Nasveti in napotki ter povpraševanja...

svadreb
Uporabnik

Nissan Almera N16 stabilizator

Napisal/-a svadreb Po dec 29, 2014 10:07 pm

Pozdravljeni!

Zanima me, ali ima Nissan Almera N16, letnik 2001, 1.5 bencin, 90 KS, serijasko vgrajen sprednji stabilizator - na spodnji sliki pod št. 25.
Sam imam namreč ta avto in tega stabilizatorja nima. Ko sem guglal po netu, sem nekako prišel do zaključka, da so to imeli samo dizelaši, nisem pa prepričan. Zdi se mi neverjetno, da bi prejšnji lastnik to odstranil. Ta avto imam sicer že 9 let, a sem šele sedaj opazil, da nima sprednjega stabilizatorja. Vnaprej hvala za odgovore!

Pa lepe praznike vsem skupaj!
Priponke
Stabilizator.JPG

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Nissan Almera N16 stabilizator

Napisal/-a Fan To dec 30, 2014 12:07 am

Po navadi imajo vsa vozila stabilizator ( v takšni ali drugačni obliki ), vsaj ta, ki sem jih videl. Se pa lepo vidi, če je bil kdaj vgrajen.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To dec 30, 2014 3:56 pm

Anti roll-bar bi moral imeti tudi tvoj. Ima ga 1.8 in enakega tudi 1.5.
Čudno, da glede na funkcijo, ki jo opravlja, nisi že prej opazil manjkajoči del :shock:

Na podlagi česa si zaključil, da ga imajo samo dizli?

Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To dec 30, 2014 7:17 pm

Ko mi je začelo pri sprednjih kolesih nekaj šklopotat, sem gledal, kateri zglobi so zmajani in katere gumice bi ble za zamenat. Na ebayu sem našel tudi končnike stabilizatorja, ki jih pri mojem avtu nisem videl. Po ponovnem pozornem pregledu sem ugotovil, da moj sploh nima stabilizatorja in tudi ni videti, da bi kdaj bil namontiran. Večina stabilizatorjev na ebayu je za 2.2 dci, zato sem sklepal, da imajo stabilizator mogoče le dizelaši. Ali pa samo tisti z ABS - kajti moja Almerca ABSa nima. Mogoče kdo kaj ve o tem?
Zadnjič spremenil svadreb, dne To dec 30, 2014 7:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To dec 30, 2014 7:19 pm

Predlagam, da peljite lokalnemu mehaniku/mojstru/popoldancu in se bo hitro rešilo, če ima stabilizator in kje je zračnost.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če jan 01, 2015 4:28 pm

Dragi kameradi,

najprej vsem skupaj voščim srečno novo leto in varne poti na cesti!

Če nadaljujem temo: torej preveril sem kako je s stabilizatorjem na moji Almeri. Definitivno ga nima, niti nikoli ni bil vgrajen. Zdaj me pa zanima, zakaj v tem modelu ni bil vgrajen, ali ga je moč naknadno vgraditi, ter kaj bi s tem pridobil, oziroma ali se mi to sploh splača, glede na to, da ga pri sami vožnji nisem pogrešal oz. čutil, da ga ni, ter da že tovarniško (verjetno s tehtnim razlogom) ni bil vgrajen.

Hvala in LP!
Zadnjič spremenil svadreb, dne Če jan 01, 2015 4:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jan 01, 2015 4:42 pm

Pač ga nimaš.AX recimo ga tudi ni mel...

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe jan 02, 2015 9:25 am

Jaz sem pred davnimi leti mel VW polo 1.0 50KM (letnik 97) in tudi ni imel stabilizatorja.
Potem sem pa v salamoncu najdu enga razbitega 1.6, in sem tam dol pobral stabilizator in vse kar pač paše zraven in namontiral na svojega.

Avto se je potem lepše peljal, manj je bilo nagibanja v ovinkih in dajal je bolj kompakten občutek.

Jaz bi na tvojem mestu dal noter ta stabilizator, seveda če imaš namen avto vozit še nekaj časa. Malo poglej oglasnike, ziher se kakšen prodaja po delih
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 22 gostov