Napisal/-a Andraz3d Po jan 05, 2015 10:56 pm
Ziv vsem
Odkar imam to hondo (kupljeno rabljeno), mam zamere do bremz. Ker pri vsakem rabljenem avtu zelo hitro menjam diske in pakne, sem to naredil tudi na hondi. Kljub menjavi za material visje kvalitete, imam se vedno slab obcutek pri zavorah:
- najvecji problem je konstantno piskanje. Tudi, ko spustim zavoro, se vedno ocitno na vsaj eni gumi se vedno drgne in cvili, vsaj par metrov. Podobno se vcasih slisi v ostrem ovinku, kjer se ocitno krivi nek material oz so sile take, da neki pritiska, kamor ne bi smelo. Isti problem je bil pred menjavo. Sumim cilindre, celjust ali montazo. Serviser se dela neumnega, uradni honda servis takisto.
- obcutek na pedalu je vseskozi slab. Nekateri trdijo, da take civilne honde pac so (s trapasto skalibriranim brake asistom), sam meni gre rec na zivce. Ob menjavi diskov in paken sem prosil za reflush, pa so rekli, da bi moral en teden pocakat, da dobijo orodje, a nisem imel casa. Sicer mal dvomim, da bi to odpravilo probleme (nezveznost, predvsem), a ze po osnovnih fizikalnih zakonih ne bi bilo slabo reci menjat. Kolikor mi je jasno, je lahko prislo do vdora vlage ali do zracnih mehurckov.
- kako je, za boljsi filing, smiselno debatirat o menjavi cevi? Morebiti na nekaj bolj togega? A je to stvar tuninga ze?
V glavnem, rad bi izboljsal zavore in unicil cviljenje.
Sem iz gorenjske, z dostopom tja do ljubljane.
Mi lahko date kaksen namig glede problemov in kdo bi mi jih resil?
Hvala.