih obratov?

A potem ima KIA 7let oz 150 kkm garancije? Kaj pa kulanca, glede na to, da avto 10 kkm izven garancije?

Če se je z avtom dosti pospeševalo v nizkih obratih? Hmm.. Mislim da ne. Sicer ne vozim na način, da bi mašina ravno "tulila" ampak pod obrati pa tudi ne (prestavim v nižjo pred kakršnimkoli cukanjem). Seveda vidim lastno vožnjo kot idealno, ampak zna biti, da moja ocena ni ravno objektivna. ;)

Ja, Ceed ima 5 let garancije oz. 150 kkm - kar pride prej. Kulanca? :lol: Se vidi, da še nisi videl Kia servisov od blizu (Ali imaš tako dobre izkušnje z njimi!? V tem primeru bi prosila za ime tega servisa).

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Če dec 11, 2014 11:03 am

Lana_ je napisal/-a:
pocesnkII je napisal/-a:vztrajnik, počasi bo začel tresti tudi v nižjih prestavah.

to je potem že skrajna zadeva. začne se z tresenjem višjih prestam, predvsem v območju kjer največje delo upravlja sklopka in vztrajnik. (navor press), postopoma gre na nižje prestave kjer je potreben manjši navor za premik vozila in na koncu trese tudi na štangasu.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Če dec 11, 2014 11:16 am

pocesnkII je napisal/-a:
Lana_ je napisal/-a:

to je potem že skrajna zadeva. začne se z tresenjem višjih prestam, predvsem v območju kjer največje delo upravlja sklopka in vztrajnik. (navor press), postopoma gre na nižje prestave kjer je potreben manjši navor za premik vozila in na koncu trese tudi na štangasu.

Razumem. Joj grozno. Če je res to, me bo popravilo prišlo celo premoženje... :(

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če dec 11, 2014 11:40 am

Lana_ je napisal/-a:
pocesnkII je napisal/-a:
Lana_ je napisal/-a:

Razumem. Joj grozno. Če je res to, me bo popravilo prišlo celo premoženje... :(

popravilo te ne bo prišlo celo premoženje, razen če ne boš rinila na uradni servis in na kakšen "renomiran" servis kot je recimo KMAG..
je pa pocesnkII zadel bistvo. če je res vztrajnik bi se morali problemi začeti v 3 in 4 prestavi pri pospeševanju v prenizkih obratih v klanec, torej tam ko ima motor max navor (in še + - 200 obratov). verjetno je zatreslo za sekundo, par sekund v začetku. potem se to stopnjuje.. no tako je bilo pri octavi 2009 in se je potem menjalo iz dvomasnega na enomasni vztrajnik.
glede na kilometrino bi bilo mogoče smiselno menjati tudi sklopko, če se to že razdira. ker največji problem vsega skupaj je veliko dela.. zato si najdi nekoga, ki mu zaupaš. sicer sem prepričan da tudi uradni servis dobro naredi in profesionalno, ampak kot je omenjeno v temi nakup golfa VII si morajo kriti še 1000 in en strošek ter plačati davek, zato bo znesek pri njih res malenkost višji. te bodo pa sprejeli z nasmeškom na obrazu ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], jure5j in 16 gostov