Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Andraz3d
Novinec

popravilo zavor honda frv

Napisal/-a Andraz3d Po jan 05, 2015 10:56 pm

Ziv vsem

Odkar imam to hondo (kupljeno rabljeno), mam zamere do bremz. Ker pri vsakem rabljenem avtu zelo hitro menjam diske in pakne, sem to naredil tudi na hondi. Kljub menjavi za material visje kvalitete, imam se vedno slab obcutek pri zavorah:
- najvecji problem je konstantno piskanje. Tudi, ko spustim zavoro, se vedno ocitno na vsaj eni gumi se vedno drgne in cvili, vsaj par metrov. Podobno se vcasih slisi v ostrem ovinku, kjer se ocitno krivi nek material oz so sile take, da neki pritiska, kamor ne bi smelo. Isti problem je bil pred menjavo. Sumim cilindre, celjust ali montazo. Serviser se dela neumnega, uradni honda servis takisto.
- obcutek na pedalu je vseskozi slab. Nekateri trdijo, da take civilne honde pac so (s trapasto skalibriranim brake asistom), sam meni gre rec na zivce. Ob menjavi diskov in paken sem prosil za reflush, pa so rekli, da bi moral en teden pocakat, da dobijo orodje, a nisem imel casa. Sicer mal dvomim, da bi to odpravilo probleme (nezveznost, predvsem), a ze po osnovnih fizikalnih zakonih ne bi bilo slabo reci menjat. Kolikor mi je jasno, je lahko prislo do vdora vlage ali do zracnih mehurckov.
- kako je, za boljsi filing, smiselno debatirat o menjavi cevi? Morebiti na nekaj bolj togega? A je to stvar tuninga ze?

V glavnem, rad bi izboljsal zavore in unicil cviljenje.

Sem iz gorenjske, z dostopom tja do ljubljane.

Mi lahko date kaksen namig glede problemov in kdo bi mi jih resil?

Hvala.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Re: popravilo zavor honda frv

Napisal/-a tr00per Po jan 05, 2015 11:03 pm

ti morda ležaj tuli?

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Po jan 05, 2015 11:07 pm

Pismo, dvomim. Ker cvili na takt, torej en zvocni efekt na obrat kolesa (cvil-cvil-cvil). Clovek bi sumil na kriv disk, a to bi najbrz cutil ob zaviranju, plus takorekoc nov je in nikoli pregret.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Po jan 05, 2015 11:22 pm

potem pa skoraj zagotovo disk ob nekaj drgne. sicer nisem mehanik... Si preveril, če je zavorni valj kej masten in zato zavore ne popustijo do konca? Logika mi pravi-kot si že sam ugotovil, da bi lahko bil zav. valj.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Po jan 05, 2015 11:23 pm

Nic nisem ugotovil :)

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 To jan 06, 2015 12:57 am

Meni je isto te dni cvililo, v ovinku, sploh na kroznem. Resil sem tako, da sem v zavoju, ko je zacelo cviliti, mocneje pritiskal zavoro. Sem pa pocel na neporometnia cesti, da ne bo pomote. Za zdaj je nehalo cviliti :D

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jan 06, 2015 1:00 am

Potrebno bo sneti kolesa in pogledati kaj rahlo blokira ali pa ima zračnost. V koliko se uporabi kakšen normalen material ( najboljši je ORIGINAL - vsaj pri vašem vozilu je tako ), je zavorni učinek zelo velik in veselje je zavirati. Očitno ste imeli slabo izkušnjo, vendar vam to naj ne pokvari mnenja o vašem vozilcu.
Kar nekaj delavnic je od Gorenjske do Ljubljane, ki vam lahko preveri kaj nagaja, menim, da vam je najbližji uporabnik @Žlica
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To jan 06, 2015 10:05 am

Fan, hvala, pingnemo to Zlico.

samo material, diski in pakne, najbrz ne bodo resili problem s feelingom na zavorah, ne?

Aja, sem pogledal, mam pakne in diske ATE.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To jan 06, 2015 10:44 am

ok, sem preneumen. Kako do tega @žlica? Search nic ne vrne, URLji so pa na #id vezani?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To jan 06, 2015 11:25 am

Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: jure5j in 12 gostov