metor je napisal/-a:Menjaj, kot je določeno s strani proizvajalca. Če ne za drugo, za zlati mir.
Nikola_Tesla je napisal/-a:Vsaj hladilna tekočina se naj zamenja (z originalno) zaradi zime in da se obnovi mazanje črpalke.
ojnica je napisal/-a:OFF:
Pr mojmu je bil menjan nazadnje leta 2003, torej je jermen star 11 let in za seboj ima 150.000km, mislim vozt dokler bo šlo, prodat ga ne morem, ker je avto nekak svoje že dal čez...sm enkrat eno cordobo po gmajni vozu pol pa bla optika čist sffaljena je mehanik reku, kaj hudiča sem delal z avtom![]()
![]()
OLje, filtre pa res menjam na cca 15.000km, če ne bi še kak ojnice pobiral po cesti, tle pri strganem jermenu pa vsaj ne bo treba pobirat![]()
darkside je napisal/-a:To se strinjam, je pa tudi razlika med tako ki narediš na leto toliko kilometrov kot jih nekdo na mesec in že tukaj mora biti neka razlika.
hahehihoh je napisal/-a:Jaz sem jermen menjal po 9 letih in 110 tisoč km, proizvajalec predpisuje na 7 let/240.000 km. Pa je bil dizel.
Tomaz26 je napisal/-a:hahehihoh je napisal/-a:Jaz sem jermen menjal po 9 letih in 110 tisoč km, proizvajalec predpisuje na 7 let/240.000 km. Pa je bil dizel.
U madona, 240.000, to je pa veliko! Kateri avto, če ni skrivnost ?
Tomaz26 je napisal/-a:Razmišljam tako, da če jermen zdrži 5 let bi moral tudi 6:) ! Namreč kako narediti mateiral, ki bo zdržal 5 let, ne bo pa zdržal 6 let ?! Če pa bi bila zgornja meja 5 let, potem bi ga bilo dobro zamenjati že po 4 letih, zakaj tvegati.. Tako da te omejitve lahko človek vedno jemlje s kančkom rezerve.
Enako je pri zdravilih, jogurtih.. Ne moreš narediti tablete, ki 3 leta deluje, potem pa v začetku četrtega leta naenkrat čudežno nehat delovati in je zanič. Ali pa jogurta, ki je uporaben do 15.12, nato pa je 16.12 zanič.. No "malo" sem zašel s teme, ampak kar želim povedati je, da proizvajlec bo vsekakor določil neko dobo, v kateri še lahko 100 % jamči za uporabnost in ta doba mora imeti seveda še kar nekaj varnostne rezerve... 10 let je verjetno pretiravanje, 6-7 let pa bi dejansko moralo biti OK! Sicer pa vam bom poročal, kako se bo izšel moj experiment. Mogoče si pa kupim pamet in bom naslednjič bolj previden
)
Po forumu brska: Google Adsense [Bot], jure5j in 16 gostov